Ga naar de homepage

Suncamp steunt het Ronald McDonald Kinderfonds!

Met je kinderen samen zijn en samen leuk dingen doen is een van de fijnste dingen aan een vakantie. Maar in moeilijke tijden is samen zijn nóg belangrijker. Want wat doe je als je kind in een ziekenhuis ligt ver van jouw woonplaats? Juist op een moment dat je er voor je kindje wil zijn is het voor niemand fijn als je uren onderweg bent ze te ondersteunen. Daarom steunt Suncamp het Ronald McDonald Kinderfonds. Zij zorgen er al meer dan 35 jaar voor dat ouders en broertjes en zusjes van kinderen die in het ziekenhuis liggen op loopafstand van het ziekenhuis kunnen verblijven. Zo kunnen ze dag en nacht snel bij hun zieke kindje zijn als die ondersteuning nodig heeft.

Suncamp holidays steunt Cliniclowns

Logeren op loopafstand van het ziekenhuis

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al 35 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn. In de twaalf huizen van het Kinderfonds logeren ouders, broertjes en zusjes dicht in de buurt van het ziekenhuis. Zo zijn ouders altijd binnen een paar minuten bij hun kind in het ziekenhuis. Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft daarnaast twaalf huiskamers midden in ziekenhuizen, waar families in huiselijke sfeer even kunnen ontspannen. En in de drie vakantiehuizen van het Kinderfonds vinden gezinnen met een zorgintensief kind nieuwe energie.

Over de Ronald McDonald Huizen

Ieder gezin in een Ronald McDonald Huis heeft een eigen kamer. Net als thuis zorgen ouders voor hun eigen gezin. Ze doen zelf boodschappen, koken en houden hun kamer schoon. Door zelf verantwoordelijk te blijven voor dagelijkse dingen gaat het leven ondanks alles een beetje door. Maar omdat er meerdere gezinnen met zieke kinderen in het Ronald McDonald Huis logeren kunnen ze ook steun bij elkaar vinden. Ze ontmoeten elkaar in de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de keuken, woonkamer, eetkamer en vaak ook in de tuin. 

Doneren aan het Ronald McDonald Kinderfonds

Suncamp steunt het Ronald McDonald Kinderfonds sinds 2022, zodat ouders dicht bij hun zieke kind kunnen blijven. Het Kinderfonds krijgt geen subsidie en functioneert dankzij 2.000 vrijwilligers, sponsors en donaties. Met jouw boeking steun je het Ronald McDonald Kinderfonds, want 5% van de reserveringskosten wordt overgemaakt naar dit goede doel. Maar je kunt natuurlijk ook zelf doneren. Samen brengen we families dicht bij elkaar! #keepingfamiliesclose 

Doneer aan het Ronald McDonald Kinderfonds
 
Suncamp holidays steunt Cliniclowns
Suncamp holidays steunt Cliniclowns
Suncamp holidays steunt Cliniclowns