Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Wat zijn de gevolgen van het Coronavirus voor jouw campingvakantie bij Suncamp?

In heel Europa hebben landen maatregelen genomen om het coronavirus in te dammen. Het gevolg is dat veel campingvakanties niet door kunnen of mogen gaan. Veel campings gaan niet eerder open dan begin juni. Alle campingvakanties die voor half mei zouden vertrekken kunnen sowieso niet doorgaan. We vertellen je graag wat wij voor jou doen als je een vakantie hebt geboekt die nu (mogelijk) niet door kan gaan.

Corona-voucher

We hebben te maken met een uitzonderlijke situatie. We hebben daarom ook gekozen voor een uitzonderlijke oplossing. Samen met de branchevereniging ANVR en de SGR (Stichting Garantiefonds reisgelden) en andere aanbieders van vakantiereizen hebben we de Corona-voucher gemaakt. Met die voucher kun je voor de door jou betaalde reissom (exclusief reserveringskosten en bijdrage Calamiteitenfond) op een later tijdstip een vervangende campingvakantie boeken. Je bent je geld dus niet kwijt.

De SGR staat garant voor jouw (aan)betaling

Heel belangrijk voor jou als vakantieganger is dat de SGR garant staat voor de waarde van de Corona-voucher. Daarom kunnen reisaanbieders zoals Suncamp de Corona-voucher aanbieden als compensatie voor jouw (aan)betaling. De Corona-voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte, met als uiterste vertrekdatum oktober 2021. De Corona-voucher is persoonsgebonden. Je kunt hem dus niet aan iemand anders overdragen.

Hoe werkt de Corona-voucher als jouw campingvakantie bij Suncamp wordt geannuleerd?

Reserveringen in april en mei die door ons worden geannuleerd, ontvangen van Suncamp de Corona-voucher. Wij nemen uiterlijk twee weken voor jouw geplande vertrek contact met je op via het mailadres dat je bij je boeking hebt gebruikt. Je krijgt dan meer informatie over jouw Corona-voucher en hoe je die kunt gebruiken. De exacte voorwaarden vind je ook terug op de Corona-voucher zelf.

Ik heb een reis geboekt bij een reisbureau, wat nu?

Als je een campingvakantie bij Suncamp hebt geboekt via een reisbureau, heb je in principe ook recht op de Corona-voucher. Het reisbureau waar je geboekt hebt, kan deze voor je aanvragen bij Suncamp.

Wat als mijn nieuwe campingvakantie duurder of goedkoper is?

Is jouw nieuwe vakantie duurder, dan moet je het verschil bijbetalen. Pakt jouw nieuwe vakantie goedkoper uit? Dan krijg je voor 25 procent van het verschil in prijs een tegoedbon.

Welke Suncamp-campings met een SunLodge openen in ieder geval later?

De volgende campings met onze eigen SunLodges hebben al hun boekingen tot 30 mei geannuleerd: Bella Austria, Terme Catez, Pra'delle Torri, Union Lido, Marina di Venezia, Albatros, Tahiti, Bella Italia, Cisano/San Vito, Eurocamping Pacengo, Altomincio, Vilanova Park, Leï Suves, La Vallee Verte en Serignan Plage.

Wanneer hoor ik of mijn campingvakantie wordt geannuleerd?

Alle Suncamp- en SunLodge-boekingen tot twee weken vooruit worden door Suncamp definitief geannuleerd zolang de coronamaatregelen nog van toepassing zijn. Voor overige boekingen geldt dat deze naar verwachting ook geannuleerd zullen worden. Maar wij wachten op de definitieve bevestiging van de campings waar wij mee samenwerken voordat we die definitief annuleren. We houden je daar natuurlijk van op de hoogte.

Vertrek vanaf half mei

Wij begrijpen dat je onzeker bent of jouw aanstaande campingvakantie wel doorgaat. We willen je verzoeken nog even geduld te hebben en geen contact met ons op te nemen. Vooralsnog gelden voor campingvakanties die na half mei vertrekken de reguliere annuleringsvoorwaarden. Mocht de situatie toch nog veranderen, dan krijg je van ons natuurlijk ruim op tijd een persoonlijk bericht via het mailadres dat je bij je boeking hebt gebruikt.

Bijzondere oplossing voor bijzondere omstandigheden

We realiseren ons dat wij - onder normale omstandigheden - bij een annulering door de reisorganisator de hele reissom moeten terugbetalen. De huidige situatie is echter zo uitzonderlijk dat de ANVR en de SGR de door ons, en diverse andere reisaanbieders, opgestelde Corona-voucher ondersteunen. Door heel Europa hebben reisaanbieders gekozen voor deze bijzondere oplossing. Op de website van de SGR lees je meer over de Corona-voucher en over de garantie die zij je geven.

We wensen jou en je naasten veel sterkte toe tijdens deze uitzonderlijke tijd. We hopen dat je snel weer een fijne onbezorgde campingvakantie kunt beleven met Suncamp.