Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Wat zijn de gevolgen van het Coronavirus voor jouw campingvakantie bij Suncamp?

In heel Europa hebben landen maatregelen genomen om het coronavirus in te dammen. Inmiddels gaan in sommige landen al voorzichtig de eerste campings open of zijn er plannen om in juni of juli weer open te gaan. Helaas zijn nog lang niet alle campings in alle landen weer open en kunnen niet alle campingvakanties door gaan. Is jouw camping toch nog gesloten? Dan hoor je dat uiterlijk twee weken voor jouw geplande vertrek. Alvast goed om te weten, als je op vakantie gaat, houd dan altijd rekening met de maatregelen in elk land. Die hebben we hier voor je op een rijtje gezet. Hieronder lees je precies wat wij voor je doen als je een campingvakantie hebt geboekt die nu (mogelijk) niet door kan gaan.

Videoboodschap Ramon van Reine, Algemeen Directeur ACSI. (Opgenomen eind maart)

Wat is de Corona-voucher?

We hebben te maken met een uitzonderlijke situatie. We hebben daarom ook gekozen voor een uitzonderlijke oplossing. Samen met de branchevereniging ANVR en de SGR (Stichting Garantiefonds reisgelden) en andere aanbieders van vakantiereizen hebben we de Corona-voucher gemaakt. Moeten we jouw campingvakantie annuleren en zou je voor 1 september 2020 vertrekken? Dan krijg je van ons de Corona-voucher. Met die voucher kun je voor de door jou betaalde reisgelden (of aanbetaling) op een later tijdstip een vervangende campingvakantie boeken. Je bent je geld dus niet kwijt.

De SGR staat garant voor jouw (aan)betaling

Heel belangrijk voor jou als vakantieganger is dat de SGR garant staat voor de waarde van de Corona-voucher (inclusief reserveringskosten en verzekeringen). De Nederlands overheid staat op haar beurt weer garant voor de SGR. U bent dus altijd zeker dat uw Corona-voucher de waarde behoudt. Daarom kunnen reisaanbieders zoals Suncamp de Corona-voucher aanbieden als compensatie voor uw (aan)betaling. De Corona-voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte, met als uiterste vertrekdatum oktober 2021. De Corona-voucher is persoonsgebonden. Je kunt hem dus niet aan iemand anders overdragen. We snappen dat je misschien wat vragen hebt over de Corona-voucher. We hebben de belangrijkste vragen voor je hieronder alvast op een rijtje gezet.

Veelgestelde vragen over de Corona-voucher

 1. Hoe werkt de Corona-voucher als jouw campingvakantie wordt geannuleerd?
 2. Ik heb een reis geboekt bij een reisbureau, wat nu?
 3. Wat als mijn nieuwe campingvakantie duurder of goedkoper is?
 4. Mag Suncamp een Corona-voucher geven in plaats van het terugbetalen van mijn (aan)betaling?
 5. Mijn rechtsbijstandsverzekering geeft aan dat ik de Corona-voucher niet aan hoef te nemen. Klopt dat?
 6. Wanneer hoor ik of mijn campingvakantie wordt geannuleerd?
 7. Ik zou binnenkort vertrekken, wat gebeurt er met mijn vakantie?
 8. Ik heb een Corona-voucher ontvangen, hoe kan ik die gebruiken als ik een nieuwe campingvakantie boek?
 9. Op de Corona-voucher staat een einddatum. Is dat de uiterlijke vertrekdatum van mijn nieuwe campingvakantie of moet ik dan een nieuwe vakantie geboekt hebben?
 10. Moet ik de Corona-voucher in één keer uitgeven of kan ik er meerdere campingvakanties mee boeken?
 11. Ik heb al een nieuwe campingvakantie geboekt. Kan ik die alsnog met mijn Corona-voucher betalen?
 12. Kan ik een Corona-voucher combineren met een kortingscode of kortingsactie?
 13. Ik heb meerdere campingvakanties geboekt. Krijg ik meerdere Corona-vouchers?
 14. Ik heb mijn Corona-voucher niet helemaal kunnen besteden, krijg ik dat restbedrag nu retour?
 15. Wat is de actuele situatie rondom het coronavirus op mijn kampeerbestemming?

Hoe werkt de Corona-voucher als jouw campingvakantie wordt geannuleerd?

Reserveringen in april, mei en juni die door ons worden geannuleerd, ontvangen van Suncamp de Corona-voucher. Wij nemen uiterlijk twee weken voor jouw geplande vertrek contact met je op via het mailadres dat je bij je boeking hebt gebruikt. Je krijgt dan meer informatie over jouw Corona-voucher en hoe je die kunt gebruiken. De exacte voorwaarden vind je ook terug op de Corona-voucher zelf.

Ik heb een reis geboekt bij een reisbureau, wat nu?

Als je een campingvakantie bij Suncamp hebt geboekt via een reisbureau, heb je in principe ook recht op de Corona-voucher. Het reisbureau waar je geboekt hebt, kan deze voor je aanvragen bij Suncamp.

Wat als mijn nieuwe campingvakantie duurder of goedkoper is?

Is jouw nieuwe vakantie duurder, dan moet je het verschil bijbetalen. Pakt jouw nieuwe vakantie goedkoper uit? Dan krijg je voor 50 procent van het verschil in prijs een tegoedbon. De tegoedbon is tot maximaal 1 jaar na de uitgiftedatum geldig.

Mag Suncamp een Corona-voucher geven in plaats van het terugbetalen van mijn (aan)betaling?

Ja dat mag. De Corona-voucher is bedacht en ontwikkeld door de branchevereniging ANVR in samenwerking met de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Omdat de reisbranche door het coronavirus in een unieke en erg lastig positie verkeert, wordt de Corona-voucher ondersteund door de toezichthouder voor consumenten, de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Ook de Europese commissie en het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken hebben hun goedkeuring gegeven aan de Corona-voucher. Omdat Suncamp is aangesloten bij de SGR is jouw (aan)betaling gegarandeerd. De SGR staat namelijk garant voor de waarde van jouw Corona-voucher.

Mijn rechtsbijstandsverzekering geeft aan dat ik de Corona-voucher niet aan hoef te nemen. Klopt dat?

Het coronavirus heeft een enorme impact op de reisbranche. Reisorganisaties betalen hun partners, zoals hotels, campings en andere bedrijven in de toeristische industrie, vaak al maanden van tevoren voor de gemaakte reserveringen. Daarnaast zijn er personeelskosten die ook blijven doorlopen. Als de reisbranche geen Corona-voucher zou uitgeven, zouden veel bedrijven het financieel niet meer redden. En bij een faillissement ben jij als reiziger ook vaak de dupe. Door de Corona-voucher te accepteren schuif je jouw boeking alleen maar tijdelijk door. Hiermee geef je jouw reisorganisatie de nodige zekerheid om, zodra de coronacrisis onder controle is, voor jouw weer de mooiste en leukste reizen te organiseren. Dat is ook de reden dat consumentenorganisaties en overheden de Corona-voucher ondersteunen. Bij ACSI ben je dubbel zeker van je (aan)betaling. De SGR staat namelijk garant voor de waarde van onze Corona-voucher. Je behoudt het recht om op termijn je geld terug te vragen als je geen Corona-voucher wilt ontvangen.

Wanneer hoor ik of mijn campingvakantie wordt geannuleerd?

Alle Suncamp- en SunLodge-boekingen tot twee weken vooruit worden door Suncamp definitief geannuleerd zolang de coronamaatregelen nog van toepassing zijn. Voor overige boekingen geldt dat deze naar verwachting ook geannuleerd zullen worden. Maar wij wachten op de definitieve bevestiging van de campings waar wij mee samenwerken voordat we die definitief annuleren. We houden je daar natuurlijk van op de hoogte. Je krijgt als wij annuleren automatisch de Corona-voucher. Die sturen we naar het emailadres dat jij bij jouw boeking hebt gebruikt.

Ik zou binnenkort vertrekken, wat gebeurt er met mijn vakantie?

Wij begrijpen dat je onzeker bent of jouw aanstaande campingvakantie wel doorgaat. We willen je verzoeken nog even geduld te hebben en geen contact met ons op te nemen. Vooralsnog gelden voor campingvakanties die na half mei vertrekken de reguliere annuleringsvoorwaarden. Mocht de situatie toch nog veranderen, dan krijg je van ons natuurlijk ruim op tijd een persoonlijk bericht via het mailadres dat je bij je boeking hebt gebruikt.

Ik heb een Corona-voucher ontvangen, hoe kan ik die gebruiken als ik een nieuwe campingvakantie boek?

Als je een nieuwe campingvakantie wilt boeken met je Corona-voucher kun je telefonisch contact opnemen met onze klantenservice (+31 (0)488-452055). Zij verwerken jouw nieuwe boeking en verrekenen de waarde van de Corona-voucher meteen met je nieuwe campingvakantie.

Op de Corona-voucher staat een einddatum. Is dat de uiterlijke vertrekdatum van mijn nieuwe campingvakantie of moet ik dan een nieuwe vakantie geboekt hebben?

De einddatum die op jouw Corona-voucher staat is de uiterlijke boekingsdatum. Je hebt dus een jaar de tijd om een nieuwe campingvakantie te boeken. De vertrekdatum kan dus wel later zijn. Je kunt de Corona-voucher gebruiken om een vakantie te boeken die uiterlijk 1 oktober 2021 vertrekt.

Moet ik de Corona-voucher in één keer uitgeven of kan ik er meerdere campingvakanties mee boeken?

Je mag het bedrag van jouw Corona-voucher besteden zoals je dat wilt. Je mag er dus ook meerdere campingvakanties van betalen. Als er na jouw nieuwe boeking nog een restantbedrag overblijft, ben je dat niet volledig kwijt.

Ik heb al een nieuwe campingvakantie geboekt. Kan ik die alsnog met mijn Corona-voucher betalen?

Ja, dat kan. Hiervoor moet je zelf even contact opnemen met onze klantenservice. (+31 (0)488-452055).

Kan ik een Corona-voucher combineren met een kortingscode of kortingsactie?

Ja, als er een kortingsactie is kun je daar ook met de Corona-voucher gebruik van maken, tenzij dat in de actievoorwaarden wordt uitgesloten.

Ik heb meerdere campingvakanties geboekt. Krijg ik meerdere Corona-vouchers?

Ja, je krijgt voor elke geannuleerde campingvakantie een Corona-voucher. Je kunt meerdere Corona-vouchers gebruiken om één reis te betalen.

Ik heb mijn Corona-voucher niet helemaal kunnen besteden, krijg ik dat restbedrag nu retour?

Als jouw nieuwe vakantie goedkoper uitpakt, dan krijg je voor 50 procent van het verschil in prijs een tegoedbon. De tegoedbon is tot oktober 2022 geldig. De tegoedbon is niet inwisselbaar voor contant geld.

Wat is de actuele situatie rondom het coronavirus op mijn kampeerbestemming?

In elk land gelden net wat andere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Waar je in de belangrijkste Europese kampeerlanden rekening mee moet houden vind je op onze speciale coronapagina op ACSI.eu.

We wensen jou en je naasten veel sterkte toe tijdens deze uitzonderlijke tijd. We hopen dat je snel weer een fijne onbezorgde campingvakantie kunt beleven met Suncamp.