Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Camping Bredene in België

Voor een kampeervakantie aan het strand ligt de Belgische kust misschien niet zo voor de hand. De kuststrook van België heeft echter meer in petto dan u denkt. Vanaf een camping in Bredene staat u zo met uw voeten in het fijne strandzand, maar ook steden als Brugge en Gent zijn in de buurt voor een cultureel uitstapje. België staat bekend om zijn Bourgondische levensstijl, wat u terugvindt in de diversiteit aan biertjes, kroegjes en kwaliteitsrestaurants.

Lees meer

Bruisend Bredene

Met de zee dichtbij is een campingzwembad bijna overbodig. Uw dagen zijn al snel gevuld met het bouwen van zandkastelen, beachvolleyballen, zonnen of schelpen zoeken. Campings in Bredene hebben daarnaast ruime kampeerplekken en mooie huuraccommodaties en er zijn genoeg activiteiten voor de kleine vakantiegangers om aan deel te nemen. ’s Avonds kunt u genieten van Vlaamse frieten van de campingsnackbar of eet dagverse vis bij Aan de Zee in het centrum van Bredene.

  • Brugge
    Bredene ligt vlak bij de middeleeuwse stad Brugge. Het historische stadscentrum neemt u echt mee terug in de tijd. Er is zoveel te zien! Op de Grote Markt stikt het er van de leuke terrasjes en stopt ook de paard-en-wagen voor een eventuele tour door de stad. Vlak bij brouwerij De Halve Maan (bekend van de Brugse Zot) vindt u het Begijnhof, een prachtig hofje met witgeschilderde huizen, dat tegenwoordig door de zusters van de Orde van Benedictus wordt bewoond.
  • Ieper
    Tijdens de Eerste Wereldoorlog is in deze omgeving zwaar gevochten. Sporen van deze slag zijn nog te zien in het In Flanders Fields Museum. Daarnaast liggen er in en om deze stad verschillende begraafplaatsen waar slachtoffers uit WOI begraven zijn. Ook loopgraven uit die tijd zijn hier nog terug te vinden.
  • Gent
    Net als Brugge is ook Gent een middeleeuws stadje dat iets weg heeft van een openluchtmuseum. Overal vindt u karakteristieke vakwerkhuisjes, sfeervolle straatjes en oude kroegjes. Zin in echte, authentieke producten uit West-Vlaanderen? Ga dan naar het Groot Vleeshuis. U kunt hier terecht voor een lekker ontbijt of lunch, of producten meenemen uit de winkel voor thuis.

Bellewaerde

Het Bellewaerde park is een avontuurlijk dagje uit. In het park vindt u de perfecte mix tussen enerzijds attracties en anderzijds een dierentuin. Gelegen in het plaatsje Ieper is het park vanaf de campings in Bredene gemakkelijk te bereiken. Begin met de waterglijbanen, achtbanen en een schommelend piratenschip en eindig bij de amoerluipaarden, leeuwen en giraffen en een lekker ijsje uit het restaurant en het hele gezin geniet van dit leuke dagje uit.

Het weer

Bredene is de ideale bestemming voor een actieve kampeervakantie. ’s Zomers wordt het in Bredene zo tussen de 20 en 25 graden, waardoor een lange strandwandeling of bezoek aan een van de nabijgelegen steden een goede optie is.

Campings in de buurt van Bredene Bekijk campings