Ga naar de homepage

Camping Main Tauber Duitsland

Campings in Main Tauber (of Taubertal) worden omringd door heel veel groen en natuurschoon. Gelegen in de zuidelijke deelstaat Baden Würrtenberg splitst hier de rivier Tauber zich van de Main en vormde het Taubertal. Vanaf een camping in Main Tauber leert u dit gebied, vol met kastelen en paleizen, dan ook het best kennen. Een reis door het Taubertal wordt wel “een reis door de historie van Duitsland genoemd”. Kom en ontdek Taubertal.

Lees meer

Campings Taubertal: Een vakantie voor actievelingen

Geen zin om stil te zitten tijdens een verblijf op de camping? Taubertal biedt u en uw gezin allerlei mogelijkheden. Op de rivieren kunt u lekker kajakken, waterskiën of een rustig boottochtje maken. Ook zijn er tal van routes door het Taubertal om heerlijk te kunnen wandelen fietsen.

Na alle activiteiten is het heerlijk om terug te komen op de camping. Main Tauber heeft echter nog meer voor u in petto, dus blijf niet te lang zitten. Er wachten namelijk restaurantjes op u met streekproducten om te watertanden. De streek kent heerlijke vlees en vis gerechten en prachtige unieke wijnen en bieren.

Bezienswaardigheden vanaf uw camping: Wertheim, Heidelberg en Würzburg

Ook aan cultuur ontbreekt het niet in deze regio. Er zijn tal van fraaie steden die meestal makkelijk te bereiken zijn vanaf uw camping. Main Tauber leert u zo op alle manieren kennen. Bezoek bijvoorbeeld:

  • Het kasteel van Heidelberg
    Zin in een historisch uitje tijdens uw verblijf op de camping? Heidelberg is bekend om zijn imposante kasteel. Tevens vindt u er musea waar u de geschiedenis, die tot 1196 teruggaat, van de stad beter leert kennen.
  • Romantisch Wertheim
    Deze romantische stad met zijn idyllische steegjes is een echte aanrader tijdens een verblijf op de camping. Wertheim telt tal van historische gebouwen, zoals de Wertheimer Burcht uit de 11e eeuw.
  • Oude bisschopsstad Würzburg
    Ook Würzburg kent een rijke geschiedenis. De stad heeft prachtige oude bruggen, een romaanse kathedraal en het barokke gebouw de Würzburger Residenz dat op de UNESCO werelderfgoed lijst staat.

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in deze steek. Zin om een dagje te winkelen nabij uw camping? Main Tauber heeft naast deze drie mooie steden, nog veel meer plaatsen vol met leuke winkels, gezellige terrasjes en toprestaurants.