Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Camping Merengebied Mecklenburg Duitsland

Campings in het Merengebied Mecklenburg (of Mecklenburgische Seenplatte) zijn perfect voor sportieve kampeerders en natuurliefhebbers. Met name kanoërs zullen zich als een vis in het water voelen. Het deeldistrict van de Duitse streek Mecklenburg kent namelijk ontelbaar veel meren en een ongerepte natuur.

Lees meer

Campings Mecklenburgische Seenplatte: veel waterplezier

Campings in het Mecklenburg liggen vaak aan het water. Niet zo gek als je bedenkt dat de kano in de Mecklenburgische Seenplatte als heus vervoermiddel geldt. Tijdens jouw vakantie kun je prachtige kanotochten maken vanaf de camping. Mecklenburgische Seenplatte is ook een erg bosrijk gebied. Waardoor een kanotocht een heus avontuur wordt.

Kinderen houden van ravotten en daar is aan gedacht op de camping. Merengebied Mecklenburg biedt een grote variëteit aan sporten. Zoals mountainbiken, beachvolleybal, boogschieten en zwemmen. Voor kleinere kinderen is er vaak animatie op de camping zelf. Kamperen in de natuurrijke streek biedt dus vertier voor iedereen.

Uitstapjes vanaf uw camping

Op jouw vakantie in de Mecklenburgische Seenplatte zal het je aan natuur niet ontbreken. Wil je echter een leuke dagtrip maken en wat meer culturele opsnuiven, dan zijn er in Mecklenburg er tal van leuke stadjes nabij jouw camping:

  • Demmin
    Deze kleine hanzenstad biedt een rijkheid aan oude gebouwen. Je zult er jouw ogen uit kijken. Tevens staat het plaatsje bekend als echte muziekstad. Met zeven concertzalen doet Demmin die titel eer aan.
  • Waren
    Waren is een leuke stad gelegen naast het meer Müritz. Het meer is de naamgever van een aantal leuke activiteiten bij de stad. Zo is er in juli het traditionele stadsfeest Müritzfest en in augustus kun je naar zwemwedstrijden in het meer kijken.
  • Neubrandenburg
    De ‘Stadt der vier Tore’ heeft haar naam te danken aan de oude stadsmuur en vier toegangspoorten. Een bezoek aan Neubrandenburg is daarom een echte must.

De Mecklenburgische Seenplatte ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Berlijn. Deze wereldstad moet je gezien hebben tijdens jouw verblijf op de camping in de Merengebied Mecklenburg. Door de afstand is het ideaal voor een dagtripje.

Populaire campings Merengebied Mecklenburg Bekijk 1 campings

Sprookjeskastelen Mecklenburg

Een groot deel van de charme van Mecklenburg wordt bepaald door zijn sprookjesachtige kastelen, romantisch omgeven door het groene heuvellandschap.

De mooiste kastelen vindt u op ons blog!

Populaire thema's Merengebied Mecklenburg