Ga naar de homepage

Ma-vr 08.30 - 20.00 | Za 09.00 - 16.30 +31 (0) 488 45 42 45

Camping Bidart Frankrijk

De Baskische gemeente Bidart ligt aan de zuidwestkust van Frankrijk, nabij buurland Spanje. Het mediterrane klimaat, de traditionele witte huizen met rode daken en natuurlijk de prachtige witzandstranden geven Bidart zijn typisch Zuid-Franse karakter. In vele opzichten een ideale plaats om tijdens de vakantie te gaan kamperen.

Lees meer

In het groene Bidart is zowel voor de rustzoeker als de actieve vakantieganger genoeg te doen. Zo kunt u een dagje op het strand gaan liggen of een van de vele watersporten beoefenen. Ook is er op cultureel vlak van alles te beleven en te bezoeken.

Christendom en cacao

  • De oude Bassilour-watermolen staat open voor bezoek. Op dit pittoreske plekje kunt u de geschiedenis van Bidart ontdekken, en wel in de vorm van brood. Proef de typisch Baskische broden en de traditionele gebakjes Heeft u hierna nog steeds trek? De vele restaurantjes in Bidart serveren alles van zeegerechten tot aan Baskische streekgerechten.
  • De 16e-eeuwse kerk in Bidart heeft dezelfde karakteristieke bouwstijl als de rest van de behuizing: witte muren en een oranjerood dak. De binnenwanden en het plafond zijn van hout. De kerk is een tussenstop voor veel pelgrims onderweg naar Santiago de Compostella. Voor de kids een mooie gelegenheid om iets te leren over de plaatselijke geschiedenis en cultuur.
  • In buurstad Biarritz ligt het chocolademuseum, in 1996 opgericht door meester-chocolatier Serge Couzigou. Hier kunnen u en uw kinderen de kunst van het chocolademaken leren kennen, het zelf in de vingers krijgen, maar vooral: proeven. Ook een goede gelegenheid om het mooie Biarritz te ontdekken.

Natuurschoon in Bidart en Baskenland

Kamperen in Bidart is ook luieren aan het strand, lange wandelingen maken en de flora en fauna in de natuurparken bewonderen.

  • Vanaf Bidart staat een lange wandelroute langs de kust voor u uitgestippeld. Wandel vanuit het Erretegiastrand langs de prachtige groene kliffen en door de kustplaatsjes. Goed voor in totaal zeven uur aan wandelplezier.
  • Het plooiende landschap rondom Bidart leent zich ook uitstekend voor fietstochtjes. Of u nu op iets vlakker terrein wilt blijven of de bergen in wilt voor een intensievere fietstocht, u kunt altijd genieten van de natuur. In Iraty, naast Biarritz, kunt u een (elektrische) fiets of mountainbike huren.
  • Binnen een halfuur rijden vanuit Bidart bent u in Spanje. Net over de grens, op ongeveer nog een halfuurtje met de auto, ligt het natuurpark Aiako-Harria. Dit stukje rijden is zeker de moeite waard, getuige de pracht van dit natuurpark, gelegen aan de voet van de Pyreneeën. Aiako-Harria is het enige granietmassief in Baskenland en kenmerkt zich door de relatieve hoogte – bijzonder zo dicht bij de kust – en de oude mijnen, die u kunt ontdekken tijdens een wandeling. En spannend voor de kinderen.

Op de camping

Wanneer u eens een dagje op de camping wilt blijven, hoeft u zich absoluut niet te vervelen. Hoe dan ook liggen de campings dicht bij het strand, dus een dagje zonnen is een goede mogelijkheid. De campings zelf zijn daarbij van alle gemakken voorzien. U kunt er sporten, relaxen en zwemmen in het zwemparadijs. Wilt u even internetten bij uw stacaravan, tent of camper, dan kan dat ook. De meeste campings in Bidart hebben namelijk wifi. Voor een volledige kampeervakantie gaat u dus kamperen in Bidart.

Het weer

Uw vakantie in Bidart kunt u doorbrengen onder de warme mediterrane zon, die in de zomer de temperatuur kan laten stijgen tot zo’n vijfentwintig graden. Het is echter altijd aangenaam weer in Bidart: de droge warmte en de koelte die vanuit de Atlantische Oceaan over het land trekt zorgen ervoor dat u het niet benauwd krijgt. De winters in Bidart zijn zacht.

Campings in de buurt van Bidart Bekijk campings