Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Camping Hoog-Normandië Frankrijk

Een camping in Hoog-Normandië breng je naar een streek vol natuurschoon. Trek de bossen in of kom heerlijk tot rust op jouw camping. Haute-Normandië heeft leuke badplaatsen en cultuurrijke steden. De Noord-Franse provincie bestaat uit de twee karakteristieke departementen; Seine-Maritime en Eure. Kamperen in Hoog-Normandië kan dan ook alleen maar een feest zijn!

Lees meer

Campings Hoog-Normandië: bezienswaardigheden

Je kunt tal van leuke uitstapjes maken vanaf jouw camping. Hoog-Normandië kent vele bezienswaardigheden en leent zich dus prima voor een culturele vakantie. Bezoek bijvoorbeeld een van deze steden:

  • Hoofdstad Rouen
    De hoofdstad van Haute-Normandië moet je zeker bezoeken vanaf uw camping. Rouen heeft prachtige oude huizen en kerken. Bezoek een van de vele musea, ga lekker winkelen of uitgebreid dineren.
  • Badplaats Dieppe
    In deze leuke badplaats zijn regelmatig gezellige markten waar je producten uit de Normandische keuken vindt. Een echte aanrader voor een bezoek vanaf jouw camping. In Dieppe kun je ook erg leuk winkelen!
  • Havenstad Le Havre
    Deze enorme havenstad werd bijna volledig platgebombardeerd in WO II. Le Havre, compleet gerestaureerd, staat nu op de Unesco Werelderfgoedlijst en is een stad vol bezienswaardigheden.

Naast deze topsteden zijn er ook idyllische dorpjes te vinden nabij jouw camping. Giverny, de kleine parel aan de Seine, is vooral bekend geworden als woonplaats van de schilder Claude Monet.

Ongerepte natuur nabij jouw camping

In Hoog-Normandië vind je gevarieerde en ongerepte natuur in de omgeving van jouw camping. Haute-Normandië heeft als het om rust gaat veel te bieden in Eure. Vakantie in dit departement staat voor groen, heuvelachtig en bosrijk. Daarom is Eure erg geliefd om te wandelen of te fietsen.

Een andere leuk uitstapje vanaf jouw camping is Etretat. Etretat is bekend vanwege haar imposante krijtrotsen. In deze Franse regio maak je van alles mee op en nabij jouw camping. Hoog-Normandië is al met al een topbestemming voor jouw vakantie!

Verbleven op Camping Seasonova Les Mouettes in Veules-les-Roses in augustus 2016

Klein, idyllisch, de route in het dorpje langs het meertje wat uiteindelijk in de zee uitkomt, ik zou er zo gaan wonen. Wat een geweldig dorpje Veules-des-Rosés. Zeker niet de laatste keer dat we er geweest zijn.

10,0

Verbleven op Camping Seasonova Les Mouettes in Veules-les-Roses in juli 2016

Het is een zeer mooie natuur direct aan de zee gelegen prachtig uitzicht met die kalkrotsen, en ook het stadje zelf veules les roses prachtig met het kleinste riviertje van frankrijk heel mooi!

8,0

Verbleven op Camping Seasonova Les Mouettes in Veules-les-Roses in juni 2016

Je kunt hier fijn allemaal kleine plaatsjes bezoeken. Vooral het plaatsje Sotteville heeft indruk gemaakt. Je kunt daar bij de zee ongeveer 70 trapjes naar beneden en dan kun je de meeuwen inde hoge rotswanden zien broeden. Wel aan te raden om te gaan kijken als het eb is.

8,0

Populaire campings Hoog-Normandië Bekijk 1 campings

Actieve vakantie in Normandië

Normandië heeft door zijn ligging aan zee een zeer aangenaam klimaat. Ideaal voor een actieve vakantie met het gezin!

Lees op ons blog welke trekpleisters u niet mag missen. 
 

Populaire regio's Hoog-Normandië

Populaire thema's Hoog-Normandië

Je t'aime, Amiens

Het Noord-Franse Amiens herbergt een schat aan culturele bezienswaardigheden, met de gotische kathedraal als grootste parel.

Kijk hier om meer te weten te komen over Amiens.