Ga naar de homepage

Camping in Toulouse

Deze parel bij de Pyreneeën geeft je kampeervakantie iets extra’s. In de Midi-Pyrénées is namelijk geen mooiere stad te vinden dan Toulouse. Kamperen in de buurt van Toulouse betekent proeven aan een veelzijdige, maar bovenal chique stad.

Lees meer

Veelzijdige kampeervakantie in Toulouse

Voor iedere kampeerder is Toulouse een ideale bestemming. Het gebied is centraal gelegen in het zuiden van Frankrijk en omringt door indrukwekkende natuur. De camping is een ideale uitgangsplek om te genieten van al het goede dat het Franse leven te bieden heeft.

Ontdek de roze stad

Kunstliefhebbers, cultuurfanaten, wandelaars, levensgenieters; ze komen ogen tekort. Op elke hoek van de straat is de rijke geschiedenis te bewonderen. Wat direct opvalt is de charmante rossige kleur die als een deken over de stad ligt. Dit komt door de oranjeroze bakstenen waar veel huizen mee gebouwd zijn. Het heeft de bijnaam "la ville rose" opgeleverd, wat roze stad betekent.

Toulouse kreeg de eerste universiteit in Frankrijk buiten Parijs. De aanwezigheid van studenten zorgt voor een levendige sfeer. Elegantie en trendy gaan hier gelijk op. Dat merk je aan de verkeersvrije straatjes, leuke pleintjes met fonteinen, mooie lanen en grote tuinen en luxueuze winkels.

Neem de tijd in Toulouse

  • Zweef door de ruimte in het themapark van Cité de l’Espace. Wie kruipt er in de huid van een astronaut of maakt een wandeling over de maan?
  • Volg het Canal de Midi tot ver buiten de stad. De bekende rivier loopt vanaf Toulouse 240 km door het zuiden van Frankrijk. Wie van varen houdt, stapt op de boot en bewondert de omgeving vanaf het water. Of kies voor een sportieve tocht te voet of per fiets langs de oevers van het kanaal.
  • Lekkernijen in overvloed: laat de regionale wijn en de heerlijke lokale gerechten je goed smaken. Een paar suggesties: cassoulet (streekgerecht met bonen), gedroogde worst, fenetra (taart met meringue) en brique du Capitole (chocolade).
  • Het stijlvolle kasteel Château de Merville uit de 18e eeuw is een plaatje. Het ligt slechts op 20 kilometer van Toulouse. De weg terugvinden is een uitdaging hier. Het kasteel heeft namelijk een 6.000 meter lang doolhof met buksboompjes, dat uniek is in Europa.

Het weer in Toulouse

Toulouse ligt tussen zee en gebergte, op 150 km van de stranden van de Middellandse Zee en op 110 km van de Pyreneeën. Daardoor heeft de hoofdplaats van de regio Midi-Pyrénées een ideaal klimaat om te kamperen in de zomer. Warme en droge zomers in een omgeving die dankzij de regenval in het voorjaar mooi groen blijft kleuren.

Campings in de buurt van Toulouse Bekijk campings

Populaire thema's Toulouse