Ga naar de homepage

Camping Loire-Atlantique Frankrijk

Het departement Loire-Atlantique is genoemd naar – u raadt het nooit – de rivier de Loire, die zich in Saint-Nazaire bij de Atlantische Oceaan voegt. Het zal u dan ook niet verbazen dat in deze regio water een belangrijke rol speelt. Zo kunt u er talloze havenstadjes en vissersdorpjes vinden, maar ook kunt u er genieten van de stranden en het warme oceaanwater. Natuurlijk is er tevens landinwaarts voldoende te doen. Water of niet, in Loire-Atlantique vindt u een ruim aanbod aan campings waar u van een ruime stacaravan of kampeerplaats uw speciale kampeerplekje kunt maken.

Lees meer

Aquaperikelen

Aan de kust van Loire-Atlantique is het heerlijk wandelen over de duinen, luieren en zonnen op de stranden en zwemmen in de Atlantische Oceaan. Ook de vele karakteristieke vissersdorpjes verwachten een bezoekje van u. Ze zullen u trakteren met de lekkerste verse zeevruchten, met oester als specialiteit. Wat er nog meer te doen is aan de kust? Hier enkele ideeën.

  • Pornic
    Pornic is een karakteristiek havenstadje in het zuidwesten van Loire-Atlantique. Ontdek hier het kasteel van Pornic, de kerkjes en de haven met de vele mooie bootjes.
  • Saint-Nazaire
    In havenstad Saint-Nazaire ligt de Espadon, een Franse onderzeeër uit de jaren 60, nu een museumschip. Heeft u altijd eens willen zien hoe een onderzeeër er van binnen uitziet? De Espadon geeft u deze kans. Gewapend met een audiotour krijgt u alles te weten over de boot. Een spannende en leerzame ervaring voor kinderen.

Hoge heren in Nantes

In het zuidelijke deel van Loire-Atlantique stroomt de Loire door de hoofdstad van het departement, het mooie Nantes. Niet verwonderlijk dat Nantes lange tijd een belangrijke havenstad is geweest. De rijke historie van Nantes is te zien aan de vele mooie gebouwen, zoals de Sint-Pieterskathedraal en het Kasteel van de hertogen van Bretagne. Dit kasteel werd in 1207 gebouwd en diende tussen de dertiende en zestiende eeuw als woning van de hertogen van Bretagne.

Vanuit Nantes start overigens de Route Touristique du Vignoble Nantais, een route die u leidt langs de prachtige wijngebieden die Loire-Atlantique rijk is. Want laten we niet vergeten dat de regio ook bekendstaat om zijn heerlijke wijnen.

Kinderattracties in Loire-Atlantique

Natuurlijk mogen naast de wijntjes de kleintjes niet vergeten worden tijdens uw kampeervakantie in Loire-Atlantique. En dat hoeft ook niet. In Loire-Atlantique kunnen ze namelijk volop genieten.

  • In het safaripark Planète Sauvage in Port-Saint-Père kunt u de zebra’s, giraffen en apen praktisch aanraken. Uw kinderen zullen hun ogen uitkijken bij de spectaculaire dolfijnenshow. Een dagje uit naar dit goed verzorgde dierenpark maakt uw vakantie – en vooral die van de kleintjes – helemaal compleet.
  • In het klauterpretpark Défi Nature in Frossay kunnen uw eigen kleine aapjes helemaal losgaan. Klimmen, swingen en slingeren: Défi Nature haalt de waaghals in uw kind naar boven. En misschien ook wel in uzelf.

Op de camping

Dat kamperen in Loire-Atlantique populair is, getuigt de grote hoeveelheid Suncamp-campings. En waar veel campings zijn, is veel water! In Loire-Atlantique zijn zwembaden in overvloed; bijna elke camping heeft er wel een. Daarnaast zijn de campings in Loire-Atlantique echte gezinscampings. Speel samen een potje voetbal of tennis, en ’s avonds kunnen jullie genieten van leuke optredens. De kinderen zullen zich helemaal thuis voelen bij de miniclub. En willen ze even een online spelletje spelen, dan kan dat. Veel campings in Loire-Atlantique beschikken namelijk over wifi.

Het weer

We hebben het nog bijna niet over lekker bruin worden op het strand gehad. Dat kan in Loire-Atlantique namelijk heel goed. Het is aan de kust in de regio niet zo warm als bijvoorbeeld aan de Côte d’Azur, maar dat is niet erg. Integendeel, waar het aan de Côte d’Azur nogal eens te warm kan worden, daar zijn de zomers in Loire-Atlantique zijn zeer aangenaam. Het kwik kan er tot boven de dertig graden uitstijgen, maar de gemiddelde maximumtemperatuur ligt rond de vijfentwintig graden. Ook in de lente en het najaar kan het er nog lekker warm zijn. Misschien niet warm genoeg voor het strand, maar er zijn dan ook nog genoeg andere leuke dingen te doen tijdens uw kampeervakantie in Loire-Atlantique.