Ga naar de homepage

Camping Saumur Frankrijk

Uw camping in Saumur ligt in een schitterend gebied in Frankrijk: het Loiredal. Langs de rivier de Loire liggen tal van kastelen, uitgestrekte wijngaarden en pittoreske dorpjes. Een heerlijk gebied voor een lange fietstocht of rondvaart. Maar er is meer te doen in en om Saumur. Eén ding is zeker: kamperen in Saumur is een genot, of u nu in een ruime stacaravan, een knusse tent of uw eigen vertrouwde camper verblijft.

Lees meer

Musée des Blindés

Heeft u stoere kinderen die alles willen weten over tanks? Dan heeft Saumur voor u het Musée des Blindés, ofwel het Tankmuseum. Dit museum heeft met zo’n 880 exemplaren de grootste collectie aan tanks ter wereld. Saumur heeft meer musea, dus bent u meer van de champignons, carnavalsmaskers of paarden, dan ook is Saumur de plek waar u moet zijn.

Kastelenland

Het Loiredal is een waar kastelenparadijs. Langs de rivier liggen meer dan honderd kastelen, waarvan er veel te bezoeken zijn. Deze middeleeuwse en renaissancistische kastelen kenmerken zich door hun uitbundige pracht en praal en strakke, groene tuinen. Een kastelentoer is dan ook zeker iets om in uw vakantieagenda te zetten. Ook in Saumur ligt een mooi kasteel, dat vanaf een heuvel de stad overziet. Een bezoek aan het kasteel van Saumur is zeker de moeite waard, maar kijk wel even of de langlopende renovatie ervan dit toelaat.

Saumurs bezienswaardige buursteden

  • Angers
    Op een kleine drie kwartier rijden van de camping in Saumur ligt de stad Angers. Met zijn klassieke huizen, mooie pleinen en bijzondere kastelen is Angers een heerlijke stad om doorheen te struinen. En de kinderen kunnen zich uitleven op het klimparcours of bij de kajakclub.
  • Tours
    Tours was vooral in de 14e en 15e eeuw een belangrijke stad. Het is zelfs een tijd de hoofdstad van Frankrijk geweest, totdat koning Frans I deze eer overdroeg aan Parijs. Enkele prachtige gebouwen, zoals het stadhuis en de Saint-Gatienkathedraal, herinneren nog aan de hoge status die Tours ooit bezat. Tours is vanaf Saumur in nog geen uurtje rijden te bereiken.
  • Nantes
    Nantes is de grootste stad in de buurt van de camping in Saumur, op zo’n anderhalf uur rijden. Hier kunt u de Sint-Pieterkathedraal en het Kasteel van de hertogen van Bretagne bezoeken. Een rondje maken door de stad is ook absoluut de moeite waard. Wie weet komt u de enorme machinale olifant tegen die door de straten van Nantes dendert. Op het eiland Île de Nantes kunt u meer van deze Machines de L’île bewonderen. Daar staat ook een bijzondere draaimolen voor de kids!

Op de camping

De campings in Saumur liggen op de mooiste plekjes: aan de Loire of net buiten Saumur in de groene landerijen in de Loirevallei. Hierdoor bent u altijd in de buurt van het water en het mooie centrum van Saumur. Niet alleen de ligging van de campings is prima. Ook de voorzieningen zijn er uitstekend. Met een zwembad, speeltuin en wifi op bijna alle campings zullen vooral de kids zich er helemaal thuis voelen. Maar ook uw trouwe viervoeter is gelukkig in Saumur. Op veel campings worden honden (mits aangelijnd) namelijk hartelijk ontvangen.

Het weer

Een bootvaart over de Loire, een fietstochtje langs de sprookjesachtige kastelen, een dagtripje naar de nabijgelegen steden; in Saumur en omgeving doet u dit allemaal met een heerlijk zomerzonnetje. De temperatuur in het hoogseizoen ligt vaker tegen de vijfentwintig graden.

Populaire campings Saumur Bekijk campings

Populaire thema's Saumur