Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Camping Sicilië Italië

Campings in Sicilië (Sicilia) zijn prachtig gelegen in de buurt van vele bezienswaardigheden. Sicilië is hét Italiaanse eiland waar u als natuur- en cultuurliefhebber uw hart kunt ophalen. De vele volkeren die het eiland in vroegere tijden overheerst hebben, lieten prachtige sporen achter. Met name mensen die van zon, zee en strand houden komen niets te kort. Evenals zij die houden van een actieve vakantie. Sicilië is een eiland voor iedere kampeervakantie!

Lees meer

Campings Sicilië: relaxen en genieten van de natuur

Op het Italiaanse eiland Sicilië is een hoop te beleven. De Sicilianen zijn vooral gek op voetbal en lekker eten (pizza en pasta op zijn Siciliaans). Maar ook andere sporten zijn er genoeg te doen in de buurt van uw camping. Sicilië heeft een prachtige natuur om lekker doorheen te wandelen of te fietsen.

Op campings in Sicilië kunt u uiteraard uw tent, caravan of camper plaatsen. Echter heeft u op de meeste campings ook de mogelijkheid om een stacaravan te huren. Met drie vliegvelden is kamperen in luxe dus zeker een optie. U zult helemaal tot rust komen aan het zwembad op een camping in Sicilië.

Bezienswaardigheden Sicilië

In de buurt van uw camping op Sicilië vindt u veel kunst, historie en archeologische vondsten. Maar ook de natuur is er adembenemend.

  • Een mengelmoes van cultuur
    Monumenten uit diverse culturen liggen in de buurt van uw camping. Sicilië is namelijk bezocht door Romeinen, Arabieren, Noormannen en vele andere volkeren die hun sporen achter lieten. In Selinunte en Agrigento vindt u vele cultuurschatten, zoals tempels en theaters.
  • De vulkaan Etna
    De Etna is de grootste actieve en hoogste vulkaan van Europa. Ondanks dat de vulkaan actief is kunt u excursies maken naar de top van de Etna. Tijdens deze excursies kunt u bijvoorbeeld de lavagrotten zien. Er ligt zelfs een camping op Sicilië vlak bij deze vulkaan.
  • Bezienswaardige steden Sicilië
    Sicilië is erg geschikt om een rondreis te maken. De verschillende steden bieden vele bezienswaardigheden in de buurt van uw camping. Palermo heeft bijvoorbeeld een grote haven, vele musea en kathedralen. Andere interessante steden zijn Cefalú, Catania en Siracusa.

Klimaat Sicilië

Het Middellandse zee klimaat op Sicilië is ideaal voor een strandvakantie. In de zomermaanden is het er erg warm door de wind uit de Sahara. Sicilië kent dan ook tal van baaitjes, zand- en kiezelstranden, waar u heerlijk van de zon kunt genieten en verkoeling vindt in de zee.

Populaire campings Sicilië Bekijk 3 campings

Populaire regio's Sicilië

Populaire thema's Sicilië

Authentiek Sicilië

Romeinse en Griekse tempels, gezellige steden en natuurlijk de Etna: dat is Sicilië. Maar er is meer!

Lees hier wat dit schitterende eiland u allemaal te bieden heeft.