Ga naar de homepage

Camping Winterswijk Nederland

Een vakantie naar het verre oosten: wie wil dat nou niet? En daarmee bedoelen we niet Azië, maar gewoon onze eigen Achterhoek. Winterswijk, in het oostelijke deel van deze rustieke streek, heeft alles in huis voor een heerlijke gezinsvakantie. Je bevindt je midden in de natuur en maakt gemakkelijk uitstapjes naar leuke steden als Doetinchem en Ruurlo. Ook de grens is nooit ver weg voor een leuke vakantiedag op Duitse bodem. En voor kinderen is er altijd genoeg te beleven tijdens een campingvakantie in Winterswijk.

Lees meer

Kamperen in Winterswijk

Of je nu blij wordt van kamperen of een liefhebber bent van glamping, op een camping in Winterswijk zit je goed. De campings liggen net buiten het centrum en zijn prachtig groen. Winterswijk is een goede uitvalsbasis voor gezinnen. Op de camping is veel te beleven en er zijn veel leuke uitjes in de buurt. Wat dacht je van Avonturenpark Sevink, het Klimbos Survival Winterswijk, kinderboerderij Freriks of een bezoekje aan de kaasboerderij? Verder kun je nog verdwalen in het doofhof in Ruurlo en volop adrenaline beleven in Avonturenpark Hellendoorn!

Gezellig sfeertje

In het gezellige centrum van Winterswijk proef je de gemoedelijke Achterhoekse sfeer. Er is een groot aanbod aan winkels en boetiekjes en iedere woensdag en zaterdag is het markt. Maar soms is het ook heerlijk om er samen met de kinderen op uit te trekken in de natuur. In de omgeving van Winterswijk vind je maar liefst veertien natuurgebieden. Ontdek de hoogveengebieden en het moerasbos. Of laat je verrassen door de gebieden met boerderijen, bloemrijke weilanden, houtwallen, bossen met slingerende beekjes en heideveldjes. Buiten zijn met je gezin is heerlijk in deze afwisselende en groene omgeving.

Genieten aan het water

In Winterswijk ligt recreatiegebied ’t Hilgelo. Bij mooi weer is het hier goed toeven in, aan en op het water. Zo kun je bij Joy to SUP onder begeleiding een SUP-activiteit als SUP-yoga of SUPtours boeken. Erg leuk voor kinderen vanaf negen jaar. Naast het uitgestrekte zandstrand en het fijne zwemwater kun je bij beachclub MEER terecht voor een lekker hapje en drankje aan het water. Mocht het nog te fris zijn voor waterpret, dan is ’t Hilgelo ook een mooi wandelgebied. Zwemmen, zonnen en genieten van een hapje of drankje kan ook bij het authentieke strandbad in Winterswijk. Wil jij vanuit je kampeerplek zo het water in springen? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een camping met (binnen)zwembad.

Uniek in Winterswijk

De steengroeve in Ratum is een uniek stukje natuur dat is ontstaan door vele decennia van industriële kalkwinning. In de Steengroeve vind je de oude aardlagen uit de tijd van de dinosauriërs. Ook kun je hier fossielen en 'Winterswijks Goud' (pyriet) vinden. Kijk in de diepe afgronden vanuit het uitkijkpunt of trek stevige schoenen aan en maak je op voor een leuke en leerzame excursie!