Ga naar de homepage

Camping Vechtdal Nederland

Campings in het Vechtdal liggen in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het gebied ligt boven in de provincie Overijssel en biedt u rust en ruimte. Tijdens uw vakantie kunt u mooie wandelingen en fietstochten maken vanaf de camping. Vechtdal kent diverse routes langs de mooiste plekjes in Overijssel. Ontdekt snel dit mooie stukje Nederland!

Lees meer

Campings in het Vechtdal: genieten vanaf de camping

De rivier de Overijsselse Vecht stroomt tussen Zuid-Drenthe en Twente door. Het gebied rondom deze rivier is het Vechtdal. Campings in het Vechtdal liggen dus altijd in de buurt van de natuur en bieden de mogelijkheid om ontspannen te recreëren.

Zo kunt u in het Vechtdal heerlijk wandelen door de bossen en over de heidevelden. Een populaire wandelroute is het Vechtdalpad. Het gebied leent zich daarnaast ook uitstekend voor een fietstocht door de natuur.

Bezienswaardigheden rondom de camping

Landshuizen, kastelen en natuurgebieden zijn allemaal te vinden in de buurt van de camping. Vechtdal bestaat echter niet alleen uit natuur. Er zijn ook een hoop bezienswaardigheden die leuk zijn voor een dagje uit.

 • Kasteel Het Nijenhuis
  Kasteel het Nijenhuis is een prachtig kasteel dat tevens is ingericht als museum. Het museum herbergt altijd een aantal topstukken. Zo kunt u er zomaar een van Gogh aantreffen. Ook de beeldentuin is een bezoek zeker waard.
 • Prachtige dorpen
  Dorpen als Hardenbergen en Ommen zijn leuk voor een uitstapje vanaf de camping. Ommen is een oude Hansestad met een rijke geschiedenis en een bruisend centrum. Voor een dagje winkelen, kunt u ook in Hardenbergen zijn.
 • Het water op
  Als u tijdens het kamperen in het Vechtdal zin heeft in een leuke activiteit op het water, dan is kanovaren een goede tip. Er zijn volop mogelijkheden om een heerlijk tocht te maken. Informeer op uw camping waar u in de buurt een kano kunt huren.
 • Attractieparken
  Wanneer u op kampeervakantie bent in het Vechtdal liggen er verschillende attractieparken in de buurt van de camping. Slagharen met meer dan 40 attracties heeft voor ieder wat wils.