Ga naar de homepage

Campings Zuid-Spanje

Zuid-Spanje is de hemel op aarde voor liefhebbers van zon, zee en strand. Vele toeristen weten dan ook het hele jaar door de weg naar dit zonovergoten deel van Spanje te vinden. De hagelwitte stranden (Costa Blanca), palmbomen en het azuurblauwe zeewater zorgen voor de mooiste plaatjes. Dat er voor cultuurliefhebbers ook genoeg te beleven valt, spreekt voor zich. Steden als Sevilla, Málaga, Granada en Murcia staan vol met monumentale kerken en paleizen, bloemrijke parken, gezellige pleintjes en boeiende musea. Kamperen in Zuid-Spanje is dan ook de ideale manier om op een ontspannen wijze natuur en cultuur te beleven. En de zon schijnt altijd!

Lees meer

Andalusië, het 'echte Spanje'

Het idyllische Andalusië, land van sinaasappels, zonnebloemen, olijven en de flamenco is een van de grootste autonome regio’s van Spanje. Met steden als Sevilla (hoofdstad van Andalusië), Málaga, Granada, Córdoba, Cádiz en Almería is er Spaans cultureel erfgoed in overvloed. Maar ook kleinere plaatsen zijn interessant om te bezoeken. Veel toeristen roemen de streek om zijn puurheid. Ook de gastvrijheid van de Zuid-Spaanse bevolking wordt erg gewaardeerd. Het leven is er over het algemeen niet duur waardoor u gerust buiten de deur kunt eten en drinken. Ouderwets genieten met het hele gezin, het kan in Zuid-Spanje.

De Costa Blanca

Ook erg bekend in Zuid-Spanje: de Costa Blanca. In bekende badplaatsen als Alicante en Benidorm genieten vakantiegangers optimaal van de mooie witte stranden, gouden zon en het verfrissende zeewater. Toch is er meer natuurschoon; een bezoek aan de grotten van Cuevas de Canelobre met wonderlijke stalactieten en stalagmieten is een aanrader. Ook prettig op een snikhete dag. Wie een citytrip wilt doen kan gemakkelijk naar Valencia.

De campings

Het hele gezin zal zich ruimschoots vermaken op een camping in Zuid-Spanje. Daar zijn ook alle voorzieningen op ingericht. Op ruime campings met diverse plekken (mediterrane beplanting zorgt vaak voor schaduw) kunt u kamperen zoals u wilt. Met een tent, caravan of camper zoekt u een mooie plek uit. Gaat u voor luxe? Dan is een stacaravan of een SunLodge huren wellicht een goed idee. Jong en oud zal zich amuseren op de camping. De vaak meertalige animatie zal haar uiterste best doen om een gevarieerd programma aan te bieden. Oudere kinderen kunnen zich uitleven op de vele sportvelden. Afkoelen doet u in de zwembaden (soms met glijbaan en peuterbad) of in de zee. Kortom: u zult alles vinden wat u nodig heeft voor een onvergetelijke vakantie op een camping in Zuid-Spanje.

Het weer

Het weer in Zuid-Spanje is bijna het hele jaar goed. Met een gemiddelde temperatuur van 18 graden kunt u dus in ieder seizoen kamperen. Wie niet goed tegen de hitte kan, kan het zuiden in de zomer beter mijden. In maart is het vaak nog aangenaam met temperaturen tot 25 graden, maar vanaf mei wordt het overal warm. Deze hitte (rond de 35 graden) kan aanhouden tot september, soms zelf oktober. Wilt u Sevilla bezoeken? Doe dit bij voorkeur niet in juli of augustus, het kan er namelijk 40 (soms zelfs 45) graden worden.

Grote steden in Zuid-Spanje

Wie even genoeg heeft gehad van het strand en graag cultuur wil snuiven, kan terecht in vele prachtige steden. Lees hier welke plaatsen de moeite waard zijn om te bezoeken.

  • Málaga
    Deze havenstad is zeer geliefd. En terecht. De warme, gemoedelijke uitstraling van de stad (met een autovrij centrum) maken het tot een plek om heerlijk rustig te wandelen. Loop bijvoorbeeld naar het kasteel voor een fantastisch uitzicht, of promeneer over de hippe pier vol winkeltjes en barretjes. De fonteinen en parkjes vol bloemen en palmbomen geven de stad die typische mediterrane uitstraling. Tip: een rondrit in een koets om de stad te ontdekken.
  • Sevilla
    Steeds meer toeristen weten hun weg te vinden naar Sevilla; het is inmiddels een populaire bestemming. De Sevillanen zijn trots op hun stad, en niet zonder reden! Het koninklijk paleis met prachtige tuin en het Plaza de España, ooit filmset in een Star Wars-film, zijn slechts twee redenen om naar Sevilla te gaan. Al lopend door knusse steegjes ontdekt u de leukste winkeltjes en restaurants. Verder struikelt u over de tapasbars met de lekkerste hapjes. Tip: Sevilla al bezocht en zin in iets nieuws? Granada (met het wereldberoemde Alhambra) en Córdoba zijn minstens zo mooi.