Ga naar de homepage

Stedentrip vanaf de camping

Vakantie vieren betekent niet alleen genieten en uitrusten op een fijne camping, maar ook nieuwe dingen beleven in een vakantieland. En waar kan dat nu beter dan in een leuke stad? Niet alleen de bekende steden als Parijs, Barcelona en Rome zijn een bezoekje waard, maar ook de onbekendere steden zijn leuk als stedentrip vanaf de camping! Overdag kun je met het hele gezin cultuur snuiven en de stad ontdekken en 's avonds kan de hele familie relaxen bij het zwembad of gezellig barbecueën in de schaduw van de bomen.

Struin door bekende steden

Onder andere bij de bekende Franse badplaatsen zijn mooie campings te vinden, zoals bij het mondaine Saint-Tropez en chic Cannes, en ook bij de Spaanse kustplaatsen, zoals Barcelona en Tarragona, is een verblijf op de camping goed te combineren met een bezoekje aan de stad. Italië staat tevens hoog op het verlangslijstje van iedereen die van kamperen én stedentrips houdt, met mooie steden als Rome, Pisa, Venetië en Florence. Kampeer je deze zomer op een camping aan het Gardameer? Dan is Verona een echte aanrader. Volg de voetsporen van Romeo en Julia in deze historische binnenstad, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Lees meer

Ontdek het onbekende

Ben je in voor een stedentrip die net even anders is dan andere bezoekjes? Kies dan een van de onontdekte pareltjes die minder voor de hand liggen. Drukke, toeristische attracties maken plaats voor toegankelijke bezienswaardigheden en diverse culturele activiteiten.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het Kroatische Zadar? Een stad die niet zo snel op het lijstje met stedentrips staat, maar waar wel mooie campings in de buurt liggen en leuke dingen te doen zijn voor gezinnen met kinderen. Tart de zwaartekracht in het Museum of Illusions en probeer maar eens rechtop te blijven staan in de Vortex Tunnel! Of geniet van de zonsondergang op de trappen van een heus zeeorgel, waar de golven zorgen voor een muzikaal tintje. Bij elke camping ligt wel een bijzondere stad in de buurt, vraag bij de receptie op de camping gerust naar de beste tips!

Zoek een camping bij de stad

Ben je op zoek naar een camping bij een specifieke stad? Type dan de naam van de plaats in de zoekbox en je vindt alle campings die in de buurt liggen. Ook handig: zoek een stad op de kaart en kies een bijpassende camping uit!

Hieronder vind je alvast wat campinginspiratie voor een vakantie in de buurt van bekende én onbekendere steden.

Venetië - stad van het water

Camping Lido

Camping Lido

Saint-Tropez - mondaine havenplaats

Tarragona - Catalaanse kuststad

Poreč - Romeinse kolonie aan de kust

Zadar - de verrassing van Kroatië

Verona - de stad van Romeo & Julia

Florence - Toscaanse bezienswaardigheden