Start2Camp

10 gratis activiteiten in hippe steden

22 december, 2016

Sta je op een camping dicht bij een leuke stad, dan is het natuurlijk een mooie kans om gelijk even te proeven van het bruisende stadsleven. En hoe leuk is het dan om een bezoek te brengen aan een bezienswaardigheid die gratis is? Want die zijn er tegenwoordig genoeg te vinden. Voor tien steden hebben we leuke activiteiten verzameld waarbij je je portemonnee dicht kunt laten!

1. Rondje geschiedenis in Kopenhagen

In het Nationaal Museum van Denemarken (Nationalmuseet) ontdek je de geschiedenis van het land. Niet alleen de objecten in het museum zijn absoluut het bekijken waard, ook het prachtige 18de-eeuws landhuis waarin alle stukken zijn bewaard is een plaatje. Voor de jonge gasten is er ook een kindermuseum waar ze beleven hoe het is om een stoere Viking te zijn. Adres: Vestergade 10.

2. Reusachtig spelen in Valencia

Ga je met kinderen op pad naar deze Spaanse stad? Laat ze dan klimmen en klauteren in de speeltuin Gulliver die gebaseerd is op het klassieke boek ‘Gullivers reizen’ van Jonathan Swift. Onder andere een gigantische reus bevindt zich in het Turia park, ter hoogte van de straat Avenida de Peris i Valero. Het is dus een leuke tussenstop tijdens een wandeling door dit mooie park.

3. Lissabon met een gouden blik

Een spectaculair uitzicht is onbetaalbaar, maar op een van de zeven heuvels in Lissabon, kost het je helemaal niks. Ga naar Miradouro da Graça en na een flinke klim kijk je uit over de rivier de Taag, waar het panorama bestaat uit de bekende rode daken én een prachtig kasteel.

4.Torens van Turijn

Op het Piazza San Carlo staan twee kerken knus naast elkaar: Chiesa di San Carlo en Chieda di Santa Christina. Binnen kijk je in de barokke monumenten je ogen uit. Het leuke is dat ze allebei toch net even anders zijn. En na het bezoek is er in deze stad voor fijnproevers altijd wel een leuk cafeetje in de buurt voor een echte Italiaanse cappuccino.

5. Edinburgh’s tuin

Naast een toeristische bezienswaardigheid, is deze prachtige tuin ook een wetenschappelijke instelling. In 1670 opgericht als tuin voor het kweken van medicinale planten en tegenwoordig vooral een heerlijke plek en een lust voor het oog. Voor een aantal kassen wordt een bijdrage gevraagd, maar zeker tijdens de zomer is er buiten meer dan genoeg te zien.

6. Een goed beeld van Oslo

Een openluchtmuseum met een collectie van meer dan 200 bijzondere beelden. Dat is het Vigelandpark. De Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland heeft hier zowel stenen als bronzen kunstwerken gemaakt. Kortom, dit is een bezoek aan het levenswerk van een beroemd kunstenaar.

7. Balkon in Berlijn

Het dakterras en de koepel van het parlementsgebouw (Reichstag) bieden schitterende uitzichten over deze hippe Duitse stad. De glazen koepel werd gerestaureerd na de val van de Muur en is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. Het is populair onder toeristen, daarom is het nodig om je vooraf te registreren via www.bundestag.de.

8. Relax met de Madrilenen

Ooit het privépark van de koninklijke familie van Spanje, nu is Retiro het grootse park van de hoofdstad waar veel locals komen op hun vrije dag. Ter nagedachtenis aan de aanslagen in Madrid zijn hier 130 bomen geplaatst. Slenter langs de leuke wandelpaden en bewonder de prachtig aangelegde tuinen of rust even uit op een grasveldje. Tip: huur een roeibootje bij het aangelegde meer.

9. Groen eiland midden in Budapest

Het Margaretha-eiland is een oase die in de rivier de Donau ligt. Een heerlijke groene plek midden in de stad om een rondje te hardlopen. Maar ook het bezoeken van de kinderboerderij is een leuke activiteit als je in Budapest bent met het gezin. Daarnaast is er de Musical Fountain met ongeveer ieder uur een spetterende muziekshow met gekleurde stralen water. Loop ook even naar de Promenade van Hongaarse Artiesten, waar beelden van Hongaarse schrijvers en muzikanten deze artiesten eren.

10. Vechten is verleden tijd in Athene

Net als in veel Europese steden is er ook in Athene helaas veel gevochten. De tentoonstellingen in het Oorlogsmuseum laten je zien hoe het er aan toeging tijdens de vele conflicten door de eeuwen heen. Het museum dat in het centrum ligt, is opgericht in 1975. Naast de gebruikte wapens, is ook de geschiedenis op een indrukwekkende manier in beeld gebracht. Vanaf de steentijd, de oorlogen van de 20ste eeuw naar de Tweede Wereldoorlog en de redelijk recente Balkanoorlogen.

Meer gratis bezienswaardigheden?

Heb je zelf een goede tip voor een activiteit in een Europese stad die de bezoeker niks kost en prachtige herinneringen oplevert? Deel ‘m hier dan!

  • Auteur: Lucia
  • Een echte liefhebber van kamperen, maar soms kiest ze voor extra luxe en geniet Lucia in een luxe glampingtent! Ze kan zich ondertussen een Glamping-expert noemen. Nu inspireert ze graag mensen met nieuwe ideeën en leuke tips voor een geslaagde kampeer- of glampingvakantie.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.