10 leukste dierentuinen in Frankrijk

10 leukste dierentuinen in Frankrijk

op 2 september, 2022

Zoek je een leuk uitje tijdens je vakantie? In Frankrijk vind je prachtige dierentuinen, aquariums en safariparken. Sommige dierentuinen in Frankrijk horen zelfs tot de mooiste ter wereld. Bewonder prachtige dieren zoals witte tijgers, kleurrijke vissen en de zeldzame reuzenpanda. Of kom wel heel dicht bij de giraffes tijdens een spannende safari. Dit zijn tien prachtige dierentuinen verspreid over heel Frankrijk.

Lees meer
Naar het Gardameer met kinderen

Naar het Gardameer met kinderen

op 23 juli, 2020

Het Gardameer is erg geliefd onder gezinnen. En dat komt niet alleen door het lekkere Italiaanse ijs en de verrukkelijke pizza’s! Het is er in de zomer heerlijk weer, er zijn veel kindvriendelijke campings en er is voor het hele gezin van alles te doen rondom dit populaire meer.

Lees meer
Vanaf de camping naar Cinque Terre: Italië op z’n schilderachtigst

Vanaf de camping naar Cinque Terre: Italië op z’n schilderachtigst

op 30 december, 2022

Je kent die typisch Italiaanse foto’s vast wel: prachtige gekleurde huizen die tegen de rotsachtige maar groene kust lijken aangeplakt. Een azuurblauwe zee, warm mediterraan licht en charmante haventjes maken het plaatje compleet. Bijna te schilderachtig om waar te zijn. Toch bestaat dit gebied echt. Welkom in de ‘Cinque terre’, aan de Italiaanse kust. Deze bijzondere Italiaanse kuststrook staat niet voor niets al meer dan twintig jaar op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Maar waar ligt Cinque Terre eigenlijk en hoe kun je dit prachtige stukje Italië het best bezoeken? Ik vertel je graag meer over wandelen in Cinque Terre en de omgeving van dit mooie gebied, de Riviera di Levante met de levendige stad Genua en de charmante plaats Portofino.

Lees meer
4x herfstbestemmingen in Europa

4x herfstbestemmingen in Europa

op 14 september, 2022

Wist jij dat het ook in het najaar heerlijk vertoeven is op een camping? De natuur verandert langzaam in een kleurenpalet van rood, oranje en bruin. En op de grond ligt een bedje van kastanjes, eikeltjes, beukennootjes en blaadjes. Stel je eens voor dat je in zo’n kleurrijke natuur wakker mag worden. Genieten! Dit zijn onze favoriete herfstbestemmingen.

Lees meer
De 10 leukste pretparken in Frankrijk

De 10 leukste pretparken in Frankrijk

op 22 juni, 2023

Frankrijk is Europa’s populairste kampeerland. Niet zo gek met die prachtige landschappen, schilderachtige dorpjes en ontelbare badplaatsen. Maar er is nog een andere reden waarom vooral gezinnen graag naar dit land op vakantie gaan. Frankrijk heeft namelijk leuke pretparken waar zowel kinderen als volwassenen de dag van hun leven hebben. Wij tonen je de tien leukste pretparken.

Lees meer
Activiteiten 14 juli 2023 in Frankrijk

Activiteiten 14 juli 2023 in Frankrijk

op 29 juni, 2023

De grootste feestdag in Frankrijk is zonder meer 14 juli. In 1789 werd op deze dag in Frankrijk de Bastille bestormd, waarmee de Franse Revolutie begon. Nu, ruim 220 jaar later, staat op deze dag heel het land op zijn kop, zijn er overal leuke activiteiten, feestjes, optredens en vooral veel vuurwerk. Wat zijn de leukste plekken om naartoe te gaan en waar is het vuurwerk het mooist? Ik zet ze voor je op een rijtje.

Lees meer