De populairste duikbestemmingen in Europa

De populairste duikbestemmingen in Europa

op 11 maart, 2022

Bij beroemde duikspots denken veel mensen vaak aan het Great Barrier Reef of verre oorden als Egypte en Costa Rica. Maar wat als je niet zo ver wilt reizen? Je hoeft niet naar tropische oorden om te kunnen duiken. Van mysterieuze wrakken en spannende grotten tot haaien en koraalriffen, Europa heeft duikers van alle leeftijden genoeg te bieden! In dit blog vertel ik je over de populairste duikbestemmingen in Europa.

Lees meer
Milieusticker: nieuwe regels per land

Milieusticker: nieuwe regels per land

op 1 februari, 2022

Sinds een aantal jaar zijn er in veel Europese (binnen)steden milieuzones ingesteld. Die mag je alleen nog in rijden als je een sticker of vignet hebt. In welke Duitse steden heb je in 2022 een milieusticker nodig? En welk type sticker heb je nodig als je dit jaar van plan bent om in Parijs te rijden? Ik heb de laatste regelgeving voor je doorgenomen en in een handig overzicht verwerkt. Een tip die ik alvast kan verklappen: koop je milieusticker op tijd.

Lees meer
Het Balatonmeer: een paradijs voor kampeerders

Het Balatonmeer: een paradijs voor kampeerders

op 28 mei, 2015

In het eerste artikel van de reeks ‘De mooiste meren van Europa’ kon je lezen over het toeristische Gardameer in Noord-Italië. In dit tweede deel kom je wat meer te weten over het kamperen rondom het warme, ondiepe Balatonmeer. Het Balatonmeer is, samen met Boedapest, dé toeristische trekpleister van Hongarije. Dit meer is een van de grootste zoetwatermeren van Europa. Door de geringe diepte (gemiddeld nog geen drie meter) is het...

Lees meer