Zes redenen om voor een grote familiecamping te kiezen

7 juni, 2018

Heb jij het liefst alles direct bij de hand als je op vakantie gaat? Wil je gewoon je boodschappen kunnen doen op het campingterrein en alleen voor dagtripjes de poort uit hoeven te gaan? Op de grootste campings van Europa kom je niks tekort en kun je vaak gebruikmaken van alle faciliteiten die je maar kunt wensen. Je kunt je helemaal settelen op je kampeerplek en overal is aan gedacht. Herken jij deze zes voordelen? Dan is zo’n groot vakantiepark zeker iets voor jouw vakantie!

1. Kinderen eerst

De grote familiecampings hebben oog voor het hele gezin, en voor de kinderen in het bijzonder. Want laten we eerlijk zijn; als de kinderen een fijne vakantie hebben, dan heb jij dat ook. Dat weten deze campings maar al te goed en dus halen ze alles uit de kast om de kleintjes te vermaken. Zeker in het hoogseizoen is er op de grote campings van alles te beleven en hoeven de kinderen zich geen moment te vervelen.

Animatie in het zwembad

De animatieteams trekken er vaak dagelijks met een groep op uit om gezamenlijk te knutselen, te spelen of om de omgeving te verkennen. Spelen je kinderen liever zelf of met hun campingvriendjes en –vriendinnetjes, dan beschikt de familiecamping vaak over een speeltuin met leuke toestellen, trampolines of springkussens. En vergeet het zwembad natuurlijk niet!

2. Niet zomaar een zwembad

Hoewel, zwembad? De zwembaden op de grootste campings van Europa doe je vaak tekort met alleen dit woord. Deze campings beschikken vaak over een compleet zwemparadijs. Buitenbaden met een zwemoppervlakte van meer dan 1.000 m2 zijn geen uitzondering en aparte peuterbaden ontbreken natuurlijk evenmin. Camping Pra’delle Torri heeft zelfs een zwembad met olympische afmetingen en Camping Marina di Venezia beschikt over meerdere waterglijbanen voor zowel peuters als jongeren (en volwassenen).

3. Ontmoet collega-kampeerders

Ben jij een mensenmens? Leef je op van de gezelligheid van collega-kampeerders om je heen en hou je wel van een beetje aanspraak op de camping? Op de grote familiecampings sta je nooit alleen bij de afwas en is er altijd wel iemand in de buurt om een praatje mee te maken. Vaak zijn dit natuurlijk ook nog eens mensen met dezelfde interesses of mensen in dezelfde leeftijdsfase als jijzelf. Gespreksstof genoeg dus en zo spijker je ook je Engels, Duits, Frans, Italiaans of Spaans nog eens een beetje bij.

4. Geniet van de show

Je leest je krantje voor je tent of SunLodge en je geniet van je drankje op het campingterras. Natuurlijk ben je ook voor rust en ontspanning op vakantie gegaan en je kunt jezelf prima alleen of met je gezin vermaken. Maar soms is het ook leuk om vermaakt te worden en niet alles zelf te hoeven regelen. Op de grote familiecampings is er, zeker in het hoogseizoen, dan ook een speciaal animatieprogramma voor kinderen, jongeren én volwassenen.

Avondvoorstelling voor de kinderen

Neem deel aan speciaal georganiseerde sporttoernooitjes op de camping, ga mee op excursies door de regio of sluit je avond af met show en entertainment aan de campingbar. Hier worden vaak complete voorstellingen, shows, musicals, liveoptredens en karaokeavonden georganiseerd.

5. Culinaire hoogstandjes

Een patatje of een pizza zijn op bijna iedere camping zo besteld, maar op de grotere campings gaan de culinaire voorzieningen vaak net iets verder. Er is meestal meer keuze op de menukaart of het restaurant heeft een buffet waardoor je zelf je maaltijd kunt samenstellen. Sommige grote campings beschikken zelfs over een compleet horecaplein of boulevard waar je kunt kiezen tussen meerdere restaurants of barretjes.

Daarnaast beschikken deze campings vaak over een eigen campingwinkel inclusief bakkerij die niet onder doet voor een supermarkt. Je hebt daardoor niet alleen het voordeel van een groot assortiment, maar je kunt ook iedere morgen heerlijk ontbijten met verse broodjes en croissants.

6. Een klein beetje extra

De grootste campings kunnen vaak ook nét wat meer extra faciliteiten aanbieden. Ik heb het al gehad over het animatieprogramma, het zwemparadijs en de culinaire voorzieningen, maar wat dacht je van een extra wellnesscentrum, speciaal sanitair voor mindervaliden of voor kinderen of van extra watersportmogelijkheden? Op kleinere en middelgrote campings tref je misschien hooguit één of twee extra voorzieningen, de grootste campings hebben ze vaak allemaal tot hun beschikking. Dit geeft jou weer meer keuze bij de invulling van je vakantie!

Ieder voordeel heeft natuurlijk ook een nadeel. Wat jij als een pluspunt ziet, kan door je buurman misschien wel als een negatief punt worden gezien. Ik ben dan ook benieuwd hoe jij hier over denkt. Wat zijn voor jou de voordelen van een grote camping? Of mag het van jou best een slag kleiner?

  • Auteur: Bram
  • Europese steden, toeristische stranden en indrukwekkende landschappen en natuur. Als Europareiziger ben ik al op veel plaatsen geweest en ik schrijf er graag over zodat ik mijn ervaringen en tips kan delen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.