Groeten van Bobo uit Beieren

23 september, 2019

Bij Suncamp houden we van kamperen! Dat geldt ook voor collega Bobo die met zijn vrouw, twee jongste kinderen (vijftien en negentien) en hond met de caravan afreisde naar Via Claudia Camping in het Beierse Lechbruck am See. Ik sprak Bobo over zijn vakantie en hij vertelde me alles over kamperen met de hond en de gevarieerde uitstapjes die je met twee tieners kan maken. Lees je mee?

Wat vond je van Via Claudia Camping?

We hebben een heel fijne vakantie gehad op Via Claudia Camping. Een van de grote voordelen was dat ze echt goed ingesteld zijn op honden. Ideaal voor onze energieke pup van 8 maanden. Er waren kampeerplaatsen met een omheining zodat de hond vrij kon rondlopen. De speelplaats voor honden was niet gewoon een veldje, maar een leuk gevarieerd glooiend terrein. Er was zelfs een beekje om in rond te spetteren. Zakjes voor de uitwerpselen werden uitgedeeld bij de receptie en er stonden ook genoeg prullenbakken, dus het terrein bleef hartstikke netjes.

‘De camping voelt kleinschalig en is ideaal voor honden!’

We vonden het erg fijn dat de camping kleinschalig aanvoelde. Het is een grote camping, maar op de kampeervelden heb je echt het knusse campinggevoel. Dat hebben ze knap gedaan. Je hebt ook makkelijk gezellig contact met je buren op de kampeervelden. Verder was het sanitair netjes en schoon. Dat is altijd prettig!

Uitzicht vanaf Neuschwanstein

Uitzicht vanaf kasteel Neuschwanstein

Wat vond je van Beieren en Zuid-Duitsland?

Beieren, en sowieso het zuiden van Duitsland, is gewoon een prachtige vakantiestreek. Je zit hier dicht bij de grens met Oostenrijk en je hebt uitzicht op de Alpen. Je kunt er fijn wandelen en fietsen en er zijn veel meertjes waar je lekker kan zwemmen. Tijdens een kampeervakantie ervaar je de ruimte en weidsheid van het landschap in Zuid-Duitsland. Beieren is over het algemeen schoon, netjes en goed georganiseerd. Dat betekent niet dat het steriel aanvoelt, je bent ook snel midden in de natuur.

Wij zitten tijdens onze vakantie niet te wachten op enorme mensenmassa’s, en die kwamen we ook niet tegen. Er zijn wel wat toeristische plekken waar veel bezoekers tegelijk komen. Maar als het ons te druk was, stapten we gewoon weer in de auto en reden we verder naar een rustiger stadje of bezienswaardigheid. Dat was ook in het hoogseizoen geen probleem.

‘Je ervaart hier ruimte en weidsheid en
de mensen zijn ontzettend vriendelijk en beleefd’

De mensen in Beieren en in Duitsland zijn altijd vriendelijk en beleefd. Ze zijn trots op de lokale gebruiken. Zo zagen we ’s avonds een keer optreden van de lokale harmonie, op een vlot midden op het meer. Voor ons was het een wat wonderlijke ervaring om die mensen op traditionele Waldhoorns te zien toeteren, maar het was leuk om mee te maken.

Beieren

In Beieren vind je leuke traditionele dorpjes en stadjes.

Was er veel te doen voor je kinderen?

De kinderen hoefden zich niet te vervelen! Direct bij de camping ligt een stuwmeer waarin je kan zwemmen, maar we vonden het water wat aan de frisse kant. Al snel vonden we een meertje op ongeveer twintig minuten rijden waar het water lekker warm was. En er was ook nog eens een mooie ligweide .. Daar hebben we heel wat uurtjes doorgebracht!

Op de camping was de animatie wat meer op jongere kinderen gericht. Maar voor ons was dat prima. We maakten samen leuke uitstapjes en daarna trokken de kinderen zich toch even terug met de smartphone. Ook mochten de kinderen zelf leuke uitstapjes kiezen. Onze vijftienjarige zoon wilde graag een keer gaan karten en onze dochter van negentien koos een kasteel met prachtige kasteeltuinen uit.

Bobo’s tips voor bezienswaardigheden en uitstapjes in Beieren

München, Füssen en Kempten

München ligt op iets meer dan 100 kilometer van de camping, een leuke bestemming voor een dagtocht. Er is hier van alles te zien te doen. Onze zoon had het voetbalstadion van Bayern München op zijn verlanglijstje staan. Dat vonden we allemaal erg leuk.

Kempten en Füssen zijn ook gezellige steden om te bezoeken. Deze plaatsen zijn wat kleinschaliger en je proeft hier echt de sfeer van Zuid-Duitsland. Beide plaatsen hebben een leuk centrum waar we lekker konden winkelen en rondkijken. In de omgeving van Via Claudia Camping liggen ook meerdere plaatsen die bij de Romantische Strasse horen. Dit was oorspronkelijk een middeleeuwse handelsroute tussen Würzburg en Füssen van bijna 400 kilometer. Tegenwoordig is het een toeristische route. Onderweg kom je door mooie historische stadjes met vakwerkhuizen en prachtige kastelen en paleizen in barok- en renaissancestijl. Op deze route liggen veel mooie, historische plaatsjes.

Highline 179 in Reutte

De Highline179 in Reutte, voor wie geen last heeft van hoogtevrees!

De hangbrug bij Reutte

Voor een spectaculair uitstapje staken we de grens over naar Oostenrijk, naar de hangbrug van Reutte, de Highline179. Deze spectaculaire loopbrug is 405 meter lang en overbrugt een vallei. Je loopt op wel 110 meter hoogte! Nadat we waren aangekomen in Reutte moesten we eerst omhoog wandelen. Daarna zijn de kinderen de brug overgestoken. Als je hoogtevrees hebt, is dit niets voor jou. De bodem van de brug is namelijk een rooster waar je doorheen kan kijken. Wij bleven lekker met de hond aan de kant zitten en genoten van het uitzicht. Reutte ligt op iets meer dan 40 kilometer van Via Claudia Camping.

Schloss Neuschwanstein en Schloss Linderhof

Het kasteel Neuschwanstein is een wereldberoemd sprookjeskasteel. Als het je bekend voorkomt, kan dat zijn omdat Walt Disney dit slot heeft gebruikt als inspiratie voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland. De bouw van het slot werd gestart in 1869 in opdracht van koning Ludwig van Beieren. Toen Ludwig stierf in 1886 was Neuschwanstein nog niet voltooid, maar kort daarna werd het slot wel opengesteld voor bezoekers. In 1892 werd het kasteel eindelijk voltooid. Vanaf de camping rij je er in een halfuurtje naartoe. Wij waren er midden in het hoogseizoen en het was ontzettend druk. Daarom kozen we ervoor om het kasteel van een afstandje te bewonderen en daarna een rustiger plekje op te zoeken. Wil je dit kasteel bezichtigen? Dan zou ik aanraden om dat in het laagseizoen te doen of op tijd op pad te gaan. Je kan van tevoren online tickets kopen.

Schloss Linderhof

Sla bij een bezoek aan Schloss Linderhof de mooie kasteeltuinen en het park zeker niet over!

Onze dochter wilde graag het barokke Schloss Linderhof en de mooie kasteeltuinen van dit slot bezoeken. Dit was een erg leuk uitje. Het kasteel zelf werd gerestaureerd toen wij er waren, dus stond het in de steigers. Daarom hebben we alleen rondgelopen in de mooie tuinen en het park bij het kasteel. De tuinen en het park zijn gratis toegankelijk.

Bobo’s praktische tips voor een vakantie in Beieren

Leuke zwemmeren

In Beieren en Zuid-Duitsland vind je vele meertjes, ook vlak bij onze camping. Hartstikke leuk als je graag buiten zwemt. Het loont de moeite om even rond te kijken in de omgeving en jouw perfecte zwemstekkie te vinden.

Mooie fietspaden

Omdat wij de hond bij ons hadden en die niet in een fietsmandje past, hebben we niet zelf gefietst, maar dit is wel een aanrader! Er is hier een heel goed fietspadennetwerk met veilige fietspaden. Je kunt hier dus ook prima fietsen met jongere kinderen.

Even uit de drukte

In Beieren zijn er genoeg bezienswaardigheden. Sommige daarvan zijn erg populair en bekend, zoals Schloss Neuschwanstein. Het nadeel is dat je bepaald niet de enige bent die hier graag een kijkje neemt. Kampeer je in Beieren in het hoogseizoen en houd je niet van de drukte? Zoek dan de net wat minder bekende plaatsen en bezienswaardigheden op. Vaak net zo charmant. En een stuk rustiger!

Schloss Neuschwanstein

Het wereldberoemde kasteel Schloss Neuschwanstein

Check de kosten

Sommige uitstapjes en bezienswaardigheden in Beieren zijn aan de prijzige kant. Zo wilden we de Zugspitze bezoeken. Dit is de hoogste berg van Duitsland. Je kunt hier met een tandradbaan naar boven, maar de prijs voor een volwassene is € 58,00! Dat vonden wij toch echt te duur. In plaats van de Zugspitze op, zijn we Garmisch-Partenkirchen ingegaan. Dit is een leuk plaatsje met een mooie uitstraling. Het was gelukkig nog steeds een leuk uitstapje. Informeer dus van tevoren naar de tarieven om teleurstelling te voorkomen.

Groeten van Bobo!

Groeten van Bobo

  • Auteur: Marieke
  • Kamperen is mij met de paplepel ingegoten. De tent werd ieder jaar opgezet op de mooiste plekjes in Nederland en België. Ik hou vooral van actieve en ontspannen vakanties in de natuur. Het liefst vanaf een camping aan een meertje of rivier met uitzicht op de bergen. Een dagje stad hoort er voor mij ook altijd bij op vakantie.

    1 Reactie

  1. Leuk om te lezen. Daar was ik vorige week ook! Wist ik toen maar wat ik nu wist. De camping zelf heeft trouwens ook een resturant waar je best lekker en goedkoop kan eten, al ziet het restaurant er wat verouderd uit van binnen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.