Ga naar de homepage

Camping Beieren Duitsland

Een camping in Beieren (Bayern) staat garant voor een afwisselende vakantie. Beieren is een van de meest afwisselende provincies van Duitsland: hoge bergen, meren, rivieren en prachtige wouden. Behalve schitterende natuur heeft deze regio ook op cultureel gebied veel moois te bieden. Welke camping in Bayern je ook kiest, je zult een fantastische vakantie beleven!

Lees meer

Campings in Beieren

Op zoek naar een geschikte camping? Beieren heeft prachtige campings die over een zwembad, speeltuin en animatieteam beschikken. Naast het reserveren van een kampeerplek, kun je ook prachtige accommodaties huren, zoals een stacaravan of een bungalow.

De campings in Bayern zijn omringd door een vriendelijk glooiend landschap vol diepe naaldbossen, meren en rivieren. Niet alleen in de zomer kun je genieten van een relaxte vakantie in Beieren. Ook ’s winters is het een heerlijke plek om te kamperen.

Activiteiten vanaf de camping

Tijdens jouw kampeervakantie kun je van alles ondernemen vanaf de camping. Beierse Woud is een van de mooiste natuurgebieden van Duitsland waar je heerlijk kan fietsen en wandelen. Beieren is ook voor watersportliefhebbers een geschikte vakantiebestemming.

Als je vanaf jouw camping in Beieren door de Romantische Strasse rijdt, kun je kennis maken met de verschillende landschappen die de regio rijk is. Deze route loopt van Würzberg tot aan de voet van de Alpen en is een van de bekendste toeristische routes in Duitsland.

Bezienswaardigheden in Bayern

Leuke stedentripjes maken vanaf de camping? Beieren kent een aantal prachtige steden die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken:

  • Nürnberg
    Nürnberg is bekend om haar aloude speelgoedindustrie en de oudste dierentuin van Europa. Ook de wereldberoemde Christkindl markt en binnenstad zijn aan te raden voor een dagje uit.
  • München
    Deze stad verdient absoluut een bezoek vanaf jouw camping. München is bekend om het jaarlijkse Oktoberfest. De stad heeft uiteraard nog veel meer te bieden! Zo kun je vele musea, kerken en andere historische gebouwen bezichtigen.
  • Würzburg
    Deze stad, in het Noorden van Beieren aan de rivier de Main, wordt gekenmerkt door kunst, cultuur en Frankenwijn. Bekende bezienswaardigheden zijn de Würzburger Residenz en de vesting Marienberg.

In de Beierse steden heerst vaak een scherp contrast tussen de historische gebouwen en de moderne architectuur. Naast deze steden vindt je in de regio nog veel meer fraaie bezienswaardigheden, zoals kasteel Neuschwanstein. Kamperen in Beieren is ideaal voor wie van afwisseling houdt!

Populaire campings Beieren