Ga naar de homepage

Camping Beierse Woud Duitsland

Campings in het Beierse Woud zijn een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. In dit enorme natuurgebied geniet je van rust, frisse lucht en bovenal van de wonderschone flora en fauna. Na een dagje wandelen is het dan ook een verademing om terug te komen op een van de aangename campings. Het Beierse Woud, ‘s winters een populair skigebied, ’s zomers een zonnige kampeerstreek.

Lees meer

Campings Beierse Woud: vakantie bij het drielandenpunt

Het Beierse Woud strekt zich uit van Regensburg tot Passau. Langs de grens met Tsjechië gaat het Beierse Woud over in het Bohemer Woud. De rivier de Regen kenmerkt dit gebied en biedt vele vakantiegangers dan ook ontspanning en recreatie.

Wandelen is hier bij de meeste kampeerders de populairste activiteit. Tussen de vele bergtoppen (tot 1456m) kom je watervallen en bergmeren tegen en stuit je op pittoreske dorpjes. Je vindt dan ook altijd een leuke wandelroute nabij jouw camping. Het Beierse Woud is tevens vlakbij Oostenrijk gelegen. Erg leuk voor een daguitstapje.

Op de meeste campings kun je naast een kampeerplek, ook een fraaie chalet of stacaravan huren. Ook beschikken de meeste campings in het Beierse Woud over een zwembad en speeltuin. Kamperen in het Beierse Woud is een heuse verademing.

Bezienswaardigheden Beierse Woud

In het Beierse Woud liggen een aantal typische Bayerische steden met tal van bezienswaardigheden. Echte aanraders zijn:

  • Rivierenstad Passau
    Passau wordt ook wel de “dreiflüssestadt” genoemd omdat hier de Donau, De Inn en de Ilz samenkomen. De stad heeft hierdoor eeuwen gefloreerd. De St. Stephansdom met het grootste domorgel ter wereld, oud paleizen en burchten staan hier fier tussen de typische gekleurde huizen.
  • Havenstad Regensburg
    Regensburg is een van de oudste steden van Duitsland. Een echte aanrader voor een bezoek vanaf jouw camping. Regensburg heeft een prachtig middeleeuws centrum vol met musea, kerken en kloosters.

Er wacht je een onvergetelijke vakantie, wanneer je het Beierse Woud kiest voor een verblijf op de camping. Beierse Woud is een vakantiebestemming die meestal niet direct tot de verbeelding spreekt, maar die nog lang zal heugen.