Ga naar de homepage

Campings Noord-Duitsland

Op campings in Noord-Duitsland kun je heerlijk tot rust komen. Of je nu kiest voor de witte zandstranden van de Oostzee of voor de Noordzeestranden met zijn vele eilanden, iedereen geniet met volle teugen van de prachtige natuur. Ook cultuurliefhebbers zullen een vakantie in Noord-Duitsland kunnen waarderen. In steden als Rostock, met prachtige parken en barokke gebouwen, is het goed toeven.

Lees meer

Campings in Noord-Duitsland: zon, zee en ontspanning

Noord-Duitsland staat bekend om zijn relatie met water. De Oostzee en Noordzee, de vele meren en vier grote rivieren (Eems, Wezer, Elbe en Oder) maken het tot een uniek gebied. Wie van watersporten houdt, kan niet om deze regio heen. Minder zin in een actieve vakantie? Heerlijk bruin worden in de zon aan een schoon strand, vaak in de directe omgeving van de camping, kan natuurlijk ook.

Voor wie niet graag ver reist, is de regio Nedersaksen een aantrekkelijke bestemming. De campings hier liggen in de omgeving van bossen, heide en meren. Stedentrips naar Hamburg, Bremen en Hannover zijn de moeite waard tijdens jouw kampeervakantie.

Noordelijker ligt de deelstaat Sleeswijk-Holstein. De kuststrook grenst zowel aan de Noordzee als aan de Oostzee. Watersportliefhebbers moeten hier dus zeker hun heil zoeken. Prachtige steden die je in de omgeving kunt ontdekken zijn Kiel, Lübeck (hier vertrekt belangrijkste veerpont naar Scandinavië en Rusland) en het eiland Fehmarn.

De campings in Mecklenburg-Voorpommeren hebben voor ieder type vakantieganger wel wat wils: tenten, vakantiehuizen en luxe mobile homes. Wie de campingomgeving tijdelijk wil verlaten en op zoek is naar een prachtig sprookjeskasteel, moet naar Schwerin gaan.

Actief en sportief

Wie ervoor kiest om te gaan kamperen in Noord-Duitsland, kan zich volledig uitleven in de omgeving. De mogelijkheden lopen zeer uiteen:

  • Fietsen en wandelen
    De campings in Noord-Duitsland liggen overwegend in vlak gebied. Hierdoor is fietsen erg aangenaam. Tip: in Rügen starten wandel- en fietsroutes die onder meer leiden naar de wereldberoemde krijtrotsen of naar het beschermde vissersdorpje Vitt.
  • Watersporten
    Wie graag watersporten beoefent, kan op vele campings in Noord-Duitsland terecht. Vaak liggen ze in de directe omgeving van de zee of een meer, waar je kunt surfen, zeilen, waterskiën of duiken. Iedere waterrat zal zich dan ook eindeloos kunnen vermaken.
  • Spoorfietsen
    Met een spoorfiets ontdek je op unieke wijze een gebied. Toegankelijk voor iedereen en gegarandeerd veel pret. Op oude spoorrails kunt je op een ontspannen manier (hard trappen is niet nodig) genieten van de mooie, natuurlijke omgeving. Ook zeer geschikt voor grotere groepen. Spoorfietsen kan op veel plekken in Duitsland.

Populaire campings Noord Duitsland