Ga naar de homepage

Camping Rijnland-Palts Duitsland

Heerlijk vakantie vieren in Duitsland op een camping? Rijnland-Palts (Rheinland-Pfalz) kent prachtige campings waar je kunt genieten van een ontspannen, veelzijdige kampeervakantie. Deze streek is een van de meest romantische gebieden van Duitsland met haar glooiende heuvels, mooie wijngaarden en oude stadjes langs kronkelende rivieren.

Lees meer

Campings in Rheinland-Pfalz

Kinderen zullen zich uitstekend vermaken tijdens een vakantie in Rijnland-Palts. Er is vaak een zwembad, speeltuin en enthousiast animatieteam aanwezig op de campings. Rheinland-Pfalz geeft je de mogelijkheid om te kamperen met jouw eigen tent of caravan, maar je kunt ook een mobile home of bungalow huren.

Kamperen in de natuur

Je wilt kamperen in de natuur op een mooie camping? Rijnland-Palts kent een zeer gevarieerd landschap. Richting het zuidwesten ligt de prachtige Eifel, een bosrijk gebied vol kratermeren en bergriviertjes. Hier kun je lekker wandelen vanaf de camping. De Eifel is echt een paradijs voor wandelaars.

Je kunt ook heerlijk fietsen langs de rivieren de Rijn, Nahe, Moezel, Lahn, Saar en Ahr. Campings in Rheinland-Pfalz aan deze rivieren bieden de mogelijkheid om een kano te huren. Overal geniet je van de spreekwoordelijke gastvrijheid en openheid van de Rijn.

Campings in Rheinland-Pfalz zijn ook een goed uitgangspunt om een wijnproeverij te bezoeken. De streek is het centrum van de Duitse wijn en wordt dan ook wel de ‘Wijngaard van Duitsland’ genoemd.

Ontdek de eeuwenoude stadjes

De streek kent een aantal steden die leuk zijn om te bezoeken tijdens Jouw vakantie. Rheinland-Pfalz heeft prachtige natuur, maar je vindt er ook een aantal prachtige bezienswaardigheden.

 • Trier
  Een bezoek aan de oudste stad van Duitsland mag niet ontbreken tijdens jouw verblijf op de camping. Trier ligt aan de Moezel en is een sfeervolle stad. De Romeinse tijd is hier nog in veel bouwwerken zichtbaar. Het beroemdste is de Porta Negra.
 • Mainz
  Mainz is ook een bezoekje waard vanuit de camping. Mainz is de hoofdstad van de streek. De stad heeft een prachtige binnenstad met als belangrijkste monument de dom van Mainz. Mediastad is – tv-zenders als ZDF zijn hier gevestigd – de bijnaam van Mainz, ook vind je er grote wijnkelders.
 • Saarburg
  Je zult ontdekken dat Saarburg, gelegen in de regio Saarland, een wonderschone, romantische en pittoreske oude stad is. Midden in de stad stroomt een waterval, geheel in Franse sfeer.
 • Bitburg
  Niet ver van de Belgische grens en St. Vith, rivier de Moezel en het natuurpark Zuid-Eifel vind je Bitburg. Bier is uiteraard hetgeen waar deze leuke stad om bekend staat!

Natuurlijk zijn er nog veel meer bezienswaardigheden. Rheinland-Pfalz grenst aan Frankrijk, Luxemburg en België. Een vakantie in Rijnland-Palts kun je prima combineren met een bezoek aan een van deze landen. In het bijzonder, maar vooral in het westen en noorden van het land, spelen de wijn en de Rijn een belangrijke rol in het toerisme.

Verbleven op Landal Eifel Prümtal in Waxweiler in augustus 2019

Mooie natuur, mooie wandelroutes ( niet altijd even duidelijk) Genoeg te doen, maar je klein uurtje rijden voor je ergens bent.

0,0

Verbleven op Landal Eifel Prümtal in Waxweiler in augustus 2019

Eifel, zeer mooi gebied, genoeg plekken om te bezoeken en dingen te ondernemen. Voor mountainbikers ook leuke uitdagingen.

0,0

Verbleven op Landal Eifel Prümtal in Waxweiler in juli 2019

Heel mooi gebied met veel variatie in landschappen. Ook veel cultuur en cultuurhistorische bezienswaardigheden. Voor motorrijders een prachtige omgeving om heerlijke kilometers te rijden met bochtige wegen.

0,0

Verbleven op Landal Eifel Prümtal in Waxweiler in juli 2019

De omgeving is ruim. Met glooiende heuvels en vergezichten. Er zijn vele wandelroutes van rond de 8 tot 20 Km die ook prima te combineren zijn. Zo loop je door een dicht bos, zo door de weilanden. Ook met kinderen (11 en 13) goed te doen. Hier en daar een goeie klim. Je verkijkt je soms wel op de afstanden. Door het vele bochtenwerk duurt het langer voordat je op je bestemming bent, dan dat je vooraf zou denken. Je bent zomaar een uur onderweg. Het uitzicht maakt dat meer dan goed.

0,0

Verbleven op Landal Eifel Prümtal in Waxweiler in juli 2019

Mooie natuur, veel wandel- en fietsmogelijkheden. Bezichtigen van stadjes of andere zaken kosten redelijk wat reistijd.

0,0

Verbleven op Landal Eifel Prümtal in Waxweiler in juli 2019

Mooie regio, genoeg leuke dorpen en stadjes en ook een heel fijn wandelgebied.

0,0

Verbleven op Landal Eifel Prümtal in Waxweiler in juni 2019

De omgeving Eifel is gewoon mooi. Als je van wandelen/fietsen houdt is dit de plek.

0,0

Populaire campings Rijnland-Palts