Ga naar de homepage

Camping Rijnland-Palts Duitsland

Heerlijk vakantie vieren in Duitsland op een camping? Rijnland-Palts (Rheinland-Pfalz) kent prachtige campings waar je kunt genieten van een ontspannen, veelzijdige kampeervakantie. Deze streek is een van de meest romantische gebieden van Duitsland met haar glooiende heuvels, mooie wijngaarden en oude stadjes langs kronkelende rivieren.

Lees meer

Campings in Rheinland-Pfalz

Kinderen zullen zich uitstekend vermaken tijdens een vakantie in Rijnland-Palts. Er is vaak een zwembad, speeltuin en enthousiast animatieteam aanwezig op de campings. Rheinland-Pfalz geeft je de mogelijkheid om te kamperen met jouw eigen tent of caravan, maar je kunt ook een mobile home of bungalow huren.

Kamperen in de natuur

Je wilt kamperen in de natuur op een mooie camping? Rijnland-Palts kent een zeer gevarieerd landschap. Richting het zuidwesten ligt de prachtige Eifel, een bosrijk gebied vol kratermeren en bergriviertjes. Hier kun je lekker wandelen vanaf de camping. De Eifel is echt een paradijs voor wandelaars.

Je kunt ook heerlijk fietsen langs de rivieren de Rijn, Nahe, Moezel, Lahn, Saar en Ahr. Campings in Rheinland-Pfalz aan deze rivieren bieden de mogelijkheid om een kano te huren. Overal geniet je van de spreekwoordelijke gastvrijheid en openheid van de Rijn.

Campings in Rheinland-Pfalz zijn ook een goed uitgangspunt om een wijnproeverij te bezoeken. De streek is het centrum van de Duitse wijn en wordt dan ook wel de ‘Wijngaard van Duitsland’ genoemd.

Ontdek de eeuwenoude stadjes

De streek kent een aantal steden die leuk zijn om te bezoeken tijdens Jouw vakantie. Rheinland-Pfalz heeft prachtige natuur, maar je vindt er ook een aantal prachtige bezienswaardigheden.

 • Trier
  Een bezoek aan de oudste stad van Duitsland mag niet ontbreken tijdens jouw verblijf op de camping. Trier ligt aan de Moezel en is een sfeervolle stad. De Romeinse tijd is hier nog in veel bouwwerken zichtbaar. Het beroemdste is de Porta Negra.
 • Mainz
  Mainz is ook een bezoekje waard vanuit de camping. Mainz is de hoofdstad van de streek. De stad heeft een prachtige binnenstad met als belangrijkste monument de dom van Mainz. Mediastad is – tv-zenders als ZDF zijn hier gevestigd – de bijnaam van Mainz, ook vind je er grote wijnkelders.
 • Saarburg
  Je zult ontdekken dat Saarburg, gelegen in de regio Saarland, een wonderschone, romantische en pittoreske oude stad is. Midden in de stad stroomt een waterval, geheel in Franse sfeer.
 • Bitburg
  Niet ver van de Belgische grens en St. Vith, rivier de Moezel en het natuurpark Zuid-Eifel vind je Bitburg. Bier is uiteraard hetgeen waar deze leuke stad om bekend staat!

Natuurlijk zijn er nog veel meer bezienswaardigheden. Rheinland-Pfalz grenst aan Frankrijk, Luxemburg en België. Een vakantie in Rijnland-Palts kun je prima combineren met een bezoek aan een van deze landen. In het bijzonder, maar vooral in het westen en noorden van het land, spelen de wijn en de Rijn een belangrijke rol in het toerisme.

Verbleven op Campingpark Eifel in Waxweiler in augustus 2018

Mooie omgeving! Mooie plekken om te wandelen, veel dierenparken, maar een dagje Trier is ook een aanrader.

8,0

Verbleven op Campingpark Eifel in Waxweiler in augustus 2018

Mooie omgeving, groen, heuvel tot bergachtig, niet te ver rijden, mooie stadjes, fijne wandelingen mogelijk

8,0

Verbleven op Campingpark Eifel in Waxweiler in augustus 2018

Erg mooi. Voor kinderen in nagelegen buurt weinig te beleven

8,0

Verbleven op Campingpark Eifel in Waxweiler in augustus 2018

Leuke uitjes in de omgeving, maar minstens op een half uur rijden, niet zo even om de hoek. Wel mooi qua berglandschap en natuur.

7,0

Verbleven op Campingpark Eifel in Waxweiler in juli 2018

Mooie omgeving voor al prüm is aan te raden. Vanwege de droogte en de hitte verder niet veel gedaan dit jaar helaas.

7,0

Verbleven op Campingpark Eifel in Waxweiler in juli 2018

Natuurpark Sud-Eifel, prachtig gebied voor wandelaars

8,0

Verbleven op Campingpark Eifel in Waxweiler in juli 2018

De Duitse Eifel is een prachtig gebied. Zonder meer schitterend.

9,0

Verbleven op Campingpark Eifel in Waxweiler in juli 2018

Hebben veel gezien en bezocht maar moet er wel met de auto een stukje voor rijden.

7,0

Verbleven op Campingpark Eifel in Waxweiler in juli 2018

Op zich leuke regio, kleine dorpjes met voldoende supermarkten. Groe stad als Trier redelijk dichtbij.

8,0

Populaire campings Rijnland-Palts Bekijk 5 campings

Oude Romeinen in Duitsland

Het verbluffende Trier, met zijn talloze Romeinse overblijfselen, is een heerlijke kampeervakantiebestemming. Niet alleen de stad, maar ook de mooie natuuromgeving heeft veel te bieden.

Meer weten? Lees onze blog.

Populaire plaatsen Rijnland-Palts

Populaire thema's Rijnland-Palts