Ga naar de homepage

SGR

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Suncamp (KvK nr. 10142918) is aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden).

Dit financiële fonds biedt alle consumenten zekerheid dat hun reissom wordt terugbetaald als een aangesloten reisorganisatie failliet gaat. Dit wordt de SGR-garantieregeling genoemd. Alle vakanties die je bij Suncamp kunt boeken, vallen onder deze regeling.

Met ingang van 1 februari 2021 geldt per boeking een verplichte bijdrage SGR. De bijdrage is € 10,- per wooneenheid. Een wooneenheid is een verhuuraccommodatie zoals een stacaravan, lodgetent of een kampeerplaats die je boekt bij Suncamp.

Deze bijdrage is verplicht gesteld door de Nederlandse overheid. Door deze bijdrage blijft er nu en in de toekomst genoeg geld beschikbaar om klanten hun geld terug te geven als een reisorganisatie failliet gaat.

De SGR is een Nederlands fonds, maar de bijdrage en dekking gelden voor alle consumenten ongeacht het land waar ze wonen. De SGR-garantieregeling biedt je dus altijd zekerheid.

Met de SGR-garantie is ook je terugreis gedekt in het geval dat je al op je vakantiebestemming bent en de reis kan niet worden uitgevoerd.

De voorwaarden van Stichting Garantiefonds Reisgelden kun je hier nalezen: Garantieregeling SGR