Ga naar de homepage

Camping Atlantische Kust Frankrijk

Campings aan de Atlantische Kust zijn ideaal voor zonaanbidders. Kom tot rust op uitgestrekte stranden aan de fijne zee. Op jouw kampeervakantie aan de Atlantische Kust is het buitengewoon heerlijk onder de Franse zon. Wissel het zonnebaden af met een bezoekje aan een van de vele cultuurrijke badplaatsen rond jouw camping. De Atlantische Kust bied je het ‘goede leven’!

Lees meer

Campings Atlantische kust: genieten van strand en zee

Kamperen aan de Atlantische kust is genieten op de lange brede zandstranden. Van Aquitanië tot aan Bretagne beleef je een heerlijke vakantie met jouw gezin. Terwijl jouw kinderen in het zand spelen, ontspan je in het zonnetje en geniet je van een heerlijk streek wijntje met goede franse kaas.

Naast zwemmen in zee kun je op veel plaatsen ook waterskiën, zeilen en surfen. Een van de meest bekende badplaatsen in het zuidelijke deel van Frankrijk, is Biarritz. Campings in de buurt van deze plaats zijn perfect voor een ultieme surfvakantie, Biarritz is namelijk een van de beste surfplekken van Europa!

Ook het gevarieerde binnenland is een aanrader als je gaat kamperen aan de Atlantische Kust. Hier vind je een veelzijdig landschap bestaande uit hellingen, rotsen, vlaktes en weiden. Maak eens een mooie fietstocht door het groen van de Loiredal of Vendée.

Leuke steden nabij jouw camping: La Rochelle, Bordeaux en Nantes

Vanaf jouw camping aan de Atlantische Kust kun je tal van leuke plaatsen bezoeken. Daar kun je van de cultuur genieten, een dagje lekker winkelen of een avondje Bourgondisch genieten in een knus restaurant. Bezoek eens:

  • La Rochelle
    Deze havenstad is verbonden met het eiland Île de Ré door een 2.9 kilometer lange brug. Op het eiland kun je heerlijk fietsen. La Rochelle heeft een fraai centrum waar 18e-eeuwse gebouwen, zoals het Paleis van Justitie, staan.
  • Bordeaux
    Bordeaux telt veel mooi gebouwen, een van de mooiste is het Grand Théâtre. Uiteraard is Bordeaux vooral bekend door de wijnbouw. De populaire wijnsoort wordt veel gebruikt in de Franse keuken. Ga dus zeker een avondje lekker eten in deze stad!
  • Nantes
    Nantes, de hoofdstad van Pays de la Loire, is van oudsher een belangrijke havenstad. Interessant zijn het Maison des Compagnons du Devoir – Franse gildeorganisatie van ambachtslieden en kunstenaars – met zijn gedraaide toren en de prachtige kathedraal Saint-Pierre.

Accommodatie & Animatie

Voor jouw vakantie aan de Atlantische kust kunt je naast een verblijf in jouw eigen tent ook prima accommodaties huren. De bungalows, chalets en stacaravans op de camping zijn vaak compleet ingericht, dus je hoeft de auto niet helemaal vol te laden.

Op de campings aan de Atlantische Kust is genoeg te doen voor jouw kinderen. Vaak is er een animatieteam en een zwembad waarin zij lekker kunnen spelen. Zowel jong en oud beleven een onbezorgde vakantie aan de Atlantische Kust!

Populaire campings Atlantische kust