Ga naar de homepage

Camping Corsica Frankrijk

Op een camping in Corsica beleeft u een onvergetelijke vakantie! Dit groene, zonnige eiland wordt ook wel ‘Île de Beauté’ (eiland van schoonheid) genoemd. U maakt kennis met de trotse bewoners, het zeer afwisselende landschap en prachtige zandstranden van Corsica. Kamperen op dit prachtige Franse eiland is ook erg leuk voor kinderen!

Lees meer

Campings Corsica: Een aangenaam klimaat zon, zee en strand

Corsica is het grootste eiland van Frankrijk en ligt in de Middellandse Zee. Hier kunt u genieten van zeer aangenaam warm weer. Corsica heeft een heerlijk mediterraans klimaat. Vanaf de camping in Corsica bent u zo op het strand. De mooiste zandstranden vindt u in het zuidelijk gelegen, toeristische Porto Vecchio. De zee is hier zeer geschikt om te waterskiën, zeilen en duiken.

Naast watersporten zijn er diverse andere mogelijkheden voor sportieve activiteiten in de omgeving van de camping in Corsica. Wandelen is een populaire activiteit op het eiland. In het nationaal park ‘Parc Naturel Régional de Corse’ vindt u maar liefst 1500 km aan wandelpaden. Ook voor liefhebbers van mountainbiken is kamperen op Corsica een aanrader!

Bezienswaardigheden Corsica

Even geen zin meer in zand, zee of het zwembad bij de camping? Corsica kent diverse bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Vanaf de campings op Corsica kunt u een bezoek brengen aan de twee grootste en belangrijkste steden van het eiland:

  • Ajaccio
    De hoofdstad van Corsica, Ajaccio, is de geboortestad van Napoleon. De belangrijkste bezienswaardigheden staan dan ook in het teken van deze Franse keizer. Daarnaast is de haven van Ajaccio ook een aanrader.
  • Bastia
    Vanaf de stad Bastia kijkt u uit op de kust van Toscane. In het centrum vindt u het ‘Place St. Nicolas’, een prachtig beginpunt om de stad goed te verkennen. Het meest pittoreske deel van Bastia is zeker de oude haven, le Vieux Port.

Op vakantie naar Corsica

Er zijn verschillende manieren om naar Corsica te reizen. U kunt natuurlijk met uw eigen auto op reis. Corsica is vanaf het Franse vasteland per veerboot te bereiken. Vanuit zowel ferry havens in Frankrijk als in Italië kunt u dagelijks met de boot naar het eiland. U kunt er ook voor kiezen om naar het eiland te vliegen. Corsica is een klein eiland, maar heeft maar liefst vier luchthavens.

Wilt eens echt iets anders beleven vanaf de camping? Corsica is een vakantiebestemming die echt alles heeft!

Populaire campings Corsica Bekijk 1 campings

Domaine d'Anghione

Domaine d'Anghione

Eigenzinnig Corsica

Corsica, het 'Eiland van Schoonheid', is met zijn veelzijdige cultuur en natuur een heerlijke bestemming voor uw kampeervakantie.

Meer weten over Corsica?
Lees onze blog.

Populaire regio's Corsica

Populaire thema's Corsica