Ga naar de homepage

Camping Loiredal (Loire-Vallei) Frankrijk

Campings in het Loiredal liggen aan een van de mooiste rivieren van Europa: de Loire. Het prachtige rivierenlandschap nodigt uit tot wandel- en fietstochten door wilde natuur en langs fraaie bezienswaardigheden. De Loire-Vallei is beroemd vanwege zijn vele prachtige kastelen. Met een heerlijk wijntje en stokbrood op een camping aan de Loire, voel je je de koning te rijk!

Lees meer

Campings Loire-Vallei: kamperen aan een prachtige rivier

Je beleeft een heerlijke vakantie op de mooiste campings aan de Loire. Deze imposante wilde rivier stroomt langs wijngaarden en door ongerepte groene heuvelgebieden. 260km van de Loire is dan ook tot Unesco Werelderfgoed verklaard.

Kamperen in dit rivierengebied kan in eigen tent of caravan. Je kunt echter ook een stacaravan of vakantiehuisje huren op sommige campings aan de Loire. Niet onbelangrijk voor de kinderen; de meeste campings beschikken over een zwembad en speeltuin.

Bezienswaardigheden in de Loire-Vallei

In de Loire-Vallei is veel te zien en te beleven in de directe omgeving van uw camping. De Loire-Vallei heeft namelijk een overweldigend aanbod aan culturele bezienswaardigheden.

  • Kastelen van de Loire
    Met zijn 440 (!) kamers is het kasteel van Chambord absolute de moeite waard. Ook het kasteel van Chenonceau, dat over de rivier de Cher ligt, is erg bijzonder. Met 140 renaissancekastelen is er echter genoeg keuze.
  • Wandelen en fietsen
    Rondom uw camping aan de Loire kun je heerlijk wandelen en fietsen. De Loire-Vallei kent een zeer populaire route: ‘La Loire à Velo’. Op deze fietstocht rijd je o.a. door het natuurpark Loire-Anjou-Touraine en ontdek je al het moois van deze streek.
  • Stedentripjes naar Orleans en Blois
    In de koningsstad Blois begeef je je in een magische omgeving met geheime binnenplaatsen in de binnenstad! Ook Orleans loopt over van kunst en historie: laat je betoveren door de gotische kathedraal Sainte-Croix en het bloemenpark La Source.

Na deze activiteiten kun je heerlijk ontspannen op een camping aan de Loire. Uit deze regio komen onder meer de heerlijke droge witte wijnsoorten Pouilly-Fumé en Sancerre. Kamperen wordt zodoende een echt Bourgondisch feest!