Ga naar de homepage

Camping Laag-Normandië Frankrijk

Campings in Laag-Normandië (of Basse-Normandië) liggen in een prachtige omgeving. De regio heeft een lange kustlijn met mondaine badplaatsen, eindeloze stranden en ruige rotsen die uit zee oprijzen. In het binnenland van Normandië vind je juist een weldaad aan rust en ruimte, die wordt afgewisseld met prachtige steden in de buurt van de camping. Basse-Normandië is hét gebied voor een geslaagde kampeervakantie!

Lees meer

Campings Laag-Normandië: genieten en ontspannen!

De campings in Laag-Normandië liggen veelal op loopafstand van de kust. Heerlijk wandelen op het strand of lekker luieren in de zon zijn enkele van de vele mogelijkheden die kamperen in Basse-Normandië u bieden.

Kinderen zullen zich ook niet snel vervelen op de camping. Basse-normandië kent namelijk vele campings met zwembad en glijbaan. Ook het animatieteam en de speeltuinen zullen jouw kind veel plezier bieden.

Culinaire liefhebbers kunnen hun hart ophalen in de keuken en bij de streekproducten van Laag-Normandië . De beroemde camembert en cider mogen dan ook tijdens een kampeervakantie in Basse-Normandië zeker niet ontbreken.

Historie in Laag-Normandië

Laag-Normandië staat bekend om de bevrijding van West-Europa op D-day. Een bezoek aan een van de vele musea of monumenten in Basse-Normandië zullen u herinneren aan deze dag.

Daarnaast kun je vanaf jouw camping in Basse-Normandië ook een heerlijk ritje met de auto of de fiets maken. De streek kent een aantal indrukwekkende bouwwerken en vele bezienswaardigheden.

Regio Laag-Normandië

De prachtige regio in Noordwest Frankrijk bestaat uit verschillende departementen waar je kunt verblijven op een camping. Calvados, Manche en Orne zijn drie gedeeltes in Basse-Normandië waar van alles te doen is:

  • Calvados
    Calvados staat bekend om de productie van cider en beroemde Calvados kazen, die je zeker proeven moet. Caen, de hoofdstad van Calvados, is ook een echte aanrader.
  • Manche
    Tijdens een verblijf in dit departement is de zee nooit ver weg vanaf jouw camping. Manche kent een lange kustlijn met beroemde baaien, havens en prachtige stranden. Heerlijk om een dagje uit te waaien.
  • Orne
    Genieten van de natuur kan ook tijdens een vakantie op de camping. Orne is een glooiende streek die rijk is aan rivieren, bossen, moerassen en uitgestrekte weiden. Hier maak je de mooiste wandel- en fietstochten.

Verbleven op Siblu Camping Domaine de Litteau in Litteau in juli 2018

Wij zaten in laag Normandie en hebben alle invasiestranden bezocht. Ook diverse mooie dorpen, grotere steden en Mont Saint Michel uiteraard bezocht. We hebben heel veel gezien en mooie routes gereden. Vergezichten bekeken en prachtige kastelen, kerken en abdijen bezichtigd.

9,0

Verbleven op Camping La Vallée de Deauville in Saint-Arnoult in augustus 2017

Normandie is veel te zien veel oude stadjes en dorpjes. Als je van de WII houd is er genoug te zien. Krijt rotsen zijn ook een mooi om te zien.

8,0

Verbleven op Camping La Vallée de Deauville in Saint-Arnoult in augustus 2017

Regio is divers qua uitstapjes, Deauville zelf is te modain, Honfleur is erg leuk. Onze camping zat niet centraal in Normandie waardoor bepaalde uitstapjes wel erg ver waren.

8,0

Verbleven op Camping Port'Land in Port-en-Bessin-Huppain in augustus 2017

Port-en-Bessin is een prachtig havenstadje, je kunt fijn wandelen en fietsen in de omgeving. De D-daystranden en de historie (musea) zijn indrukwekkend

9,0

Populaire campings Laag-Normandië