Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Camping Laag-Normandië Frankrijk

Campings in Laag-Normandië (of Basse-Normandië) liggen in een prachtige omgeving. De regio heeft een lange kustlijn met mondaine badplaatsen, eindeloze stranden en ruige rotsen die uit zee oprijzen. In het binnenland van Normandië vindt u juist een weldaad aan rust en ruimte, die wordt afgewisseld met prachtige steden in de buurt van de camping. Basse-Normandië is hét gebied voor een geslaagde kampeervakantie!

Lees meer

Campings Laag-Normandië: genieten en ontspannen!

De campings in Laag-Normandië liggen veelal op loopafstand van de kust. Heerlijk wandelen op het strand of lekker luieren in de zon zijn enkele van de vele mogelijkheden die kamperen in Basse-Normandië u bieden.

Kinderen zullen zich ook niet snel vervelen op de camping. Basse-normandië kent namelijk vele campings met zwembad en glijbaan. Ook het animatieteam en de speeltuinen zullen uw kind veel plezier bieden.

Culinaire liefhebbers kunnen hun hart ophalen in de keuken en bij de streekproducten van Laag-Normandië . De beroemde camembert en cider mogen dan ook tijdens een kampeervakantie in Basse-Normandië zeker niet ontbreken.

Historie in Laag-Normandië

Laag-Normandië staat bekend om de bevrijding van West-Europa op D-day. Een bezoek aan een van de vele musea of monumenten in Basse-Normandië zullen u herinneren aan deze dag.

Daarnaast kunt u vanaf uw camping in Basse-Normandië ook een heerlijk ritje met de auto of de fiets maken. De streek kent een aantal indrukwekkende bouwwerken en vele bezienswaardigheden.

Regio Laag-Normandië

De prachtige regio in Noordwest Frankrijk bestaat uit verschillende departementen waar u kunt verblijven op een camping. Calvados, Manche en Orne zijn drie gedeeltes in Basse-Normandië waar van alles te doen is:

  • Calvados
    Calvados staat bekend om de productie van cider en beroemde Calvados kazen, die u zeker proeven moet. Caen, de hoofdstad van Calvados, is ook een echte aanrader.
  • Manche
    Tijdens een verblijf in dit departement is de zee nooit ver weg vanaf uw camping. Manche kent een lange kustlijn met beroemde baaien, havens en prachtige stranden. Heerlijk om een dagje uit te waaien.
  • Orne
    Genieten van de natuur kan ook tijdens een vakantie op de camping. Orne is een glooiende streek die rijk is aan rivieren, bossen, moerassen en uitgestrekte weiden. Hier maakt u de mooiste wandel- en fietstochten.

Verbleven op Camping La Vallée de Deauville in Saint-Arnoult in augustus 2017

Normandie is veel te zien veel oude stadjes en dorpjes. Als je van de WII houd is er genoug te zien. Krijt rotsen zijn ook een mooi om te zien.

8,0

Verbleven op Camping La Vallée de Deauville in Saint-Arnoult in augustus 2017

Regio is divers qua uitstapjes, Deauville zelf is te modain, Honfleur is erg leuk. Onze camping zat niet centraal in Normandie waardoor bepaalde uitstapjes wel erg ver waren.

8,0

Verbleven op Port'Land in Port-en-Bessin-Huppain in augustus 2017

Interessante geschiedenis van de streek, fraaie kusten met veel wandelmogelijkheden

8,0

Verbleven op Port'Land in Port-en-Bessin-Huppain in augustus 2017

Port-en-Bessin is een prachtig havenstadje, je kunt fijn wandelen en fietsen in de omgeving. De D-daystranden en de historie (musea) zijn indrukwekkend

9,0

Verbleven op Port'Land in Port-en-Bessin-Huppain in augustus 2017

Indrukwekkende omgeving. Bijzondere plekken zoals de Amerikaanse begraafplaats.

9,0

Verbleven op Port'Land in Port-en-Bessin-Huppain in juli 2017

Ideale plek om de invasiestranden te bezoeken, als ook de steden Bayeux en Caen.

9,0

Verbleven op Port'Land in Port-en-Bessin-Huppain in juli 2017

Veel historische plaatsen om te bezoeken. Veel leuke stadjes in de buurt.

7,0

Verbleven op Port'Land in Port-en-Bessin-Huppain in juli 2017

Als je geintreseerd bent in de tweede wereld oorlog en met name in D-day zit je hier gebeiteld, zeer indrukwekkend wat hier allemaal te zien is.

6,0

Verbleven op Port'Land in Port-en-Bessin-Huppain in juli 2017

Het dorp met haventje is op loopafstand, heeft een schelpenstrand en in de maanden juli/augustus is er elke vrijdagavond vuurwerk. De D-day stranden (Omaha en Utah) zijn heel mooi. Het Airborne museum in Saint Mere Eglise is een aanrader en het pretpark Festyland (omgeving Bayeux) is leuk voor een dagje uit met de kids.

9,0

Verbleven op Yelloh! Village Les Vikings in Saint-Jean-de-la-Rivière in juli 2017

In de nabije omgeving van de camping is erg weinig te doen behalve het strand of een paardrijrit. Je moet minimaal 30-40 minuten landinwaarts rijden voor een bezienswaardigheid of activiteit. Strand is voornamelijk kiezelsteentjes. Wel erg indrukwekkend getijde. Extreem vloed en extreem eb. Mont Saint Michel is aan te raden maar trek er 2,5 rijden voor uit.

7,0

Verbleven op Camping Le Fanal in Isigny-sur-Mer in juli 2017

In deze omgeving is een hoop te doen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van d-day, cider, calvados, camembert.

9,0

Verbleven op Yelloh! Village Les Vikings in Saint-Jean-de-la-Rivière in juli 2017

De directe omgeving van de camping is rustig. Met kleine kinderen is het eigenlijk niet te lopen naar het strand. Welke en heerlijk strand. Als je van een stukje historie houdt zijn de invasiestranden heel mooi om te bezoeken. Ook Saint marie eglise is een aanrader. Wel allemaal wat verder uit de buurt.

8,0

Verbleven op Port'Land in Port-en-Bessin-Huppain in juni 2017

Gebied lijkt vooral aantrekkelijk voor de rustzoeker en de toerist die belang stelt in de vele plaatsen die herinneren aan de invasie. N van de weg Caen-Cherbourg is het wegennet vrij eenvoudig,maar druk gebruikt. Veel kleinere plaatsen. Voor de liefhebber is de golfbaan rondom de camping fraai gelegen en bijzonder van omvang.

7,0

Verbleven op Yelloh! Village Les Vikings in Saint-Jean-de-la-Rivière in april 2017

In de omgeving is voldoende te doen. De wegen zijn echter niet ingericht op snel verkeer. Als je niet te lang in de auto wil zitten (bijvoorbeeld door kinderen) worden de uitstapjes beperkt

7,0

Verbleven op Yelloh! Village Les Vikings in Saint-Jean-de-la-Rivière in augustus 2016

Enkele leuke plaatsjes in de buurt. Langs de kust fietsen is ook goed te doen. Vanaf de vuurtoren bij carteret heb je een heel mooi uitzicht, ook met zonsondergang

8,0

Verbleven op Port'Land in Port-en-Bessin-Huppain in augustus 2016

Regio is ondanks het toerisme toch vrij landelijk gebleven. Mooie natuur, afwisselende beelden door het strand, de velden en de duinen. Het oorlogsverleden is duidelijk aanwezig maar je kunt het negeren

8,0

Verbleven op Camping La Vallée de Deauville in Saint-Arnoult in juli 2016

Verrassend mooie regio en genoeg te doen/bekijken. De Mont Saint Michel was een stukje rijden, maar zeker de moeite waard. Dichterbij de invasiestranden, Amerikaanse begraafplaats, krijtrotsen (aanrader!) En leuke dorpjes als Honfleur.

8,0

Verbleven op Camping Le Fanal in Isigny-sur-Mer in juli 2016

Mooie omgeving, veel indrukwekkende d-day monumenten waar je overal vlakbij bent.

9,0

Populaire campings Laag-Normandië Bekijk 9 campings

Actieve vakantie in Normandië

Normandië heeft door zijn ligging aan zee een zeer aangenaam klimaat. Ideaal voor een actieve vakantie met het gezin!

Lees op ons blog welke trekpleisters u niet mag missen

Populaire regio's Laag-Normandië

Populaire thema's Laag-Normandië