Ga naar de homepage

Camping Calvados Frankrijk

Calvados is een van de meest veelzijdige vakantiegebieden van Frankrijk. In deze regio in Normandië, die onder meer bekendstaat om zijn gelijknamige drank (jawel: Calvados), kunt u de D-Daystranden bezoeken, kastelentochten maken, stedentrips organiseren en nog veel meer. Vanuit de camping in Calvados kunt u zich dus opmaken voor een complete kampeervakantie voor het hele gezin.

Lees meer

D-Day

Op 6 juni 1944 kwamen de geallieerde troepen aan op de stranden van Calvados. Hiermee werd de bevrijding van Europa ingeleid. Aan onder andere de bekende stranden Gold Beach, Omaha Beach en Juno Beach komt u alles te weten over de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding en de gevolgen ervan. Zo leert het Juno Beach Centre u en uw kinderen bijvoorbeeld alles over de Tweede Wereldoorlog vanuit Canadees perspectief.

Steden in de regio

Ook verschillende steden in Calvados hebben de gevolgen van de oorlogen ondervonden. Vele gebouwen zijn verwoest, maar een groot deel is ook intact gebleven. En dat is maar goed ook, want de steden in Calvados zijn prachtig.

  • Caen
    Caen is een van die steden die niet is gespaard tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gelukkig kunt u nog genieten van de vele kerken en musea of van het kasteel van Caen, een indrukwekkende burcht die ook nog eens drie musea en de St.-Georgeskerk herbergt.
  • Bayeux
    Een dag nadat de geallieerden waren geland, werd Bayeux bevrijd. Hierdoor is nog veel van de stad heel gebleven. De belangrijkste toeristische trekpleister van de stad is het wandtapijt van Bayeux, dat scènes van de invasie van Engeland door Willem de Veroveraar en de slag bij Hastings in het jaar 1066 toont. Speciaal voor de kinderen is er een audiotour waarin ze alles te weten komen over het tapijt. Ook voor het historische stadscentrum en de Notre-Damekathedraal zijn leuke bezienswaardigheden. Met een rit in het kleine treintje kunt u de hele stad ontdekken.
  • Honfleur
    Dat het havenplaatsje Honfleur vaak schilderachtig wordt genoemd is geen toeval. Honfleur was een favoriete plaats van verschillende Franse kunstschilders, zoals Gustave Courbet en Claude Monet. Geen wonder, gezien de karakteristieke, kleurrijke huisjes en de pittoreske haven.

Kastelen in Calvados

Calvados kent enkele mooie kastelen. Naast het kasteel in Caen is het ook de moeite waard het 17e-eeuwse kasteel van Balleroy, het kasteel van Vendeuvre of het kasteel van Colombières te bezoeken. Een kastelentocht tijdens uw vakantie in Calvados is dus geen slecht idee.

Gezellige gezinscampings

De camping in Calvados is een echte gezinscamping. Spelletjes, shows en animatie worden georganiseerd voor jong en oud, en ook op de verschillende sportvelden kan iedereen zijn ei wel kwijt. De camping in Calvados ligt dicht bij het strand, dus een dagje zon en zee of een cultureel tripje naar de D-Daystranden kan ook. Liever op de camping blijven? Dat kan prima. Bijna elke camping in Calvados beschikt wel over een zwembad of zwemparadijs.

Het weer

U gaat niet naar Calvados om dagenlang aan het strand te liggen. Op warme zomerdagen, waarbij de temperatuur kan stijgen tot dertig graden, kan dit wel, maar normaalgesproken liggen de zomertemperaturen tussen de twintig en vijfentwintig graden. Nog steeds heerlijk strandweer natuurlijk, maar ook ideaal om de schitterende omgeving te ontdekken.

Populaire campings Calvados