Ga naar de homepage

Camping Côte d'Azur

De Côte d’Azur, de Zuid-Franse kuststreek met karakteristieke plaatsen als Saint-Tropez, Cannes, Nice, Monaco en Monte-Carlo, is een veelzijdig gebied. Het beeld dat bestaat over de regio klopt: het is er luxueus en men geniet er rijkelijk van het goede leven. Vergis je echter niet: er zijn genoeg betaalbare campings in de omgeving van waaruit je de mondaine badplaatsen én het prachtige achterland kunt ontdekken.

Lees meer

Authentieke vissersdorpjes, zonnebloemvelden en grotwoningen; de Côte d’Azur is veel meer dan een aaneenschakeling van stranden en dure badplaatsen. Op mooie familiecampings, van alle gemakken voorzien, geniet je hier optimaal van een kampeervakantie. Het zijn goede uitvalsbasissen voor excursies naar steden of natuurgebieden in de omgeving. De meeste campings liggen namelijk op slechts 10-20 km van de kust.

Zwemmen op de camping

Wie niet van zeewater houdt, is goed af op de camping. Goed onderhouden zwembaden (soms verwarmd) met glijbanen, peuterbaden en andere voorzieningen zullen jou en jouw kinderen veel plezier bieden. Ook de meertalige, goed verzorgde animatie zal uw gezin kunnen bekoren.

Uitstapjes in de Côte d'Azur

In de Côte d’Azur geniet je volop van een ontspannen vakantie met zon, zee en strand. Luier dagenlang aan het strand, slenter door weelderige steden of wandel door de prachtige, ongerepte natuur. Wanneer je de camping verlaat voor excursies, zult je zeker niet teleurgesteld worden. Wat mag je absoluut niet missen tijdens een vakantie in dit zuidelijk deel van Frankrijk?

De Côte d’Azur is ontzettend veelzijdig. De afwisseling tussen de luxueuze steden, waar overal ontspanning te vinden is, en het prachtige landschap maken een vakantie hier tot een unieke ervaring.

 • Nice
  Nice is veruit de grootste stad van de Côte d’Azur. Er is hier genoeg te doen. Loop door prachtige musea of bezoek het kasteel voor een panoramisch en onvergetelijk uitzicht. .
 • Monaco
  Dit prinsdom, met zelfstandige status binnen Frankrijk, zou iedereen een keer bezocht moet hebben. Hier is alles luxe: van de winkels en de haven tot aan het beroemdste casino van de wereld. Verder is Monaco decor van vele topevenementen op artistiek en sportief gebied. Tip: met de auto een stukje rijden over de beroemde straten die jaarlijks als Formule 1-circuit dienen.
 • Gorges du Verdon
  Bekendste en grootste kloof van Europa. Wandel door de bergen, ga mountainbiken, of maak een uitdagende klimtocht. Het water opgaan kan met kano’s of rafts.
 • Aquatica
  Voor een dagje pret is het grootste waterpretpark van Europa een aanrader. Je vindt hier tal van zwembaden, een gigantisch golfbad en allerlei glijbanen. Jong en oud zullen hier oneindig veel waterpret beleven.

Populaire campings Côte d'Azur