Ga naar de homepage

Camping Meer van Annecy

Het indrukwekkende Meer van Annecy, gelegen in departement Haute-Savoie, is een van de bekendste en mooiste meren van Frankrijk. Het meer vol met zuiver water, aan de voet van de Franse Alpen, is een perfecte locatie voor watersporten en om van de natuur te genieten.

Lees meer

Campings meer van Annecy

De meeste campings liggen aan de west- en zuidkant van het meer. Hier vindt ieder type kampeerder wel wat wils. Er zijn kleine campings, maar ook grotere met uitgebreide voorzieningen. Zet jouw tent op in een schaduwrijke plek of verblijf in een luxe appartement of stacaravan. Waar je ook slaapt, op of in de buurt van de campings aan het meer van Annecy is genoeg te doen.

Kom tot rust aan een van de prachtige stranden, vaak gelegen in de directe nabijheid van de camping. Het klimaat is er mild. Het is daarom heerlijk ontspannen op een handdoek aan één van de grasvelden. Bijna overal geniet je van een prachtig zicht op de bergtoppen rondom het meer. Campings die niet direct aan het meer liggen, zijn ook zeker de moeite waard. Iets meer in de luwte, maar op loop- of fietsafstand van het meer, is het er heerlijk rustig genieten.

Actieve vakantiegangers zitten eveneens goed op een camping aan het meer van Annecy. Op het water kun je onder andere surfen, zeilen, kanoën of waterskiën. Waterfietsen staat natuurlijk garant voor dolle pret met het hele gezin. Maar ook rondom het meer kan de sportieveling uitgebreid aan zijn trekken komen. Wandelen, mountainbiken en paardrijden zijn slechts een paar van de mogelijkheden om actief de omgeving te ontdekken. Materiaal om te sporten huur je vaak gemakkelijk op de camping. De actieveling kan raften, canyoning en parapenten in de omgeving. Sterker nog, de Haute-Savoie is het wereldcentrum voor de parapentesport.

Uitstapjes in de omgeving

Hoewel het meer zelf al genoeg mogelijkheden biedt om je te vermaken, is het zeker aan te raden om ook eens verder te kijken.

  • Annecy
    De stad Annecy ligt aan de noordkant van het meer. Vanuit de zuidkant van het meer is het slechts een halfuurtje rijden naar deze prachtige stad. Andere mogelijkheid: stap in een boot die je naar de stad brengt. Het fraaie historische centrum wordt gekenmerkt door bruggetjes, balkons met bloemen, gezellige winkeltjes en goede restaurants. Pittoresker en romantischer wordt het niet!
  • Chamonix
    In dit hooggelegen, internationaal georiënteerde bergstadje komen prachtige berggezichten, rustiek alpenweiden en woeste bergstroompjes samen. Hoewel bekend als wintersportoord, is het in de zomer ook goed toeven in dit idyllische stadje.
  • De grens over: Genève
    Een tochtje naar buurland Zwitserland behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Vooral Genève is zeer goed bereikbaar. Hier vind je prachtige musea, mooie parken en indrukwekkende paleizen, kerken en kathedralen.

Populaire campings Meer van Annecy