Ga naar de homepage

Camping Adriatische Kust Italië

Op een camping aan de Adriatische Kust geniet je van mooie zandstranden, lekker eten en een heerlijk klimaat. De Adriatische rivièra staat bekend om een aantal bruisende badplaatsen, maar er is ook ruimte voor rust, verborgen stranden en mooie natuur. Ontdek deze prachtige Italiaanse regio tijdens een kampeervakantie aan de Adriatische Kust!

Lees meer

Campings Adriatische Kust: zon, zee en strand

Wanneer je gaat kamperen aan de Adriatische Kust geniet je van aangename temperaturen en mooie stranden. Heerlijk zonnen, ontspannen een boekje lezen terwijl de kinderen in de branding spelen. Bijna het hele jaar door kun je hier terecht op een van de mooie campings.

Op de Adriatische Zee kun je werkelijk elke vorm van watersport beoefenen. Van parasailing en jetskiën tot zeilen en duiken. Vervelen zul je je dus niet snel in deze regio.

De Adriatische Kust is tevens omringd door fraaie natuur waar je heerlijk kunt wandelen. Bezoek bijvoorbeeld het Parco del Delta de Po. Dit park zit vol pijnboombossen en kent een erg afwisselende landschap waar je tal van interessante diersoorten aantreft.

Uitstapjes vanaf jouw camping aan de Adriatische kust

Een camping aan de Adriatische Kust is een prima uitvalsbasis voor cultuurliefhebbers. Er zijn namelijk tal van leuke steden in de regio, zoals:

  • Rimini
    Rimini is een drukbezochte badplaats met een gezellige boulevard en diverse uitgaansgelegenheden. Rimini zit ook vol met historie. Je vindt er een amfitheater (2e eeuw voor Chr.) en veel fraaie oude gebouwen, zoals de Boog van Augustus.
  • Pescara
    Pescara ligt in de regio Abruzzen en is pas in 1927 ontstaan. In die zin is het een voor Italiaanse begrippen aparte stad. Je vindt in Pescara leuke restaurants, musea en winkels.
  • Venetië
    Op jouw vakantie aan de Adriatische kust bezoek je Venetië, al is het alleen maar om in een gondel te varen. Er is onnoemelijk veel te zien in Venetië, de Basiliek van San Marco is slechts een van de vele geweldige voorbeelden.

Campings Adriatische kust

Je kunt ook op de meeste campings aan de Adriatische Kust verkoeling vinden. Vaak is er een zwembad aanwezig op jouw camping. Kamperen aan de Adriatische Kust kan in eigen tent of caravan, je kunt echter ook een accommodatie huren. Zoals een van onze eigen SunLodges, een luxe stacaravan die voorzien is van alle gemakken.

Populaire campings Adriatische Kust