Ga naar de homepage

Camping Friuli-Venezia-Giulia Italië

Campings in Friuli-Venezia-Giulia zijn gelegen in het mooie landschap van Noordoost Italië. In Friuli-Venezia-Giulia is in het noorden bergachtig, in het centrum heuvelrijk, en naar het zuiden is het vlak met stranden en een prachtige lagunekust Grado en Lignano. Dat allemaal in de buurt van jouw camping. Friuli-Venezia-Giulia is genieten van een heerlijk zacht klimaat! Daarnaast herbergt de regio ook een stad aan cultuur en historie.

Lees meer

Campings in Friuli-Venezia-Giulia: kamperen in een prachtige natuur

De camping in Friuli Venezia Giulia is een ideale uitvalsbasis om te wandelen of fietsen in de zomer. Er zijn tal van natuurparken waar je dit naar hartenlust kunt doen, zoals Parco Naturale Regionale delle Dolomiti Friulane of Parco Regionale delle Prealpi Giulie.

Vanaf de camping in Friuli-Venezia-Giulia kun je voor waterpret in Lignano aan de Adriatische kust terecht of ga naar het bekende waterpretpark Aquasplash. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een camping met zwembad.

Bezienswaardigheden in Friuli-Venezia-Giulia

Friuli-Venezia-Giuli grenst aan Oostenrijk en Slovenië en is verdeeld in vier provincies. Deze zijn vernoemd naar de gelijknamige hoofdsteden: Gorizia, Pordenone, Triëst en Udine, die ieder een eigen karakter.

Tijdens jouw kampeervakantie in Friuli-Venezia-Giulia is er op het gebied van kunst en cultuur genoeg te ontdekken in een van deze steden.

  • Grado
    In het pittoreske Grado, in het zuiden van Friuli-Venezia-Giulia, kun je het middeleeuws stadscentrum met heringerichte boulevard bekijken. De mooie basiliek heeft een prachtige mozaïekvloer en het heropgegraven Romeinse theater is eveneens een bezoek waard.
  • Triëst
    Triëst is de hoofdstad van Friuli-Venezia-Giulia. In deze levendige havenstad vind je een aantal mooie pleinen als het Unità d'Italia en prachtige grotten, zoals Grotta Gigante. Op een paar kilometer van Triëst ligt het mooie Castello di Miramare.
  • Venetië
    Vervolgens hoort een dagje Venetië tot de mogelijkheden, met zijn prachtige musea en paleizen. Het is een aanrader om de grote Gotische Santa Maria kerk te bezoeken, zo maak je kennis met de rijke architectuur van deze stad.

Verbleven op Camping Villaggio Europa in Grado in augustus 2017

Zeer leuke kleine dorpjes en prachtig landschap. Lokale markten vielen wel tegen

8,0

Verbleven op Camping Villaggio Europa in Grado in augustus 2017

Vlakke omgeving waardoor deze zich uitstemend leent voor fietstochten. Voldoende te zien in de omgeving. Grado is een echt italiaans dorp met een oud centrum. Een overdekt winkelcentrum biedt gekoeld vertier op hete dagen.

8,0

Verbleven op Belvedere Pineta Camping Village in Grado in augustus 2017

Centraal gelegen tov enkele bezienswaardige steden als triest en venetie. Enkele leuke historische stadjes

7,0

Verbleven op Belvedere Pineta Camping Village in Grado in augustus 2017

Vlak bij grado, koste een paar dagen om te ondekken dat openbaar vervoer gratis is en er elk uur meerdere bussen rijden. Ook gratis parkeren leuk strand op loopafstand. Wel bedjes en parasol huren

10,0

Verbleven op Belvedere Pineta Camping Village in Grado in augustus 2017

Voor volwassenen is er veel te wandelen en moois te bekijken. Voor kineren is er weinig te doen.

7,0

Verbleven op Belvedere Pineta Camping Village in Grado in juli 2017

Grado is een leuk stadje, goede fietspaden vanaf de camping, naar andere leuke plaatsen is de afstand een beetje groot

8,0

Populaire campings Friuli-Venezia Giulia