Ga naar de homepage

Camping Lago Maggiore Italië

Het Lago Maggiore is een gigantisch groot meer (212 km²) in Noord-Italië op de grens met Zwitserland. Honderdduizenden gezinnen hebben er al vakantie gevierd en velen zullen nog volgen. Er is namelijk zoveel te zien en te beleven! Waterpret vooral, maar ook stranden en prachtige stadjes aan het meer. En je kunt de hoogte opzoeken tijdens een wandeling of fietstocht door de bergen. Een campingvakantie bij het Lago Maggiore is grenzeloos genieten!

Het hele gezin met een glimlach

Campings aan het Lago Maggiore zijn ideaal voor een gezellige gezinsvakantie. Want wie houdt er nu niet van waterpret?

Lees meer

Aan het langgerekte meer liggen veel stranden om lekker te zonnen en spelen. En het heldere water is vooral ’s zomers heerlijk om in te zwemmen. Of om te gaan dobberen op een luchtbed. Goed om te weten: het Lago Maggiore heeft op veel plekken geleidelijk aflopende stranden zodat kinderen veilig kunnen spetteren en zwemmen.

Actieve vakantie: fietsen, wandelen en watersporten

Kamperen aan het Lago Maggiore is ook uitermate geschikt voor sportievelingen. Je kunt hier namelijk fantastisch mountainbiken, bergbeklimmen en wandelen. Lago Maggiore is uiteraard perfect voor zwemmers en vissers, maar ook windsurfers, zeilers en duikers, snorkelaars kunnen hier goed terecht. De afwisseling van ontspanning op het strand en inspanning op en in het water zorgt voor een veelzijdige vakantie voor iedereen!

Op eilandexcursie …

In zo’n groot meer kun je ze natuurlijk verwachten: eilandjes. Daar liggen er meerdere van in het Lago Maggiore. De mooiste en bekendste zijn de Borromeïsche eilanden. Een absolute aanrader is het Isola Bella. Hier vind je onder andere een barok paleis met sierlijke tuinen vol standbeelden. Ook zijn er smalle, steile straatjes vol souvenirwinkeltjes en gezellige barretjes.

Maar ook Isola Madre kan op je lijstje. Dit is het grootste eiland. Het hoogtepunt hier is een groot botanisch park met azalea’s, rododendrons en kunstwerken. Ook lopen er pauwen en fazanten. In het Zwitserse deel vind je ook een mooie eiland: Isole di Brissago. Ook hier kun je door een botanische tuin vol exotische planten en bloemen lopen. En je ziet er restanten van een oud klooster en kapel uit de negende eeuw

Tip: vanuit de haven van Stresa gaan er boten naar Isola Madre en Isola Bella.

… en naar nog veel meer natuurschoon!

Het blauwe water van het meer steekt schitterend af tegen de omliggende hoge grijzige bergen. Door de bijzondere lichtinval lijken die allemaal verschillende kleuren te hebben. Wat een sprookjesachtig plaatje. Maar er is meer natuur om van te genieten. Omdat de Europese adel in de negentiende eeuw veel rond het meer te vinden was, zijn er verschillende botanische tuinen aangelegd. Zo kun je naar de botanische tuin Alpinia, Deze ligt op achthonderd meter hoogte. Je komt er via een kabelbaan.

Niet alleen in Alpino, maar ook in Baveno en Pallanza liggen deze tuinen. Zo is langs de glooiende oevers van het hele meer een exotische beplanting ontstaan, met voornamelijk allerlei soorten palmen. Net zo fraai: het Parco della Villa Pallavicino in Stresa, een park vol met eeuwenoude bomen en bloemen. Hier is het extra leuk voor kinderen omdat er een dierentuin in het park zit.

Topuitjes met de kinderen

Lekker spelen op het strand, spetteren in het water, een bezoekje aan een dierentuin. Kinderen hebben de tijd van hun leven aan het Lago Maggiore. Maar er is echt nog veel meer te beleven. Wat dacht je van een dagje lekker klimmen en klauteren in Avonturenpark Gordola? Een dagje Safaripark Pombia is ook spannend voor het hele gezin. Hier rij je met je auto tussen de wilde dieren. Zo kom je oog in oog te staan met nijlpaarden, giraffen en apen. Naast het safarigebied liggen ook een aquarium, reptielencentrum en dinosauruspark waar je zeker een kijkje moet nemen.

Een fantastisch uitje is een ritje met de Lago Maggiore Express. Die rijdt van Domodóssola naar het Zwitserse Locarno, gelegen aan de noordkant van het meer. De treintocht leidt je door valleien met prachtige vergezichten. In Locarno kun je eruit voor een lekkere lunch of een middagje shoppen. Het is trouwens de zonnigste stad van Zwitserland. Na vier uur ben je weer terug in Arona, het beginpunt van de reis.

Lieflijke dorpjes en stadjes aan het meer

Verbania en Cannobio

Aan de westkant ligt de grootste stad: Verbania. Je kijkt hier je ogen uit tijdens een wandeling langs de villa’s en prachtige tuinen. Ook zijn er interessante steengroeves. Op nog geen 25 kilometer ligt het dorp Cannobio. Hier liggen prachtige stranden. Ook vind je er een verborgen pareltje: het zeventiende-eeuwse kerkje Orrido di Sant’Anna. Dit ligt verscholen in de natuur, vlak naast een spectaculair ravijn!

Stresa en Baveno

In het dorpje Stresa vind je luxe hotels en kijk je uit op de Borromeïsche eilanden. Een aanrader is de kabelbaan die net buiten het plaatsje ligt. Deze brengt je naar een hoogte van bijna 1.500 meter. Hier heb je een ongekend uitzicht. Baveno is een leuk stadje dat voornamelijk bekend is vanwege het roze graniet dat er in de steengroeven gewonnen wordt. Dit wordt gebruikt voor veel gebouwen in Rome. In Baveno vind je ook een aantal schitterende villa’s en kastelen.

Kamperen aan het Lago Maggiore

Op een camping aan het Lago Maggiore geniet je van prachtige uitzichten, mooie bergen en de exotische beplanting die er te vinden is. Een unieke locatie dus! Het afwisselende landschap kun je vanaf mooie campings ontdekken. Zo bestaat de oostelijke oever uit een wild landschap. De zonnige westelijke oever geeft een heel ander beeld: weelderige parken en tuinen, villa’s en paleizen. De subtropische westoever met het typische mediterrane klimaat, ook wel ‘sponda grassa’ genoemd.

Op een camping aan het Lago Maggiore kun je kampeerplaatsen boeken of kiezen voor een aangename stacaravan. Er zijn hier zowel fijne familiecampings met speelplaatsen voor kinderen als gezellige, kleine campings. Lago Maggiore belooft je een kampeervakantie die je lang zult blijven heugen!

Populaire campings Lago Maggiore