Ga naar de homepage

Camping Trentino-Zuid-Tirol Italië

Campings in Trentino-Zuid-Tirol zijn gelegen in de mooiste Alpenregio. De prachtige witte bergtoppen van de Dolomieten en de uitgestrekte groene bergweiden bieden een prachtig uitzicht vanaf de camping. Of u nu houdt van een actieve vakantie in de bergen of een ontspannen vakantie aan het water bij de camping. Trentino-Zuid-Tirol biedt u alle mogelijkheden!

Lees meer

Campings in Trentino-Zuid-Tirol: Italië en Oostenrijk

Campings in Trentino-Zuid-Tirol zijn verdeeld over de provincies Trente en Zuid-Tirol. Oostenrijk en Italië worden hier gecombineerd. In grote delen van de regio wordt zelfs geen Italiaans, maar Duits gesproken. Trento is het Italiaanse deel en in Alto Adige ziet u het echte Oostenrijk terug.

Kinderen zullen zich geen moment vervelen tijdens uw kampeervakantie op de camping. Trentino-Zuid-Tirol heeft namelijk campings met mooie zwembaden, speeltuinen en zelfs een animatie-programma in het hoogseizoen.

Uiteraard kunt u er met uw eigen tent of caravan kamperen. Maar vaak heeft u ook de mogelijkheid om een fraaie stacaravan te huren. Campings in Trentino-Zuid-Tirol hebben voor ieder wat wils!

Cultuur en natuur in Trentino-Zuid-Tirol

Campings in Trentino-Zuid-Tirol zijn gelegen in een overweldigende natuur. Het is al eeuwenlang geliefd bij bergbeklimmers, natuurliefhebbers en reizigers. De regio is geschikt om ontspannen te kamperen in een bijzonder landschap, maar er is ook een hoop te beleven.

  • Meren in Trentino-Zuid-Tirol
    In Trentino vindt u zo’n 300 bergmeren. Dus nooit ver van uw camping vindt u populaire meren als Gardameer, Ledromeer en Caldanazzomeer. Door het gunstige klimaat en de beroemde winden zijn watersporten als kanoën, windsurfen en zeilen er ideaal te beoefenen.
  • Fietsen en wandelen in Trentino
    Het is een aanrader om de omgeving van uw camping in Trentino-Zuid-Tirol met de fiets of te voet te verkennen. Er is een groot padennetwerk dat u langs de mooiste plekken van Trentino-Zuid-Tirol brengt. Voor de actieve kampeerder zijn er zelfs mogelijkheden tot bergbeklimmen.
  • Cultuur
    Rondom uw camping in Trentino-Zuid-Tirol treft u in steden als Bolzano, Merano en Trento ook veel cultuur aan. Er zijn een hoop bezienswaardigheden in Trentino-Zuid-Tirol door de rijke geschiedenis die zich afgespeelde tussen de Italianen en de Oostenrijkers.