Ga naar de homepage

Camping Sardinië Italië

Campings op Sardinië zijn de ideale uitvalsbasis om dit veelzijdige landschap te verkennen. De adembenemende kustlijn met rotsformaties en zandstranden ligt nooit ver van jouw camping. Sardinië staat ook bekend om de culturele bezienswaardigheden die jouw bezoek meer dan waard maken. Bovendien zal je in het middellandse zeeklimaat op Sardinië helemaal tot rust komen tijdens jouw vakantie. Sardinië: zon, zee en strand!

Lees meer

Campings Sardinië: een eiland met mogelijkheden!

Sardinië is het op een na grootste eiland in de Middellandse zee. Het landschap in Sardinië varieert van een heuvelachtig berglandschap, rotsachtige kustlijn met granietformaties tot prachtige lange zandstranden.

Kamperen op Sardinië is erg populair bij toeristen. Door de vele veerdiensten is het eiland prima met de auto bereikbaar. Ook kun je eenvoudig vliegen op Sardinië door de 5 luchthavens die het eiland rijk is. Je hebt hier ook eenvoudig de mogelijkheid een auto te huren om het eiland te verkennen.

Sardinië heeft daarom zowel camping waar je jouw tent of caravan kan plaatsen, als campings waar je een mobile home of bungalowtent kunt huren. Hier geniet je lekker van de zon aan het zwembad of het strand tijdens het kamperen.

Bezienswaardigheden Sardinië

Naast de vele activiteiten als watersporten, fietsen en wandelen is er ook een hoop te bezichtigen vanaf de camping. Sardinië heeft prachtige steden waar je indrukwekkende bezienswaardigheden kunt bekijken.

  • Alghero
    Je vindt in Alghero prachtige bezienswaardigheden als barokkerken, kathedralen, kloosters en de Catelaanse stadsmuur. Tijdens jouw kampeervakantie in Sardinië is het jouw bezoek meer dan waard.
  • Romantisch Cagliari
    De hoofdstad van Sardinië is Cagliari. Het oude gedeelte ‘Castello’ is prachtig gelegen aan de top van de heuvel. Wanneer je vanaf jouw camping in Sardinië deze stad gaat bezichtigen moet je zeker langs de kathedraal ‘Santa Maria, het amfitheater en de botanische tuin wandelen.
  • De Nuraghi Torens
    De Nuraghi zijn prachtige bezienswaardigheden, die je tijdens jouw vakantie op een camping in Sardinië zeker niet mag missen. In de bronstijd zijn er meer dan 6500 van deze torentjes gebouwd van gestapelde natuurstenen.

Verbleven op Camping Village Capo d'Orso in Palau in september 2016

Ieder uitzicht is prachtig. Het water schitterend turkoois. Alle zeilboten en surfers zijn leuk om naar te kijken.

9,0

Verbleven op Centro Vacanze Isuledda in Cannigione in september 2016

Prachtig landschap, mooie baaien, kristalhelder water. Tip: bezoek de Maddalena-eilanden

9,0

Verbleven op Centro Vacanze Isuledda in Cannigione in april 2016

Mooie kust en binnenland. Alleen gemiddeld lang onderweg om ergens te komen. Tip! Boottrip en bezoek aan de krijtrotsen/Capo Testa

8,0

Populaire campings Sardinië