Ga naar de homepage

Camping Dolomieten Italië

Campings in de Dolomieten zijn ideaal voor wie van een actieve vakantie houdt. De Dolomieten liggen in het noorden van Italië en staan bekend om hun grillige bergtoppen, steile rotswanden en gletsjers. Deze bergachtige streek is uitermate geschikt voor natuurliefhebbers en bergbeklimmers die willen genieten van de frisse berglucht en prachtige vergezichten. Voor de mindere sportieve kampeerder heeft de streek echter ook vele culturele bezienswaardigheden.

Lees meer

Campings Dolomieten: Bezienswaardigheden en uitstapjes

U hoeft zich niet te vervelen tijdens een kampeervakantie in de Dolomieten. Het Oostelijke deel van de Italiaanse Alpen heeft op het gebied van cultuur veel te bieden.

Er zijn ook diverse stedentripjes mogelijk vanaf uw camping. Bolzano, de hoofdstad van de regio Trentino-Zuid-Tirol, is een bezoek waard. Deze stad staat bekend als de 'Poort naar de Dolomieten'. In de fraaie historische stadskern vindt u onder meer het Zuid-Tiroler Archeologiemuseum.

Erg leuk voor de kinderen is het imposante kasteel Trostburg uit de 12e eeuw in het Eisacktal (Valle Isarco). De ridderzaal is zeker de moeite waard, alsmede de prachtige natuur in de omgeving van de burcht.

Ook de Oud Italiaanse stad Trento is een aanrader tijdens een verblijf op een camping in de Dolomieten. De stad met een mengelmoes van Italiaanse en Germaanse cultuur zit vol met monumenten uit de renaissance. Interessante gebouwen zijn de gotische kathedraal en neptunusfontijn aan het Duomo san Vigilio en het kasteel Del Buonconsiglio.

Actieve vakantie in de Dolomieten

Als u ervoor kiest om te gaan kamperen op een camping in de Dolomieten, dan bent u verzekerd van een actieve kampeervakantie in een prachtig natuurgebied. Er zijn tal van mogelijkheden:

  • Wandelen
    Gigantische bergtoppen, adembenemende uitzichten en uitgestrekte groene velden: in de Dolomieten is het magisch wandelen. De Drei Zinnen (Tre Cime di Lavaredo) zijn een aanrader. De drie kolossale rotsen in de sextener Dolomieten op 2500m liggen aan populaire wandelroutes.
  • Fietsen
    Houdt u van fietsen? De Dolomieten telt tal van mooie routes. Langs de verschillende rotsmassieven kunt u ook heerlijk mountainbiken.
  • Watersport
    De vele rivieren en meren in de Dolomieten bieden zomers veel vertier: kanoën, kajakken, surfen, raften en zeilen. Op een vakantie in de Dolomieten kunt u zich lekker uitleven!

Populaire campings Dolomieten