Ga naar de homepage

Camping Luxemburg

Campings in Luxemburg liggen in het groene hart van Europa. Een vakantie in Luxemburg is daardoor erg geliefd bij iedereen die van natuur houdt. Het kleine landje met de tientallen mogelijkheden voor een mooie kampeervakantie lijkt wel gemaakt om te kamperen.

Campings bij een rivier, campings met een prachtig uitzicht of campings in de bossen: in Luxemburg vind je ze allemaal. Ga dus snel met de camper richting Luxemburg of huur een van de vele accommodaties op een mooie Luxemburgse camping.

Campings in Luxemburg: kamperen in de natuur

Tijdens de vakantie in Luxemburg kunnen wandelliefhebbers uitstekend uit de voeten op de vele, goed aangegeven wandelpaden rondom de camping. Luxemburg is ook een uitstekende bestemming voor een fietsvakantie. Vanaf de camping kun je er prachtige fietstochten maken door de bossen, langs riviertjes, meren en kastelen.

Lees meer

Ben je in voor een uitdagende wandeling of fietstocht? De Luxemburgse Ardennen kunnen je die bieden. Naast een prachtige natuurlijke omgeving vind je hier ook de uitdaging die je zoekt. Maar niet alleen voor de geoefende Nordic Walking-loper zijn de Luxemburgse Ardennen een mooi wandelgebied. Ook als je een iets rustigere wandeling gepland hebt, kunt je er jouw ei kwijt.

Tevens zijn de Luxemburgse Ardennen, vanwege het heuvelachtige landschap, uitermate geschikt om te mountainbiken.

Bezienswaardigheden in Luxemburg stad

Wanneer je gaat kamperen in Luxemburg kun je niet om de stad Luxemburg heen. Deze prachtige stad wordt gekenmerkt door een zeer open en internationaal karakter. Het is echt een heel bijzondere stad tussen de groene heuvels.

De meeste toeristische bezienswaardigheden liggen op loopafstand van het centrum onder de Bockrots. Op het plein Place d'Armes vind je gezellige terrasjes en restaurants, schilders en kunstenaars. Daarnaast kun je in Luxemburg ook heerlijk winkelen.

Een bijzonder gezicht is de grote, groene kloof die door de stad heen loopt. In deze door bossen begroeide kloof liggen de Luxemburgse kazematten, een ondergrondse militaire verdedigingslinie uit de 17e eeuw. In de kilometerslange kazematten konden duizenden soldaten en paarden tijdelijk verblijven. Ook keukens, bakkerijen en wapenwerkplaatsen waren er te vinden. Iets recenter, tijdens de Tweede Wereldoorlog, werden ze gebruikt als schuilkelder. Ben je in Luxemburg stad, dan is het aan te raden om een bezoekje te brengen aan deze historische ondergrondse gangen.

Activiteiten op de camping

Je vermaken op de camping? Luxemburg kent een aantal mooie campings voor een fantastische vakantie met het hele gezin. Op de camping is van alles te beleven voor jong en oud. De kinderen zullen zich uitstekend vermaken in het zwembad of in de speeltuin.

Alle campings hebben een ruim aanbod aan kampeerplaatsen. Huur je liever een accommodatie? Dan kun je op verscheidene campings ook een stacaravan of bungalowtent huren.

Lekker bij jouw kampeerplaats internetten kan ook: de meeste campings in Luxemburg beschikken over wifi. Ook heel handig als je al die foto’s die je van de prachtige natuur hebt genomen zo snel mogelijk wilt delen met het thuisfront. Laat jouw hond overigens niet thuis! Veel campings in Luxemburg zullen jouw trouwe viervoeter namelijk hartelijk ontvangen.

Dus of je nu op pad wilt gaan om te genieten van de mooie natuur in Luxemburg of wilt relaxen bij jouw ruime mobile home of bungalowtent, de campings in Luxemburg zijn ideaal voor een veelzijdige kampeervakantie.

Thema's

Campings met zwembad in Luxemburg
Kleine campings in Luxemburg

Voorzieningen

Campings aan een rivier in Luxemburg

Populaire campings Luxemburg Bekijk 3 campings

Populaire thema's Luxemburg

Ongerepte natuur dicht bij huis

Pittoreske boerendorpjes, kastelen, burchten en natuurgebieden; Luxemburg heeft het allemaal! 

Voor meer info, klik hier.

Populaire plaatsen Luxemburg