Ga naar de homepage

Camping Tsjechië

Campings in Tsjechië zijn omgeven door prachtige natuur waar je zo nu en dan een romantisch kasteel tegenkomt. Hierdoor lijkt het soms of de tijd even heeft stil gestaan. Wat je tijdens een bezoek aan Tsjechië zeker moet doen, is een bezoek brengen aan de sprookjesachtige hoofdstad Praag. Tsjechië is een vakantieland dat van alles te bieden heeft!

Campings in Tsjechië: natuur, cultuur en gezondheid

Op zoek naar een camping? Tsjechië is hét land voor de natuur- en cultuurliefhebber. In en rondom Praag, in het glooiende landschap van de Bohemen, is voor beiden volop genoeg te beleven. Daarnaast is Tsjechië ook een land met vele mogelijkheden voor een sportieve vakantie; wandelen, fietsen, bergbeklimmen of in de winter alle mogelijke wintersporten!

Het landelijke oosten van Tsjechië doet gemoedelijker aan. Je vindt er slaperige dorpjes en akkers waar hard gewerkt wordt. Regelmatig zie je er nog boeren die hun oogst met paard en wagen vervoeren.

Lees meer

Uitstapjes in de natuur

Wanneer je gaat kamperen in Tsjechië is het aan te raden om een bezoek te brengen aan een van de uitgestrekte natuurgebieden die het Tsjechische landschap kenmerken. In de volgende gebieden kun je heerlijk uitwaaien in de Tsjechische natuur

  • Nationaal Park Reuzengebergte
    Dit is een van de bekendste grensgebergten in Midden-Europa. Het Reuzengebergte ligt slechts 125 km ten noorden van Praag.
  • Het Boheems Paradijs
    Het natuurgebied, het Boheems Paradijs, is vooral bekend om zijn “rotsensteden” van zand. Boven op deze rotsen tref je zo nu en dan een echt kasteel aan! Het kasteel van Trosky is zeker een bezoekje waard.

Cultuur in Praag en Pilzen

Een bezoek aan de hoofdstad Praag is zeker de moeite waard vanaf jouw camping. Praag is met zijn tientallen kastelen, kerken, gezellige pleinen en smalle middeleeuwse straatjes een must voor de liefhebber van stedentrips.

Op een uur van Praag ligt Pilzen, de stad waar het autobedrijf Skoda is begonnen. Maar nog veel bekender is Pilzen door de uitvinding van het Pilsener bier. Een middag in het Pilsener biermuseum is dan ook een leuke belevenis. Uiteraard mag er van de lokale trots geproefd worden!

Overnachten op jouw favoriete manier

Dat Tsjechië een veelzijdig land is, is wel duidelijk. Maar hoe wil je dit vakantieland ontdekken? De een neemt liever zijn eigen tent of caravan mee, terwijl een ander voor het gemak van een accommodatie gaat. Geen probleem, want in Tsjechië kan het allemaal. Je kiest op de camping het mooiste stukje gras uit voor jouw kampeermiddel of je boekt een comfortabele mobile home voor het hele gezin. Zo heeft iedereen de ruimte om optimaal te genieten van een ontspannen vakantie.

Sport, spel en ander vertier

Gek op leuke activiteiten op de camping? Ontdek het zwembad of het strand, laat de kinderen in de speeltuin klauteren en neem deel aan het animatieprogramma. Of ga een sportieve strijd aan met het hele gezin: op bijna alle Tsjechische campings is wel een sportveld, tafeltennistafel of beachvolleybalveld te vinden.

Ook de hond mag mee

Als het gezin niet compleet is zonder jouw trouwe viervoeter, dan neem je hem of haar gewoon mee naar de camping. De natuur in Tsjechië is adembenemend, dus daar zullen zowel hond als baasje van kunnen genieten! Kijk van tevoren wel of je hond welkom is in het seizoen waarin je kampeert, zo voorkom je teleurstellingen.

Thema’s


 

Alle regio's in Tsjechië

Populaire campings Tsjechië