Ga naar de homepage

Heeft u vragen? Bel ons +31 (0) 488 45 42 45

Camping Tsjechië

Campings in Tsjechië zijn omgeven door prachtige natuur waar u zo nu en dan een romantisch kasteel tegenkomt. Hierdoor lijkt het soms of de tijd even heeft stil gestaan. Wat u tijdens een bezoek aan Tsjechië zeker moet doen, is een bezoek brengen aan de sprookjesachtige hoofdstad Praag. Tsjechië is een vakantieland dat van alles te bieden heeft!

Lees meer

Campings in Tsjechië: natuur, cultuur en gezondheid

Op zoek naar een camping? Tsjechië is hét land voor de natuur- en cultuurliefhebber. In en rondom Praag, in het glooiende landschap van de Bohemen, is voor beiden volop genoeg te beleven. Daarnaast is Tsjechië ook een land met vele mogelijkheden voor een sportieve vakantie; wandelen, fietsen, bergbeklimmen of in de winter alle mogelijke wintersporten!

Het landelijke oosten van Tsjechië doet gemoedelijker aan. U vindt er slaperige dorpjes en akkers waar hard gewerkt wordt. Regelmatig ziet u er nog boeren die hun oogst met paard en wagen vervoeren.

Uitstapjes in de natuur

Wanneer u gaat kamperen in Tsjechië is het aan te raden om een bezoek te brengen aan een van de uitgestrekte natuurgebieden die het Tsjechische landschap kenmerken. In de volgende gebieden kunt u heerlijk uitwaaien in de Tsjechische natuur

  • Nationaal Park Reuzengebergte
    Dit is een van de bekendste grensgebergten in Midden-Europa. Het Reuzengebergte ligt slechts 125 km ten noorden van Praag.
  • Het Boheems Paradijs
    Het natuurgebied, het Boheems Paradijs, is vooral bekend om zijn “rotsensteden” van zand. Boven op deze rotsen treft u zo nu en dan een echt kasteel aan! Het kasteel van Trosky is zeker een bezoekje waard.

Cultuur in Praag en Pilzen

Een bezoek aan de hoofdstad Praag is zeker de moeite waard vanaf uw camping. Praag is met zijn tientallen kastelen, kerken, gezellige pleinen en smalle middeleeuwse straatjes een must voor de liefhebber van stedentrips.

Op een uur van Praag ligt Pilzen, de stad waar het autobedrijf Skoda is begonnen. Maar nog veel bekender is Pilzen door de uitvinding van het Pilsener bier. Een middag in het Pilsener biermuseum is dan ook een leuke belevenis. Uiteraard mag er van de lokale trots geproefd worden!

Populaire campings Tsjechië Bekijk 2 campings

Populaire regio's Tsjechië

Populaire thema's Tsjechië

Culturele rijkdom met een schuimkraagje

Tsjechië heeft naast Praag nog een beroemde cultuurstad: Pilzen. Deze Europese Culturele Hoofdstad van 2015 staat niet alleen bekend om zijn pils. Ook de historische binnenstad en de vele festivals trekken talloze toeristen.

Wil jij een van deze toeristen zijn? Neem dan eerst eens een kijkje op onze blog.

Populaire plaatsen Tsjechië