Ga naar de homepage

Campings Adriatische Zee Kroatië

Ingeklemd tussen zes landen (Italië, Slovenië, Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Albanië) ligt een van de mooiste zeeën van Europa: de Adriatische Zee. De groene baaien, fraaie stranden en het kristalheldere water maken de kustgebieden erg populair. Op een van de fijne familiecampings in Kroatië weet u zeker dat u samen met uw gezin optimaal kunt genieten van al het moois dat de Adriatische Zee te bieden heeft.

Lees meer

Campings Adriatische Zee: genieten van natuur en cultuur

Er zijn heel veel regio’s in Kroatië waar u een fantastische vakantie zult hebben. De regio Istrië is er daar zonder twijfel één van. Dit schiereiland, het grootste in de Adriatische Zee, staat bekend om de prachtige ligging in zee, maar ook het heuvelachtige binnenland mag er wezen. In Istrië combineert u moeiteloos een ontspannen zonvakantie aan zee met culturele uitstapjes naar steden als Poreč en Rovinj. Deze schilderachtige plaatsen met monumentale gebouwen, smalle straatjes en restaurants zijn een ware lust voor het oog. Ook de drieduizend jaar oude stad Pula, met het beroemde amfitheater, is de moeite waard.

Campings in Istrië bieden genoeg vermaak voor het hele gezin en hebben plekken aan zee, op een weide of onder schaduwrijke bomen. Ieder type kampeerder kan wel ergens terecht. Of u nu verblijft in een tent, caravan, camper of bungalow, alles is mogelijk. Laat u uitgebreid vermaken op de camping of trek er zelf op uit. Aan keuzemogelijkheden geen gebrek en er is aan het hele gezin is gedacht.

Ook in de meer zuidelijk gelegen regio’s aan de Adriatische Zee (zoals Zadar of Dalmatië) is het goed toeven. De campings liggen vaak op loopafstand of zelfs direct aan de zee, wat zorgt voor talrijke mooie plaatjes. Watersportliefhebbers zijn nergens beter op hun plek dan op zo’n camping. Ook zonaanbidders zitten hier goed. Het mediterraan klimaat is een groot gedeelte van het jaar erg aangenaam. De natuur is ongerept en herbergt een rijke verscheidenheid aan dieren.

Actief en ontspannen met het hele gezin

De Adriatische Zee is bekend om het zwemwater van hoge kwaliteit. Niets fijner dan een verfrissende duik! Lekker actief kan natuurlijk ook. Ga surfen, zeilen, waterskiën, duiken, vissen; wat kan er eigenlijk niet?

Naast genieten van de natuur en het water, zijn er enkele steden die u niet mag missen wanneer u in Kroatië bent

  • Dubrovnik
    Deze havenstad, gebouwd in de 13e eeuw, heeft nog alle charme van vroeger. Een wandeling door smalle straatjes, over sfeervolle pleintjes en langs monumentale gebouwen brengt u even terug in de tijd. Tip: het bijzondere aquarium midden in de oude muren van de stad.
  • Umag
    Een pittoreske stad gelegen in een mooie baai. De jachthaven is een van de fraaiste van het land. Geniet hier van de culturele rijkdom en het heerlijke eten.

Populaire campings Adriatische zee