Ga naar de homepage

Camping Umbrië Italië

Campings in Umbrië (Umbria) zijn gelegen te midden van groene, zacht glooiende heuvels begroeid met talrijke wijn- en olijfgaarden. Umbrië wordt niet voor niets het ‘groene hart van Italië’ genoemd. Ontdek de pittoreske dorpjes verspreid over de langgerekte heuvels met Umbrische wijngaarden en dat allemaal in de buurt van jouw camping. Umbrië: een idyllische omgeving voor een onbezorgde kampeervakantie!

Lees meer

Campings in Umbrië: Italië op haar fijnst

Campings in Umbrië zijn gelegen in Centraal-Italië tussen de glooiende zonovergoten heuvels, cipressen, pijnbomen en talrijke wijngaarden. Je hebt dus altijd een prachtig uitzicht vanaf de camping. Umbrië wordt met recht het ‘groene hart van Italië’ genoemd!

Kamperen in Umbrië is leven in het land van Franciscus van Assisi omringd door middeleeuwse stadjes en dorpjes. Het klimaat in Umbrië is mediterraan, hierdoor zijn de zomers erg droog en warm. Genieten kan dus bijna het hele jaar door op een camping in Umbrië bij jouw tent, stacaravan of camper.

Bezienswaardigheden in Umbrië

Ervaar de rijke cultuurgeschiedenis van de regio. Breng tijdens jouw vakantie in Umbrië een bezoek aan de talrijke oude ommuurde heuvelstadjes met steile straatjes waar de regio bekend om staat. Deze zijn met de auto prima te bereiken.

  • Perugia
    Bezoek de hoofdstad Perugia en bezichtig de prachtige middeleeuwse kerken, Etruskische muren en Romeinse aquaducten. Wandelen kun je in Perugia langs de Tiber of de hoger gelegen heuvels. Voor je, maar ook voor kinderen zal het een ware ontdekkingstocht zijn.
  • San Marino
    Ook een bezoek ook het kleinste landje ter wereld is zeker de moeite waard tijdens jouw verblijf op de camping. San Marino is de oudste republiek van Europa.
  • Lago Trasimeno
    Vele Nederlanders verblijven zomers aan dit meer op een camping. Lago Trasimeno is hiermee dé toeristische trekpleister van Umbrië. Castiglione, een leuke plaats aan het meer, kent vele gezellige restaurants, terrasjes en winkels.

Uiteraard zijn er nog meer plaatsen die de moeite waard zijn te bezichtigen vanaf jouw camping. Assisi, Spoleto of Terni zijn prachtige steden met een rijke cultuur!

Populaire campings Umbrië