Ga naar de homepage

Camping Venetië Italië

Campings in Venetië bieden je een romantisch verblijf onder de Italiaanse zon. In deze wereldberoemde stad zult je jouw ogen uitkijken. Venetië is gebouwd op 120 eilandjes en omgeven door water. Maak een boottochtje door de grachten, struin langs de oude gebouwen en geniet van de rust op jouw camping. Venetië zal jouw hart verwarmen!

Lees meer

Campings Venetië: Bezienswaardigheden

In de meest romantische stad van Italië hangt een bijzondere sfeer, die je moet gaan ontdekken vanaf jouw camping. Venetië met zijn vele kanalen, prachtige bouwwerken en smalle steegjes zal je niet snel vervelen. Er is ontzettend veel te aanschouwen:

  • Basiliek van San Marco
    Een indrukwekkend bouwwerk in Venetië is de kathedraal San Marco. Dit fraaie godsgebouw dateert uit 1050 en is een lust voor het oog. Binnen kun je het beroemde altaarstuk Pala d’Oro, dat voorzien is van edelstenen bezichtigen.
  • Dogepaleis
    In dit paleis, gelegen aan het San Marcoplein, woonde vroeger de Doge, de leider van de republiek Venetië. Het Dogepaleis is inmiddels een prachtig museum. De fundamenten van dit fraaie gebouw stammen uit de 9e eeuw.
  • Basiliek van Santa Maria della Salute
    Deze koepelkerk in barok-stijl waarvan de bouw in 1687 voltooid werd, is een fraaie verschijning. De basiliek staat langs het Canal Grande, precies op de plek waar dit belangrijkste Venetiaanse kanaal overgaat in de zee. Een prachtig stadsgezicht!

Alle prachtige ervaringen en indrukken die je in de stad opdoet kun je afwisselen met wat rust aan zee of op jouw camping. Lido is een strand buiten Venetië waar je kunt genieten van het heerlijke Italiaanse klimaat zonder alle drukte van het Mekka van de romantiek!

Luxe kamperen in Venetië

Wil je graag van alle gemakken voorzien zijn op jouw vakantie? Venetië bied je de mogelijkheid om het nieuwe luxe kamperen, oftewel Glamping, te ontdekken. Op meerdere campings rondom Venetië kun je een van onze prachtige SunLodges huren.

Een verblijf in eigen tent of caravan is uiteraard ook mogelijk. Net als het huren van een nette chalet, bungalowtent of stacaravan. Venetië heeft voor iedere kampeerder een plekje. Jouw kinderen komen eveneens aan hun trekken op de camping. Venetië heeft meerdere campings met een zwembad, speeltuin en animatieprogramma.

Verbleven op Camping Pra'delle Torri in Caorle in augustus 2019

Een rustige omgeving waar je zelf de keuze hebt om de drukte op te zoeken. Leuke kleine stadjes die erg dichtbij liggen en waar je heerlijk kunt eten.

7,0

Verbleven op Camping Union Lido in Cavallino in augustus 2019

Venetië en de overige eilanden zijn superleuk, verder niet veel te beleven.

6,0

Verbleven op Camping Italy in Cavallino-Treporti in augustus 2019

In de directe omgeving is weinig natuurschoon te vinden. Een tripje naar Venetië is leuk, maar in het hoogseizoen is het daar erg druk. Een boottocht langs de eilanden Murano en Burano is wel een echte aanrader.

7,0

Verbleven op Camping Union Lido in Cavallino in augustus 2019

De regio is ingesteld op toeristen. Er is veel te doen: boottochtje Venetië, boottochtje Murano, Aquapark in Jesolo, Sealife in Jesolo, paardrijden via de camping, lekker een dagje naar het strand. Het is er vlak en verder niet heel bijzonder qua natuur. Enige nadeel is dat je wel in een 'punt' zit, waardoor je ver moet reizen om ergens anders te komen (bijv. Verona).

7,0

Verbleven op Camping Ca'Savio in Cavallino-Treporti in augustus 2019

Naast Venetië vonden wij dat er naast de gebruikelijke marktjes zeer weinig te doen was

7,0

Verbleven op Camping Union Lido in Cavallino in augustus 2019

Naast Venetie is er buiten de camping niet veel bijzonders. Hoeft ook niet echt, je kan met kinderen zo 2 weken op de camping blijven zonder je te vervelen

7,0

Verbleven op Camping San Francesco in Caorle in juli 2019

Leuke omgeving vooral t waterpark caribebay zeker de moeite waard

8,0

Populaire campings Venetië