Ga naar de homepage

Camping Caorle in Italië

Zoek je een leuke kampeerbestemming in het noorden van Italië, dan is het diverse Caorle een goede keuze. Caorle ligt aan de Adriatische kust en op vijftig kilometer van de pittoreske stad Venetië. Deze stad is vanaf de camping goed bereikbaar. Dat, in combinatie met de vlakke, uitgestrekte binnenlanden en prachtige kleine eilandjes voor de kust, maakt het tot een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin.

Lees meer

Genieten van de zee

De badplaats kenmerkt zich door haar langgerekte stranden en grote klokkentoren, die vanaf elk punt in de stad te zien is. Met de zee dichtbij is het mogelijk om te zwemmen, of andere vormen van watersport te beoefenen. Natuurlijk is het zoeken van schelpen of bouwen van een zandkasteel ook erg leuk! De meeste campings in Caorle zijn uitgerust met comfortabele stacaravans, een zwembad, kinderanimatie en een lekker campingrestaurant, zodat het je tijdens je kampeervakantie aan niets hoeft te ontbreken.

Leuke uitstapjes in de buurt

  • Venetië
    De kleine kanaaltjes, gondels, bruggetjes en kleurrijke huisjes van Venetië liggen om de hoek wanneer je op een camping in Caorle staat. Neem een kijkje op het indrukwekkende San Marcoplein en laat je op een typisch Venetiaanse gondel meevoeren over de kanalen. Vanaf Caorle kun je naar Venetië toe per boot, wat vele malen leuker is dan met de auto!
  • Burano en Murano
    Ben je dan toch in Venetië, vergeet dan vooral de eilandjes Burano en Murano niet. Op Burano vind je een bijzonder kleurrijk scala aan huizen, waardoor je je bijna op Curaçao waant. Murano staat bekend om zijn glaskunstwerken, je kunt er zelfs glasblaasdemonstraties bijwonen. Vanaf het centrum van Venetië vertrekken er veerboten die varen tussen de eilanden voor de kust. Meer lezen over deze twee bijzondere eilanden en Venetië? Dan mag je dit blog zeker niet missen!
  • Aquafollie
    Iedereen die na de zee en het zwembad nog niet genoeg water heeft gezien, kan zich uitleven in het waterpark Aquafollie in Caorle. Het park heeft talloze waterglijbanen, speeltoestellen en andere attracties en is leuk voor jong en oud.

Vissersdorp

Caorle is een echt vissersdorpje. De traditionele vissershaven vind je in het autovrije gedeelte van de oude stad, waar typische, pastelkleurige huisjes aan een wirwar van straatjes en pleintjes te vinden zijn. De verse vangst wordt op de markt in de wijk Duna Verde verkocht. Als je lekker uit eten wilt in Caorle, kies dan voor een restaurant waar deze verse vis op de kaart staat, zoals bij Alla Fattoria.

Het weer

Gelegen aan de Adriatische zee heeft Caorle een heerlijk, mild zeeklimaat met warme zomers waar de temperaturen kunnen oplopen tot ver boven de 25 graden. Ideaal voor een heerlijke kampeervakantie aan het strand.

Verbleven op Camping Laguna Village in Caorle in augustus 2014

Caorle is een leuke badplaats en het strand ligt direct aan camping.

7,0

Populaire campings Caorle