Ga naar de homepage

Campings Noord-Frankrijk

Het noorden van Frankrijk kent een grote variatie aan regio’s waar iedere vakantieganger gegarandeerd zijn draai vindt. Kustregio’s Bretagne en Normandië wisselen ruige natuur af met prachtige, lange stranden en pittoreske havenstadjes. Ile-de-France, het bosrijke gebied rondom Parijs dat vele kastelen herbergt, is voor gezinnen met kinderen ideaal; Disneyland ligt namelijk nooit ver weg. De Champagne-Ardennen en de Elzas zijn streken met uitgestrekte natuur (wijngaarden) en prachtige plaatsen als Straatsburg. Een actieve vakantie in de geweldige natuur of je laten vermaken op de camping, alles is mogelijk in Noord-Frankrijk!

Lees meer

De campings

Op campings in Noord-Frankrijk zul je over het algemeen een gemoedelijke sfeer beleven. Er is veel keuze op het gebied van kamperen, dit doet je met jouw eigen tent, caravan/camper of in een stacaravan of appartement. De veelal groene campings bieden genoeg plekken in de schaduw. De natuur is nooit ver weg. Veel campings liggen aan zee of aan een meer.

Ook de campings die verder van het water liggen, hebben genoeg pret te bieden. Al was het maar omdat deze campings vaak fraaie, ruime zwembaden hebben. Actief zijn kan ook op veel andere manieren. Sportvelden en speeltoestellen garanderen urenlang plezier voor jong en oud. Ook rustigere activiteiten zoals jeu de boules en minigolf op de camping of wandeltochten en andere excursies daarbuiten kun je hier overal.

Indrukwekkende steden in Noord-Frankrijk

De natuur in Noord-Frankrijk is van ongekende schoonheid is, maar ook de steden hebben genoeg te bieden. We lichten er enkele uit.

 • Parijs
  De vele hoogtepunten in ‘de stad van de liefde’ spreken voor zich. De Eiffeltoren, het Louvre, Notre-Dame, Montmartre, de Arc de Triomphe, Sacré-Cœur en ga zo maar door. Bespaar tijd door vooraf kaartjes te kopen voor musea en andere activiteiten. Interessant is ook wat er in de buurt van de camping te ontdekken is. Denk hierbij aan de kastelen van Versailles, Fontainebleau of Vaux-le-Vicomte. De prachtige tuinen en parken in de omgeving zijn ideaal om tot rust te komen, de machtige gebouwen tonen het Frankrijk uit een ver verleden.
 • Straatsburg
  Deze stad in de Elzas met zijn karakteristieke vakwerkhuizen en bruggetjes is te mooi om links te laten liggen. De kathedraal is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt en enkele musea (zoals het Musée des Beaux-Arts) en de dierentuin zijn ook interessant. De grensstad staat verder bekend om zijn goede winkels en restaurants.
 • Reims
  De hoog gotische kathedraal Notre-Dame is het ‘pièce de résistance’ van deze stad. Veel toeristen komen hier speciaal voor naar Reims. Maar de andere basilieken, kapellen, abdijen en kerken in Reims zijn ook prachtig. De kunstliefhebber doet er goed aan het Museum van de Schone Kunsten te bezoeken.
 • Rennes
  In de hoofdstad van Bretagne, een levendige stad met veel studenten, geniet je van prachtig cultureel erfgoed. De geschiedenis van de stad is ruim 2000 jaar oud. De vele houten vakwerkhuizen uit de 15e en 16e eeuw en prachtige parken geven de stad een prettige uitstraling.

Kortom: campings te over die je in staat stellen om de prachtige regio’s in Noord-Frankrijk te ontdekken.

Populaire campings Noord-Frankrijk