Ga naar de homepage

Campings Normandië

Normandië is een gebied dat tot de verbeelding spreekt. Het lieflijke, lichtglooiende landschap herbergt vele authentieke stadjes en haventjes. Het is er heerlijk genieten van natuur en cultuur. De geschiedenis is nooit ver weg: de beroemde stranden (D-Day), musea, begraafplaatsen en andere gedenkplekken die de streek rijk is ademen nog steeds historische waarde. Een camping in Normandië is dan ook het ideale vertrekpunt voor een vakantie waar genieten, gezelligheid en geschiedenis hand in hand gaan.

Lees meer

Campings Normandië: natuurschoon, pittoreske stadjes en historie

Campings in Normandië hebben alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. Zwembaden (ook verwarmd), animatie, speeltuinen en ander vermaak is zeer goed geregeld op de vele familiecampings. De kust is nooit ver weg. Aan het strand is het heerlijk luieren of wandelen.

In Laag-Normandië liggen prachtige badplaatsen als Cherbourg en Bayeux, alsook sfeervolle steden als Honfleur, Calvados, Manche en Orne. De regio heeft zowel een lange kustlijn met eindloze stranden, indrukwekkende krijtrotsen en havenstadjes als een prachtig achterland waar rust en ruimte volop te vinden is.

In Hoog-Normandië zijn minstens zulke mooie badplaatsen en cultuurrijke steden. Rouen, met zijn wereldberoemde kathedraal (ooit prachtig vastgelegd door de schilder Monet), Dieppe en Le Havre zijn er slechts enkele van. De omgeving verkennen kan natuurlijk met de auto, maar te voet, te paard of op de fiets kun je pas echt genieten van de schoonheid van Normandië. Neem je wandelschoenen of mountainbike dus vooral mee!

Kuststreek en binnenland

Zowel het gedeelte van de streek gelegen aan de Atlantische Oceaan als de binnenlanden van Normandië zijn verrassend mooi. Ieder op hun eigen manier. De kuststreek is geliefd onder zonaanbidders. Op de prachtige stranden is het heerlijk genieten. In de charmante badplaatsen kun je goed toeven op de vele terrassen. Het binnenland, met zijn oude dorpjes, kronkelweggetjes en groene natuur zal je ongetwijfeld het ultieme vakantiegevoel geven. Enkele niet te missen uitstapjes in Normandië:

  • Mont Saint-Michel
    Een bezoekje aan dit immens populaire rotsachtig getijdeneiland, alleen bereikbaar per brug en alleen toegankelijk voor voetgangers. Hoogtepunt is de Middeleeuwse abdij. Waag ook de oversteek en wees getuige van een van de mooiste uitzichten van Frankrijk.
  • Oorlogsmusea
    Een bezoek aan de vele oorlogsgerelateerde gebouwen in voornamelijk Laag-Normandië. Zowel in musea en op begraafplaatsen, als op de stranden waar D-Day zich heeft afgespeeld komt de bewogen oorlogsgeschiedenis van Frankrijk terug. Indrukwekkend en leerzaam. Iedere geschiedenisfanaat zal hier dagenlang kunnen doorbrengen.
  • Bloemeneiland Jersey
    Een boottocht naar Jersey is een leuke toevoeging aan je vakantie. Het eiland met de bijnaam ‘bloemeneiland’, gelegen in de baai van de Mont Saint-Michel, is het grootste van de Kanaaleilanden. Je treft hier een grote verscheidenheid aan landschappen aan: van stranden en kustpaden tot lieflijke dorpjes.

Of je er nu voor kiest om op de camping te blijven en je daar te vermaken of te laten vermaken, of er graag op uittrekt om de omgeving te ontdekken, een vakantie in Normandië zul je niet snel vergeten.

Populaire campings Normandië Bekijk 3 campings

Actieve vakantie in Normandië

Normandië heeft door zijn ligging aan zee een zeer aangenaam klimaat. Ideaal voor een actieve vakantie met het gezin!

Lees op ons blog welke trekpleisters je niet mag missen. 
 

Populaire thema's Normandië