Ga naar de homepage

Campings Normandië

Normandië is de Franse kustregio in het noordoosten van het land. Je bent hier aan de Atlantische Oceaan aan het goede adres voor een heerlijke strandvakantie. Maar er is veel meer te ontdekken: schattige stadjes aan het water, een pittoresk achterland, ruige kliffen, kindvriendelijke uitjes en lekker eten en drinken! Ontspannen op het strand, op roadtrips over kronkelweggetjes in de natuur en tussenstops op terrasjes in een van de charmante badplaatsen. Ja, voor het ultieme vakantiegevoel moet je met het hele gezin naar Normandië!

Normandië in een notendop

Normandië bestaat uit twee gedeelten: Laag-Normandië en Hoog-Normandië. In Laag-Normandië liggen prachtige badplaatsen als Cherbourg en Bayeux, maar ook sfeervolle steden als Honfleur, Calvados, Manche en Orne. De regio heeft een lange kustlijn met eindeloze stranden, indrukwekkende krijtrotsen en havenstadjes.

Lees meer

En dan is er nog een prachtig achterland waar rust en ruimte heersen. In Hoog-Normandië vind je minstens zulke mooie badplaatsen en cultuurrijke steden. Rouen, met zijn wereldberoemde kathedraal (ooit prachtig vastgelegd door de schilder Monet), Dieppe en Le Havre bijvoorbeeld. De omgeving verkennen kan natuurlijk met de auto. Maar te voet, te paard of op de fiets geniet je pas echt van de schoonheid van Normandië!

Mont Saint-Michel is het bekende rotsachtige getijdeneiland. Het is uitsluitend bereikbaar per brug en alleen toegankelijk voor voetgangers. Het hoogtepunt is de karakteristieke Middeleeuwse abdij. Waag de oversteek om getuige te zijn van een van de mooiste uitzichten van Frankrijk! Het huis en de tuinen van de wereldberoemde schilder Claude Monet trekken jaarlijks veel toeristen naar Normandië. In het dorpje Giverny vind je deze groene oase. Dit was een belangrijke inspiratiebron voor veel van zijn impressionistische schilderijen. Op zoek naar een spectaculair stukje natuur? Ga dan naar de witte krijtrotsen van Étretat. De bekendste is de krijtrots die op een olifant lijkt.

Stranden: waterpret en historie

Daarnaast zijn er allerlei leuke badplaatsen met rustige zandstranden. Hier kunnen kinderen hartenlust kastelen bouwen en spelen. Tip: Barneville-Carteret. In deze plaats vind je maar liefst tien kilometer aan stranden met fijn, wit zand. Het is een echt familiestrand met een strandwacht die een oogje in het zeil houdt. Op het strand staan kenmerkende blauw-witte badhuisjes. Een vrolijk gezicht!

Veel van die stranden hadden tijdens de Tweede Wereldoorlog een heel andere functie. De zogenaamde invasiestranden van D-day vind je vooral in Laag-Normandië. Ook zijn er allerlei musea, begraafplaatsen, monumenten en andere gedenkplekken die ons nog dagelijks herinneren aan de verschrikkingen van de oorlog. Indrukwekkend en leerzaam. Iedere geschiedenisfanaat kan dagenlang doorbrengen in Normandië.

Naar Normandië met je kinderen

Genoeg hoogtepunten dus waar het hele gezin van kan genieten! Maar er is ook veel vermaak speciaal gericht op kinderen. Ga bijvoorbeeld naar Parc Festyland, het bekendste pretpark van Normandië. Vooral voor kinderen tot een jaar of twaalf zijn er leuke attracties en shows. Ook pretpark Parc du Bocasse is een aanrader. Zin in een ontspannen tochtje door de natuur? Ga dan spoorfietsen! Dit kan op meerdere plekken in Normandië, bijvoorbeeld in Condé-sur-Vire en Saint-Pierre-du-Regard.

Dierenvrienden hebben allerlei mooie dierentuinen om te bezoeken. In Zoo de Jurques in Caen leven zo’n zevenhonderd dieren. Van tijgers en giraffen tot pinguïns en gibbons. Als jij alligators, schildpadden en reptielen helemaal geweldig vindt, dan is Alligator Bay in Beauvoir een leuke bestemming. En vogelaars moeten koers zetten richting Parc de Clères in Clères. Dit park ligt bij een veertiende-eeuws kasteel en in een bosrijke omgeving. Hier leven zo’n 1.500 vogels en tweehonderd zoogdieren.

Op vakantie in Normandië

Campings in Normandië hebben alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. Zwembaden (ook verwarmd), animatie, speeltuinen en ander vermaak is zeer goed geregeld op de vele familiecampings. En de kust is nooit ver weg. Aan het strand is het heerlijk luieren of wandelen.

Populaire campings Normandië