Ga naar de homepage

Camping Centraal-Frankrijk

Wie landelijk Frankrijk wil ervaren, doet er goed aan een vakantie op een van de vele campings in Centraal-Frankrijk te boeken. Deze prachtige, goed onderhouden campings liggen vaak te midden van de natuur. In een overwegend heuvelachtig landschap komen bossen, rivieren, meren, weilanden en zelfs vulkanen (Puy-de-Dôme) samen. Kastelen, buitenhuizen, boerderijen en dorpjes van veelal rijke historische waarde zijn de prachtige getuigen van het vroegere statige Frankrijk. Kom tot rust en geniet van Centraal-Frankrijk in al haar schoonheid.

Lees meer

Kamperen in Centraal-Frankrijk: rust, ruimte en ruige vulkanen

In de departementen en regio’s van Centraal-Frankrijk, die bij de meeste toeristen nog grotendeels onbekend zijn, is het heerlijk tot rust komen. De Limousin, de Auvergne en het noordelijk gedeelte van de Midi-Pyrennées bieden een unieke ervaring waarbij landelijke schoonheid en historische architectuur nooit ver weg zijn. Het dunbevolkte Franse platteland is dan ook de moeite waard op vele vlakken.

Wie Limousin zegt, zegt koeien. De bekende runderen grazen overal waar u kijkt in prachtig groene weilanden. Ze drinken water uit de rivieren en meren die de streek rijk is. De bossen op de campings en in de omgeving zorgen voor aangename schaduw. Ook een aanrader: een stedentrip naar Limoges of een avontuurlijk bezoek aan een van de grotten of kastelen in de buurt.

De Midi-Pyrennées is een regio met meerdere interessante departementen. Twee daarvan zijn de Aveyron en de Lot. In deze prachtige omgeving liggen kastelen en landhuizen in een ruig natuurlandschap. Het meer van Pareloup, een gigantische recreatiemeer, is een waar paradijs voor de watersporter. Verken de regio per mountainbike of auto.

In de Auvergne maakt u kennis met een adembenemend landschap. In een groene oase liggen ruige kastelen en rustieke dorpjes. Clermont-Ferrand is een grotere stad in de regio die het bezoeken meer dan waard is. Uniek in Frankrijk is het departement Puy-de-Dôme, waar spectaculaire vulkanen liggen. De grote vulkaan met dezelfde naam als het departement is bijna 2000 meter hoog en biedt een ongekend uitzicht over de immens groene vallei. Gefascineerd door vulkanen? Bezoek dan themapark Vulcania.

Op de camping

Het zal u en uw gezin aan niets ontbreken op een camping in Centraal-Frankrijk. Het vriendelijke personeel staat klaar om uw vakantie tot een succes te maken. Veel campings hebben zwembaden waar het heerlijk ontspannen is. Aan uitgebreide voorzieningen (zoals tennisbaan, jeu de boulesbaan, sauna, recreatieruimte) ontbreekt het haast nergens en animatie wordt vaak ook in het Nederlands aangeboden.

Ook worden er op veel campings excursies georganiseerd, zoals paardrijden, kanoën, vissen of speleologie. Wie gesteld is op rust of privacy kan op een kleinschalige camping terecht. Of u zich nu thuis voelt in een tent of royaal wilt genieten in een SunLodge of stacaravan, de campings in Centraal-Frankrijk zijn er echt voor iedereen.

Historische omgeving

Uw kampeerplek in Centraal-Frankrijk ligt vaak niet ver van prachtige gebouwen. Regio’s als de Auvergne en de Limousin staan bekend om hun koninklijke verleden. De sporen daarvan zijn vandaag de dag nog altijd sterk aanwezig: kastelen, paleizen, kerken, landhuizen en boerderijen van verschillende omvang.

Laat u vooral informeren op de camping over interessante uitstapjes. Daar weten ze vaak het best waar u excursies kunt doen die echt de moeite waard zijn. Kom en ervaar zelf wat de prachtige natuur en cultuur die Centraal-Frankrijk u te bieden hebben.

  • Het kasteel van Castelnaud
    Loop door het historische dorpje naar boven, op zoek naar het kasteel. Eenmaal aangekomen bij de buitenmuren heb je een schitterend uitzicht over de Dordogne-vallei. Binnen worden allerlei wapens en uitrustingen tentoongesteld. Tip: vanaf een kano op de rivier de Lot heeft u een uniek zicht op het kasteel.
  • Abdijkerk van Sainte-Valérie
    In het plaatsje Chambon-Sur-Voueize ligt deze mooie abdijkerk. Dit wonderlijke bouwwerk met zijn vierkante klokkentoren stamt uit de 9e eeuw. Hier liggen vele bijzondere relikwieën bewaard. Het is een van de belangrijkste Romaanse gebouwen van de Limousin.