Ga naar de homepage

Camping Provence Frankrijk

Een camping in de Provence heeft alles om je een aangename kampeervakantie te bezorgen! Het is de ideale plek voor wie van de natuur houdt. Genieten van de prachtige lavendelvelden, de schitterende landschappen ontdekken en overheerlijke streekproducten proeven: dat is kamperen in de Provence.

Lees meer

Campings in de Provence: van alles te doen!

Rondom een camping in de Provence is van alles te beleven. Op de rivier de Verdon kunt je allerlei watersporten beoefenen, zoals kanoën, canyoning, raften, maar ook rustig vissen.

Ook kun je lekker wielrennen of mountainbiken vanaf jouw camping. De Mont Ventoux is voor vele wielrenners de ultieme uitdaging. Sportieve activiteiten kun je natuurlijk afwisselen met een dagje relaxen op een van de mooie stranden van de Côte d'Azur.

Niet alleen in de omgeving van de camping is van alles te doen. Jong en oud kan zich ook uitstekend vermaken op de camping. De Provence kent mooie campings die vaak voorzien zijn van een zwembad met glijbaan, een speeltuin en diverse sport- en spelmogelijkheden.

Bezienswaardigheden in de Provence

Tijdens uw vakantie in de Provence kun je leuke uitstapjes maken vanaf jouw camping. De Provence kent een aantal grote Franse steden met een echt mediterraan karakter. Drie steden die wij je graag aanbevelen:

  • Marseille
    Marseille is de oudste en op een na grootste stad van Frankrijk. Deze authentieke havenstad is gelegen aan de Middellandse Zee. Door de lange historie van de stad, vind je hier talrijke oude bezienswaardigheden.
  • Nice
    Nice, gelegen aan de Côte d'Azur, trekt jaarlijks vele toeristen. Een wandeling over de boulevard, le Promenade des Anglais, mag niet ontbreken! In Vieux Nice, het oude centrum van de stad, vind je ook vele leuke bezienswaardigheden.
  • Toulon
    Toulon is een prachtige havenstad in het zuiden van Frankrijk. Toulon heeft een mooi middeleeuws centrum met gezellige pleintjes en terrasjes. Vanaf de top van de berg Mont Faron heb je een fantastisch uitzicht over de stad.

Kamperen in de natuur

Kamperen in de Provence is zeker aan te raden voor liefhebbers van ongerepte natuur. Het landschap wordt gekenmerkt door heuvels en bergen met uitgestrekte vlakten. In de Provence vind je wijngaarden, olijfbomen en niet te vergeten de prachtige paarse lavendelvelden.

Je kunt tevens diverse natuurparken bezoeken tijdens uw verblijf op de camping. De Camargue is een moerasgebied in de Zuid-Franse Rhônedelta. Het is vooral bekend vanwege de in het wild levende witte paarden en de roze flamingo's.

Populaire campings Provence