Ga naar de homepage

Camping Poitou-Charentes Frankrijk

Campings in Poitou-Charentes liggen vaak vlabij het brede zandstrand van de Atlantische Oceaan. Het zonnige klimaat in deze regio zorgt voor een aangenaam verblijf op de camping. Poitou-Charentes heeft prachtige bossen en heuvels waar je lekker actief kunt zijn. En natuurlijk zijn er ook genoeg culturele bezienswaardigheden in Poitou-Charentes.

Lees meer

Campings Poitou-Charentes: gezinsvakantie

Lekker met de hele familie op vakantie? Poitou-Charentes heeft veel campings waar een zwembad, animatieteam en speeltuin aanwezig zijn. Jouw kinderen vervelen zich dus geen moment op de camping. Poitou-Charentes heeft mogelijkheden te over.

Ook qua accommodatie kunt je jouw vakantie geheel naar keus doorbrengen. Huur bijvoorbeeld een fraaie bungalow, stacaravan of luxe mobile home. Liever nostalgisch in eigen tent of caravan kamperen in Poitou-Charentes? Dat kan natuurlijk ook.

Cultureel Poitou-Charentes

Bruinbakken op het strand kan alle dagen op jouw vakantie. Poitou-Charentes heeft daarnaast ook prachtige culturele bezienswaardigheden om te ontdekken vanaf jouw camping. Niort is een mooie stad voor een dagtripje. Vlakbij de stad ligt een groot natuurgebied waar je kunt fietsen, wandelen en varen.

De streek kent genoeg aanraders. Plekken die je zeker eens moet proberen:

  • Cognac, La Rochelle en Poitiers
    Even lekker weg van jouw camping? La Rochelle is een schilderachtige stad waar je een oude haven vindt. Cognac is uiteraard de stad waar de gelijknamige drank vandaan komt. En in Poitiers vind je meerdere, zeer fraaie kerken.
  • Eilanden van Poitou-Charentes
    Vlakbij de kustlijn liggen een aantal leuke eilanden waar het goed toeven is vanaf jouw camping. Île de Ré heeft een mooi strand en liefelijke, witte huisjes. Maar ook de eilanden Île d’Oléron en Île d’Aix zijn een bezoek waard.

Vakantie in Poitou-Charentes belooft een fantastisch verblijf op de camping. Poitou-Charentes is, als je van zon, zee en strand, cultuur en natuur houdt de juiste bestemming voor jou.

Verbleven op Siblu Camping La Pignade in Ronce-les-Bains in juli 2018

Zee in de buurt is prachtig. Wel effe flinke klim door de duinen. Mooie strand met heel geleidelijk aflopende zee. Je kunt dus wel 60 meter de zee inlopen zonder te hoeven zwemmen. Avondmarkt/kermis in het dorp ook leuk (bij groot reuzenrad).

8,0

Verbleven op Siblu Camping La Pignade in Ronce-les-Bains in juli 2018

Mooie omgeving, dichtbij het strand met mooie plaatsen als Royan, la rochelle en het schiereiland il d’oleron. Prachtige dierentuin in la Palmyre. Genoeg te zien en te doen.

9,0

Populaire campings Poitou-Charentes Bekijk 8 campings

Gevarieerde vakantie in Poitou-Charentes

Zoekt je een vakantie vol culturele uitjes of juist een kampeervakantie midden in de natuur? In Poitou-Charentes ben je aan het juiste adres. 

Voor leuke tips over deze kuststreek, bezoek ons blog.
 

Populaire regio's Poitou-Charentes

Populaire thema's Poitou-Charentes