Ga naar de homepage

Camping Auvergne Frankrijk

Campings in de Auvergne zijn gelegen in de ongerepte natuur van centraal Frankrijk.Je zult hier versteld staan van de vulkanische gebergtes, kratermeren en uitgestrekte bossen en dat allemaal in de buurt van jouw camping. Auvergne kent ook een veelzijdig cultureel aanbod waaronder een aantal prachtige kastelen en boeiende steden. Kortom: geniet op een camping in de Auvergne van de veelzijdigheid in het groene hart van Frankrijk.

Lees meer

Campings Auvergne: kamperen in een prachtig vulkanisch gebied

Tijdens een vakantie in de Auvergne ligt de prachtige natuur altijd rondom jouw camping. Het Centraal Massief, een hooggelegen vulkanisch gebied, kent prachtige weidse landschappen met uitgestrekte bossen en kratermeren.

Door het veelzijdige landschap is er genoeg te beleven. Op de campings in de Auvergne kun je ontspannen en actief bezig zijn eenvoudig combineren. De vele wandel- en fietsroutes brengen je langs de mooiste plekken.

Ook voor kinderen is er een hoop te beleven op de camping. De Auvergne biedt namelijk goed verzorgde campings met zowel een binnenzwembad als een buitenzwembad, speeltuinen en meestal een animatieteam.

Regio Auvergne

De Auvergne bestaat uit vier departementen met een groot aanbod aan campings. Allier, Cantal, Haute-Loire en Puy-de-Dôme zijn gevarieerde gebieden waar van alles te doen is:

 • Allier
  In Allier is een bezoek aan de steden Moulins en Vichy zeker de moeite waard. Tevens kun je bij de gelijknamige rivier en vele beken prachtig wandelen of vissen. Rust en cultuur zijn hier goed te combineren.
 • Cantal
  Wil je genieten van de natuur tijdens een verblijf op de camping? Cantal is dan een ideale locatie voor een kampeervakantie. In het ‘Park Natural Regional des Vulcans D’Auvergne’ komt iedere natuurliefhebber aan zijn trekken.
 • Haute-Loire
  Ook van cultuur kun je genieten tijdens jouw verblijf op de camping in de Auvergne. Haute-loire ligt op de bedevaartsroute naar Santiago de La Compostella en in haar hoofdstad, Le-Puy-en-Velay, vind je dan ook vele prachtige kerken en kloosters.
 • Puy-de-Dôme
  Tijdens een vakantie in dit departement kun je de kegels van de vulkanen al zien vanaf jouw camping. Puy-de-Dôme staat bekend om de mooie fiets- en wandelroutes die je door dit landschap leiden.

Stedentripjes vanaf de camping

Vanaf een camping in de Auvergne kun je leuke dagtripjes maken. In het noorden kun je helemaal ontspannen in de stad Vichy. Hier liggen zeer gewaardeerde kuuroorden, die zeker een bezoek waard zijn.

Ligt jouw camping meer in de buurt van de hooggelegen hoofdstad Clermont-Ferrand, breng dan een bezoek aan deze autovrije stad die je vele mooie gebouwen en kunst toont. Kortom, waar je ook verblijft tijdens een vakantie in de Auvergne, er is altijd een hoop te beleven.

Verbleven op Camping Château de Grange Fort in Les Pradeaux in augustus 2017

Er is genoeg te zien en te beleven in de Auvergne. Je kan er voldoende mountainbiken, wandelen, vissen, kastelen bezichtigen.

9,0

Verbleven op Camping Château de Grange Fort in Les Pradeaux in juli 2017

Genoeg te doen. We hebben kasteel Murol, de vulkaan Puy de Dome en de stad Clermont Ferrand bezocht echt de moeite waard allemaal. De streek is enorm mooi om doorheen te rijden.

9,0